Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Zuid-West Amerika rondreis mei 2018

Discussie gestart

Beertje60

 Dit jaar gaan we het westen van Amerika verkennen. We zijn al een aantal keren in het oosten van de VS geweest. Omdat het westen voor ons onbekend terrein was heb ik behoorlijk vooronderzoek gedaan. Dit heeft geresulteerd in een website.
Wil je meer weten, je bent van harte welkom om een kijkje te nemen:
www.Letsgo2theStates.com
Mocht iemand een voorstel hebben van wat we absoluut moeten bezoeken dan hoor ik dat graag. Ik heb nu zoveel verschillende mogelijkheden dat het best lastig is om keuzes te maken.
Ik hoor graag!
Gr.Beertje60
#1 - 28-01-2018, 20:19 uur

Dirc

Hoi,

Op je website zie ik dat je veel bekende highlights gaat bezoeken. Ik neem aan dat dat een bewuste keuze is?
Ik weet niet wat je vertrekpunt is maar je zou bijvoorbeeld in San Diego kunnen vertrekken en vanuit Vegas terugvliegen. Dat bespaart je een flinke route terug naar San Diego of LA. De Grand Canyon zou ik 1 dag genoeg vinden.

Kijk anders ook eens naar de voorbeeldroutes op dit forum. Ik heb dit jaar juist totaal iets anders gedaan vanuit San Diego richting New Mexico. Dit is zeker zo goed bevallen als het 'standaard' rondje. Zeker LA zou ik niet meer heen gaan als ik niet naar Disney wil.
#2 - 28-01-2018, 20:39 uur

Beertje60

Dank voor je reactie!
De route staat vast voor ons. Tickets zijn betaald dus niet veel keus meer.
 We starten aan de kust net onder San Francisco zoals ook in pagina rondreis staat. San Diego doen we een andere keer als het ons bevalt in het westen van de States. Tot nu waren we vooral fan van met name New England maar van verschillende mensen hoorden we dat we het westen echt eens moesten proberen.
Wat ik graag wil weten wat we op ons route echt moeten zien, zoals in de periode dat we in Los Angeles en San Francisco zijn.
In die steden is zoveel te zien dat je gewoon niet meer weet waar je moet beginnen. Ervaringen van anderen kunnen ons helpen. Vandaar mijn vraag. En.... wij zijn zeker niet van plan naar Disney of zo te gaan. Dat hebben we uitgebreid met de kinderen in Florida al gedaan. We gaan meer voor de cultuur. Ik heb van anderen inderdaad ook gehoord dat LA niet echt een leuke plek is maar bij mijn onderzoek kwam ik uit op vele leuke plekjes vandaar dat we toch die kant op gaan. Daarnaast ligt het lekker op de route naar inderdaad alle bekende plekjes. De onbekende komen (zoals eerder gezegd, als het ons bevalt ^-^) later wel een keer.
Over de rest van de route heb ik niet zoveel vragen. Wij zijn dol op fotografie en ik verwacht dat met al wat we gaan zien we ruimschoots aan ons trekken komen.
Dat is ook de reden dat we twee dagen in het gebied van Grand Canyon verblijven. Voor het geval dat het weer even niet meewerkt. Nu is de kans iets groter om mooie plaatjes te schieten.
Dus als iemand tips heeft met het leuk maken in LA en San Francisco, we horen graag!
Gr. Beertje 60
#3 - 28-01-2018, 21:42 uur

Cees A

Je schrijft dat je route vast staat en dat je over die route ook verder geen vragen hebt.
Je wil alleen informatie/tips over LA en san Francisco.   Nou, da's gemakkelijk, dan ben ik snel klaar.   1smile
V.w.b. LA heb je, zoals je schrijft, zelf al onderzoek gedaan en vele leuke plekjes gevonden.
Blijft dus alleen San Francisco over.

San Francisco:
Bezienswaardigheden in San Francisco:
Kaart van San Francisco zodat je weet waar alles ligt:  http://d139u8doh717eh.cloudfront.net/san-francisco-map.pdf
Highlights in San Francisco zijn Fisherman's Wharf, Alcatraz, de bochtige Lombart Street, de kabeltrams en het Golden Gate park.
Fisherman's Wharf:  http://www.stadsverkenner.com/sanfrancisco/fishermanswharf
Alcatraz: In het hoogseizoen is reserveren aan te raden http://www.nps.gov/alca/index.htm
Lombart Street. Het steile stukje straat met de vele bochten:  http://www.stadsverkenner.com/sanfrancisco/lombardstreet
Kabeltram:  http://www.stadsverkenner.com/sanfrancisco/kabeltram
Golden Gate Park met z'n musea, de botanische tuin en de Japanse theetuin: http://www.stadsverkenner.com/sanfrancisco/goldengatepark

Minder bekend:
Huur fietsen en fiets over de Golden Gate naar Sausalito aan de andere kant van de baai.
Met de veerboot kun je vauit Sausalito terug naar San Francisco varen:  http://www.sftodo.com/bike-rental-san-francisco.html
Je kunt de Golden Gate brug ook (gratis) te voet verkennen: http://www.freetoursbyfoot.com/walking-the-golden-gate-bridge/#DIY
Een aantal "straatjes" in San Francisco zijn zo steil dat ze zijn uitgevoerd als trap
De Filbert en de Greenwich Steps zijn m.i de mooiste en deze trappen voeren je naar de Coit Tower bovenop Telegraph Hill.
Filbert Steps stairway: ----> http://www.sisterbetty.org/stairways/filbertsteps.htm
Greenwich Stairway: --------> http://www.sisterbetty.org/stairways/greenwichstreet.htm
In Alameda (aan de kant van Oakland) ligt museumvliegdekschip de Hornet:   http://www.uss-hornet.org/
Aan de overkant van de baai ligt het mooie Muir Woods:  http://www.sftodo.com/muirwoodssanfrancisco.html

Waarschuwing:
Op de Golden Gate brug wordt electronisch tol geheven voor (auto)verkeer dat de stad ingaat. (de stad uitgaan kost niks)
De GG tol kun je online betalen met je creditcard ovv je kenteken via deze website: http://goldengate.org/tolls/
Betaal binnen de op die website vermelde termijn, anders krijg je via je verhuurder een vette rekening. 
Op de Bay Bridge en San Mateo Bridge wordt ook tol geheven voor verkeer dat de stad ingaat.
Maar op die bruggen zijn (nog) een paar bemande loketten en kan met cash worden betaald.
Kies wel de goeie rijstrook, de cash-lane.
#4 - 29-01-2018, 11:37 uur

Ben2USA

#5 - 01-02-2018, 12:26 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

Beertje60

Dank voor jullie reactie!
Alle informatie helpt. We zijn niet nieuw wat reizen betreft in Amerika maar de westkust is wel nieuw en dan ben je natuurlijk een beetje zoekende. We hebben gekozen voor het 'klassieke' rondje. Het is de eerste keer dus volgens mij geen probleem. Als we voor een tweede keer deze kant opgaan dan kunnen we altijd keuzes maken om dingen te laten vallen en meer voor het ongebruikelijke te gaan.

Op mijn site, die ik ga gebruiken als ik ter plekke ben, heb ik in ieder geval allerlei bezienswaardigheden of leuke dingen verzameld over de verschillende plekken die op onze planning staan. Zoals ik al eerder heb verteld is het voor ons vrij duidelijk wat we op onze route willen zien. Wat betreft LA en SF is dat anders. Daar heb ik zoveel verschillende leuke dingen gevonden dat ik graag hoor welke van de bezienswaardigheden bij jullie favouriet is. Blijft natuurlijk dat wat voor de één leuk is voor de ander misschien helemaal niets is,  maar het is altijd leuk en leerzaam om ervaringen van anderen te horen zodat je dit mee kan nemen in je besluit.
#6 - 03-02-2018, 22:16 uur
« Laatst bewerkt op: 04-02-2018, 13:42 uur door Beertje60 »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15