Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Paars Amerika

Discussie gestart

cherrycynt

is er nog wel een kenmerkend onderschied te vinden tussen de 2 grote partijen in amerika?

of is demokraat of republikein zijn voor de verkiezingen slechts een ticket om mee te kunnendoen aan de verkiezingen?

zijn er nog wel duidelijke meningsverschillen te zien tussen beide partijen of is alles globaal genomen hetzelfde en is er niet echt een onderscheid te zien tussen demokratenen republikeinen.
de loop van de geschiednis geeft naar mijn mening aan dat als je wilt je van de ene dag op de adnere kunt wisselen van partij. als voorbeeld kun je dan stellenPhill Gramm hij was conservatief demokraat en afgevaardigd voor Texas maar na de Reagan 'revolutie' is hij tot inkeer gekomen en voor de republikeinen uitgekomen. hierbij heeft hij nieuwe verkiezingen uitgeroepen waaraan hij deel nam als republikein hij won deze verkiezing.

ander voorbeeld, de vakbonden in amerika hebben vooral democraten als lid. maar het gros stemt voor republikeinen want daar zit het geld. en als de republikeinen nietmeer steunen gaan e gewoon weer bij de demokraten aankloppen.

nog een voorbeeld. militairen zijn van nature onpolitiek ze mogen geen politieke voorkeur hebben, wat gebeurd er als een militair zich verkiesbaar stelt.(collin powell). beide partijen proberen hem zich voor hun te winnen. zo kan het zijn dat er standpunten van demokraten woorden verkondigt in de partij van de republieken.

maar om terug te komen op mijn vraag hoe erg is amerika verdeeld in 2 partijen?
#1 - 22-01-2004, 13:50 uur

KKop

Vanuit een NL standpunt bekeken zijn de twee partijen hier inderdaad niet zo verschillend.   De twee partijen zijn allebei rechts van het midden, de Republikeinen wat meer dan de Democraten.  Ik zeg weleens voor de grap tegen mijn amerikaanse familie dat het hier een een-partij staat is, nog het best te vergelijken met China, slaat meestal niet zo in.  ;D
(Amerikanen hebben geen idee hoe het politieke systeem er in andere landen uitziet.  Pas vertelde mijn vrouw nog dat ze vroeger op school geleerd heeft dat de Franse president De Gaulle een communist was ::) )

Voor amerikanen is er wel degelijk een groot verschil tussen de twee partijen.  Democraat of Republikein ben je meestal voor het leven, maar weinig mensen wisselen tussen de partijen.  Zij zien de verschillen tussen de partijen net zo groot als de verschillen tussen bijvoorbeeld de SP en VVD in Nederland.

Er is wel een vrij grote groep kiezers die wisselt tussen de partijen, of vaker nog gewoon niet opdaagt voor de verkiezingen.  Het is deze groep die gek genoeg vaak de doorslag kan geven in verkiezingen, niet de fanatieke aanhangers van de twee grote partijen.

KKop
#2 - 22-01-2004, 22:29 uur

TupperTo

Lees Stupid White Men van Michael Moore en je hebt je antwoord:


BLZ 226 van de paperback uitvoering Penguin 2002:

Democraten en het percentage van hun stemmen die ze gaven voor de republikeinen of tegen Liberal Legislation.......

Democraat of Republikeinse presidentskandidaat maakt niet uit, de campagnegelden komen van de top tien verdieners en die verwachten payback after the elections


In dat boek staat trouwens ook uitgelegd hoe Bush ermee wegkwam in t witte huis te gaan zitten terwijl Gore eigenlijk won, maar ook dat Bill Clinton een goeie president leek......maar een aantal bijzonder Republikeins aandoende maatregelen nam of toeliet....hoezo payback
#3 - 27-01-2004, 00:03 uur

Johan

Moet men er alleen wel rekening mee houden dat Micheal Moore nogal eenzijdig, zwart-wit en links zijn woord verkondigd. Het is nou niet wat je noemt een echte journalist die zich enkel baseert op feiten maar er graag wat pompeuzers van maakt. Zeg maar de vergelijking SBS6 - NOS, waarbij eerstgenoemde station een beetje op de Micheal Moore manier journalistiek bedrijft.

Johan
#4 - 29-01-2004, 21:33 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15