Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vulkanisme in Noord-Amerika

Discussie gestart

paultje

Ik moet voor school een werkstuk maken over vulkanisme in Amerika.
Ik zal niet al mijn vragen opschrijven die ik moet beantwoorden, maar weet iemand misschien meer over dit onderwerp of weet iemand waar ik misschien iets over vulkanisme in Noord- Amerika kan vinden?

Bedankt
#1 - 09-12-2002, 19:15 uur

Ronald Verhoog

In de staat Washington links bovenin Amerika vind je een vulkaan die spectaculair is uitgebarsten op 18 mei 1980 (ik ben er geweest vorig jaar). Het is een erg indrukwekkend gezicht te zien hoe erg zo'n uitbarsting is en wat het doet met de natuur. De site vind je op de volgende link:
http://www.fs.fed.us/gpnf/mshnvm/
Op deze site staat ook een vulcano-cam waar je live kunt kijken op deze vulkaan.

Een andere vulkaan in het zuid-westen van Amerika in de staat Arizona is Sunset Crater National Monument. Deze vulkaan is kleiner maar ook bijzodner om te zien. Hier was ik nog in september twee maanden geleden. Hier is de link:
http://www.nps.gov/sucr/index.htm

Op Hawaii vind je ook enkele vulkanen (hoort ook bij Noord-Amerika)

Wil je recente foto's hebben van beide vulkanen kijk dan op mijn homepage bij de reisverslagen 2001 en 2002: http://www.xs4all.nl/~rverhoog

Succes!

Ronald Verhoog
#2 - 11-12-2002, 21:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15