Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Bellen in amerika met GSM

Discussie gestart

Roland

Mn vriendin en ik gaan dit jaar wederom naar Amerika. Omdat we nu een stuk langer gaan dan vorig jaar, willen wij eigenlijk een telefoon meenemen, of daar kopen.
Nu lijkt het me slimmer om er daar 1 te kopen, omdat de toestellen die hier te koop zijn relatief duur zijn.

Heeft iemand ervaring met het kopen van een prepaid GSM toestel in Amerika ? En waar moet ik precies opletten ?
We zijn in de staten Nevada, en de aanhorende staten. Ik weet namelijk niet of dat nog iets uitmaakt.

Alvast bedankt.

Roland & Melanie
#1 - 15-08-2002, 13:59 uur

Ronald Verhoog

Nu lijkt het me slimmer om er daar 1 te kopen, omdat de toestellen die hier te koop zijn relatief duur zijn.

Heeft iemand ervaring met het kopen van een prepaid GSM toestel in Amerika ? En waar moet ik precies opletten ?
We zijn in de staten Nevada, en de aanhorende staten. Ik weet namelijk niet of dat nog iets uitmaakt.

Je zou bij Walmart of K-Mart moeten kijken. Ik heb prepay phones gezien van 50 tot 100 dollar. Maar let wel op! Soms verplichten ze je een hoeveelheid minuten af te nemen per maand. Als dit zo is, wordt het te duur dus let erop!
Het lijkt me beter gebruik te maken van een calling card naar Holland. Er zijn al gesprekstarieven van een eurocent per minuut!

Succes,

Ronald
#2 - 15-08-2002, 19:39 uur

Hans

GSM is in de VS nog lang niet overal ingevoerd. Wel in de meeste noordoostelijke staten. Prepaid telefoons zijn er genoeg te koop. De goedkoopste gaan voor zo'n 50 dollar, maar daar moet je dan nog een kaart bij kopen. Die kaarten hebben vaak maar een beperkte werkingsduur, meestal een drie maanden. Is zo'n kaart binnen die tijd niet opgewaardeerd, dan ben je de minuten kwijt.Als je maar een keer in het jaar naar de VS gaat wordt dat dus een dure grap (tenzij je alle minuten helemaal opbelt). Bij sommige diensten ben je als je kaarty vervallen is ook je nummer kwijt en moet je weer van voren af aan beginnen (op het toestel na).
Als je alleen maar wilt bellen is een calling card veel handiger. Als je per se gebeld wilt kunnen worden, dan kun je zo'n telefoon kopen, maar dat heeft alleen zin als je geregeld terugkomt in de VS. Anders is ook het huren van een 'leeg' toestel (bij Omnipoint bijv.) mogelijk, waar je dan je Nederlandse gsm-kaart in kunt stoppen. Weet wel dat mobiel bellen in de VS naar Europa duur is. Je bent al gauw 1 tot 1,5 dollar [er minuut kwijt, en je betaalt in de VS ook als je gebeld wordt.
#3 - 16-08-2002, 18:56 uur

Johan

Met een mobiele telefoon de Verenigde Staten doortrekken is geen goed plan. U zult vlug merken dat het met de bereikbaarheid van uw mobieltje al vlug afloopt als u een stuk van de grote steden bent verwijderd. Dit komt doordat in de USA geen aanbieder van mobiele communicatie is die een landelijk dekkend netwerk heeft. Er zijn ongeveer 6 grote aanbieders die allen een verschillend dekkingsgebied hebben en elkaar bijna niet overlappen. Mocht u dus de gelukkige bezitter van een toestel zijn dat in de Verenigde Staten werkt dan  moet u dus zeker zijn van het feit dat uw Nederlandse provider een roaming contract heeft met alle grote aanbieders. (dat wil zeggen dat u met uw eigen simkaart kunt bellen in de Verenigde Staten omdat uw provider daarover afspraken heeft gemaakt met de Amerikaanse aanbieder(s).)  Indien uw Nederlandse provider zo'n roaming contract heeft met de grote aanbieders dan hebt u in ieder geval een zo groot mogelijk dekkingsgebied. Wilt u uw eigen mobiele telefoon meenemen dan moet u zich er van vergewissen dat u een toestel heeft wat ook de zogenaamde 1900 Mhz band aankan. In Nederland zijn dit soort toestellen vrij uniek, ongeveer vier a vijf modellen. Heeft u geen toestel met 1900 Mhz band dan kan uw Nederlandse provider ervoor zorgen dat er een toestel klaar ligt op het vliegveld vanwaar u vertrekt. U huurt in zo'n geval een toestel, wat geschikt is voor de Verenigde Staten, van een Engels bedrijf, via uw provider, waarmee de kosten wel fors oplopen. Uw eigen provider kan u meer over het huren van toestellen vertellen. Verder dient u rekening te houden met hoge gesprekskosten als u gebruik maakt van uw eigen simkaart. Dit kan, afhankelijk van uw provider, oplopen tot enkele euro's per minuut.
Bent u van plan om een toestel in de Verenigde Staten te kopen dan wordt dat in de meeste gevallen een prepaid pakket waarbij u geen abonnement afsluit maar een bepaalde beltijd koopt van een provider. Nadeel hiervan is dat deze provider in ieder geval geen dekkend netwerk heeft. U dient zich dan te vergewissen van het feit dat uw toestel wel kan worden gebruikt in het gebied waar u uw vakantie doorbrengt. Kosten van een toestel met prepaid pakket variŽren van 75 dollar tot 200 dollar.

JC
#4 - 16-08-2002, 22:13 uur

pellemans

Kijk hier eens om te zien wat de dekking is in de VS en welke maatschappijen er roaming contracten hebben met jullie maatschappij: http://www.gsmworld.com

Overigens, er zijn twee digitale technologieen: GSM en CDMA (ook wel bekend als PCS). Dus zelfs je Amerikaanse GSM toestelletje zal je niet helpen als je in een gebied komt waar alleen CDMA is.

-Peter
#5 - 22-08-2002, 15:21 uur

holtyre

Afgelopen vakantie hadden we dit probleem ook. Rondgekeken naar een goedkope GSM maar teveel nadelen.
Toen zaten we in een hotel maar komende (werk)vakantie zal een bouwput zijn dus geen communicatie(camper)
We hebben hier uiteindelijk toch maar een Tripple-band GSM gekocht. Mocht de kaart een probleem geven dan kopen we daar een losse kaart.

Misschien wel duur om het hier te kopen maar een goed toestel wat je overal kan gebruiken is overal duur.
Bekijk het ook anders. Wanneer je een toestel daar koopt en er is iets mee is het eigenlijk weggegooid geld. Hier kopen kan je altijd terug (garantie).
#6 - 21-12-2002, 18:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15