Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Een half jaar Amerika : daktent of camper ?

Discussie gestart

Ben2USA

Beste @NicoV

Als je je wagen door Seabridge laat overzetten breng je zelf de bak naar de haven waar je hem overdraagt. Dan mag er geen LPG in een tank zitten (Overweeg geen tank mee te nemen maar er een in de states te kopen. Wij namen onze tank wel mee omdat die een buitenvul-aansluiting heeft). Ook krijg je dan inspectie waar ze vooral letten op gevaarlijke stoffen als reservetank, olieen etc.etc. Seabridge zal je uitgebreid informeren. Wat betreft je spullen in je wagen geldt 'de wagen moet globaal een lege indruk maken'. Idee is dat er dan weinig/geen diefstalkans resteert. Wij hadden de spullen in de afgesloten toiletruimte. Overweeg wat je in koffers meeneemt en wat je zo goed mogelijk 'weggewerkt' in je wagen laat. Ook hierover krijg je globale info van Seabridge. Er is bij vertrek nauwelijks douane controle maar bij aankomst wel in die zin dat je je zelf moet melden ergens en dan formulieren invult. Krijg je ook nauwgezette info over van Seabridge. Feitelijk hebben wij daarmee geen enkel probleem of last ervaren. (Wel met de verlader in Belgie die mijn wagen in de schakelblokkade stand wist te krijgen zonder de sleutel te hebben. Ze probeerden duidelijk of ze met dat sleutelgat konden starten.....  In Halifax kreeg ik de blokkade met de juist sleutel er af.).

Visa aanvragen kun je niet te vroeg doen. Die is na goedkeuring 10jaar geldig wat inhoudt dat je 10 jaar lang meermalig (of zolang je het zelfde pasport hebt) je mag melden bij de douane in de States/Canada. Die bepalen OF en HOE LANG je er echt in maag. 10:1 dat je er 6 maanden in mag en er dan uit moet, of moet verlengen. Hou in je reisplan er rekening mee dat je dan ook weg kan! Wij vlogen na een half jaar 'even' naar huis (winter, kerst/nwjr etc, rijbewijsverlenging) en deden daarna weer een half jaar plus een paar maanden Canada.

Nb. Als je stempels in je paspoort hebt van Roemenie of zo, neem dan een nieuw paspoort als dat kan! Dat voorkomt evt geneuzel bij aankomst. Hou ook zoveel mogelijk je werk aan, dat helpt bij het krijgen van VISA, anders wordt het verdacht of je stiekem in de VS wilt gaan wonen/werken! Ook het hebben van een eigen woning helpt. Of het al hebben van ander werk na terugkomst.

Seabridge levert naar keuze je wagen af in Baltimore (USA) of Halifax (Canada). Neem je Halifax dan heb je een Canadees visum nodig; eenvoudig aan te vragen on line.

Een telefoon SIM kaart die in zowel Canada als USA geldig is, is lastig te verkrijgen of duur. Overal tref je locaties waar je kunt internetten; dus daar hoef je het eigenlijk niet echt voor te doen. Zoek maar in deze website op SIM etc.

Realiseer je ook dat je ziektekostenverzekering en reiskostenverzekering mogelijk niet geldig zijn overzee, meestal Europe-only! Kijk of jouw zkv een internationale keuze heeft (zoals bij NL Anderzorg voor een paar duppies). Ook je roadassistent moet je apart regelen of afwachten wat er gebeurt uiteraard. Goed lezen over deze zaken want Belgie is NL niet, dus daar weet ik minder van!

Suc6!

 
#16 - 26-01-2019, 12:08 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15