Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse Politiek / Overheid / Presidenten => Topic gestart door: Pieter79 op 04-01-2012, 04:22 uur

Titel: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Pieter79 op 04-01-2012, 04:22 uur
Het lijkt erop dat Rick Santorum zojuist heeft gewonnen bij de Republikeinse voorverkiezingen in Iowa (mijn buurstaat, woon er niet al te ver vanaf). Ik had nog nooit van hem gehoord maar heb kort opgezocht waar hij voor staat en het lijkt erop dat ik 'm graag als president zie! De beste van alle kandidaten die ik tot nu toe aan Republikeinse zijde heb gezien.

Ik geef hem een reele kans om te winnen van Obama!

Rick Santorum for President 2012!!
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 04-01-2012, 05:58 uur
Het zou inderdaad een goede kans zijn voor Santorium ALS Iowa iets betekende in de Amerikaanse politiek en het politieke circus waarmee een president gekozen wordt hier.

Helaas: Iowa is vrijwel volledig blank, bestaat voornamelijk van de federale subsidies voor mais (het verbouwen en tot brandstof verwerken) en is totaal niet typerend voor de VS.

Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Hans B op 04-01-2012, 12:04 uur
Er wordt hier (in NL) op het nieuws gezegd dat Romney met 8 stemmen heeft gewonnen.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: martinm op 04-01-2012, 13:51 uur
Klopt Hans, hier in Virginia was het ook vanochtend in het news, Romney heeft net aan gewonnen.

Percent Delegates
 
Romney 30,015 votes 24.6%13
Santorum 30,007 votes24.5%12
Paul 26,219 votes21.4%0
Gingrich 16,251 votes13.3%0
Perry 12,604 votes10.3%0
Bachmann 6,073 votes5.0%0
Huntsman 745 votes0.6%0
Other 341 votes0.3%0

Reporting from Manchester and Des Moinesó In the closest finish in the history of the Iowa caucuses, Mitt Romney and Rick Santorum wound up in a virtual dead heat in the first battle for the Republican presidential nomination, with Romney emerging as the apparent winner by a margin of just eight votes.

When results from the last of the state's 1,774 precincts were tallied Wednesday morning, Romney had 30,015 votes to Santorum's 30,007.

Combined, the two accounted for half of the more than 120,000 votes cast at the statewide gatherings of party activists. An apparent glitch in reporting of local results held up announcement of the final result.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Old Faithful op 04-01-2012, 14:15 uur
Maar Rick Santorum wordt wel de morele winnaar genoemd.

Overigens schijnt hij ook gezegd te hebben dat Obama met zijn gezondheidszorgplan de Amerikanen meer afhankelijk van de overheid wil maken en dat dat  juist de reden was waarom grootvader Santorum  het ItaliŽ van Mussolini heeft verlaten. Ik houd niet zo van dat soort uitspraken maat het schijnt er in de huidige politiek bij te horen.

Bron: http://nos.nl/radiouitzending/8544-radio-1-journaal-0900-uur.html.html (http://nos.nl/radiouitzending/8544-radio-1-journaal-0900-uur.html.html)
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Pieter79 op 04-01-2012, 18:51 uur
Inderdaad heeft Romney net met 8 stemmen meer gewonnen. Gisteravond zag ik de voorlopige uitslag met Santorum als winnaar. Het maakt eigenlijk niet uit, ze zijn beiden nog in de race.

Ik heb me iets meer ingelezen in Santorum en kan voorlopig alleen zijn visie op de doodstraf niet delen. Verder denk ik dat hij een goede kandidaat is om het op te nemen tegen Obama; hij kan stemmen van democraten afsnoepen omdat hij niet helemaal rechts zit, een jongere kandidaat (helaas telt inderdaad ook de 'frisheid' factor, zeker als je hem vergelijkt met z'n Republikeinse competitie), hij komt uit een grote democratische staat (Massachusetts) die daardoor misschien wel overswitched.

Voorlopig zou hij dus nog mijn stem hebben. Vergelijken van kandidaten kan o.a. op http://2012.presidential-candidates.org/ (http://2012.presidential-candidates.org/)

Gr. Pieter
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Johan op 05-01-2012, 13:55 uur
Weer een standaard oudbollige presidentskandidaat met God naast zijn zijde (en dat zijn de gevaarlijkste waar ter wereld dan ook)!

En ja het klopt dat is een loze uitspraak want een ander soort zal er nooit worden gekozen ;-)
Kan niet beter alles daar aan de kant worden gezet en worden ingewisseld voor jong & fris nieuw bloed.

Een presidentskandidaat die in zijn programma "het opruimen van alle oude politiek" heeft!
Wow die zou mijn stem hebben als ik hier mocht stemmen ;-)


Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Yessica op 05-01-2012, 14:03 uur
Ik zie dat mijn favoriet Rick Perry geen tot weinig kans maakt.

Nu maar hopen dat een ander ook nog gaat roepen dat Engels en alleen Engels de officiŽle taal van de VS moet zijn  8)
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Freddytex op 05-01-2012, 14:21 uur
<Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven> is schijnbaar overal van toepassing en niet allen in Europa
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: rhtx op 11-01-2012, 11:16 uur
Het zal nu gaan tussen Romney en Paul, waarbij in godsnaam hoop op de laatste. De financien moeten op orde, en Ron Paul is de enige kandidaat met een serieus
plan daarvoor. Bovendien lijkt hij de enige Republikeinse kandidaat die geen harde plasser krijgt wanneer de woorden 'Iran' en 'bomb' in dezelfde zin vallen.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 11-01-2012, 13:53 uur
Ron Paul en serieus in 1 zin! De man is een anarchistische conservatief. Het enige goede is dat hij geen oorlogen wil voeren, voor de rest is zijn programma even 'buitenaards' als de man eruit ziet. Een heel kleine federale regering, haast geen belasting en voor de rest moet iedereen het zelf maar uitzoeken.

Hoop dat de man het niet haalt bij de Republikeinen en dan als onafhankelijke derde partij mee gaat doen. Dan wordt Obama het helemaal zeker! (vergelijk Ralph Nader die dat indertijd bij de Democraten (Al Gore) deed en ons daarmee Bush jr. heeft bezorgd).
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Karina op 11-01-2012, 15:44 uur
Gisteravond had Twan Huys in De Wereld Draait Door een interessante mogelijke theorie.
Joe Biden geeft het stokje als vice president door aan Hillary Clinton. Joe Biden wordt Secretary of State. En dan na 4 jaar als vice president,  kan Hillary Clinton doorstomen voor het presidentschap. En tijdens die vier jaar zullen er voor het eerst in de geschiedenis van de VS een zwarte president en een vrouw als vice-president zijn.
Ben heel benieuwd!
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 11-01-2012, 16:06 uur
Plan is bedacht door Bill Keller, in een column in de New York Times.

Lijkt me onzin. Biden op buitenlandse zaken?! De man is de baan van vice-president op het lijf geschreven. In de schaduw van Obama en weinig echt werk.

Hillary is in een prima positie, ze is vrijwel dagelijks in het nieuws, reist de hele wereld af en is goed als 'gezicht' voor de VS. Plus ze spreekt veel samenhangender dan 'good old Joe.'

ALS ze president zou willen worden, en dat is nog maar de vraag, is de positie van minister van buitenlandse zaken volgens mij een betere plek om als lanceerplatform te gebruiken dan de "baan" van vice-president.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Pieter79 op 11-01-2012, 18:59 uur
Het zal nu gaan tussen Romney en Paul, waarbij in godsnaam hoop op de laatste. De financien moeten op orde, en Ron Paul is de enige kandidaat met een serieus plan daarvoor. Bovendien lijkt hij de enige Republikeinse kandidaat die geen harde plasser krijgt wanneer de woorden 'Iran' en 'bomb' in dezelfde zin vallen.

Ik hoop ook op Paul als het tussen deze 2 gaat; voor mij ook Paul over Santorum. De enige reden waarom ik nu met de Republikeinse voorverkiezingen toch denk dat Santorum het zou moet worden is vanwege het feit dat hij in mijn ogen meer stemmen kan krijgen dan Paul als hij het moet opnemen tegen Obama. En nog een termijn voor Obama hopelijk niet als je mij vraagt.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 11-01-2012, 20:00 uur
Waarom geen tweede ambtstermijn voor Obama? De economie trekt weer aan, de auto-industrie is niet ondergegaan en geeft nog steeds werk aan vele mensen. De troepen zijn terug uit Irak (Obama heeft zich gehouden aan de oorspronkelijke plannen van Bush overigens). Het tekort op de begroting is nog wel groot, maar niet zo groot als het onder McCain geweest zou zijn.

En wat is er nou zo verkeerd aan een kleine belastingverhogers voor de top 1%? Wij in de midden- en lagere klassen moeten belasting betalen omdat we in het beste land van de wereld wonen, maar veelverdieners hoeven procentueel gezien niet bij te dragen aan het land waar ze alle kansen gekregen hebben?

Santorium is tegen inmenging van de federale regering, behalve als het om het lichaam van een vrouw gaat, dan mag de overheid abortus verbieden. Romney is voor werkgelegenheid en tegen overheidssubsidies, behalve als het gaat om het ontslaan van mensen als hij en zijn gebdrijf daar beter van kunnen worden en subsidies krijgen voor bedrijven die zij het faillissement injagen terwijl hij zelf geld + overheidsgeld krijgt.

En dan al die blanke mannetjes (inclusief Gingrich, die het niet over zijn hart kon verkrijgen om in dienst te gaan toen de VS een -- ook mislukte -- oorlog in Vietnam voerde -- hij lijkt voormalig vice-president Cheney wel, die had het te druk met "andere dingen" en heeft maar liefst zes keer uitstel en later afstel had gekregen), die verkondigen dat na het "succes" in Irak en de doorlopende "vooruitgang" in Afghanistan en dat zij klaar staan om Iran binnen te vallen. Zij hebben duidelijk niets van de laatste jaren geleerd hebben.

Obama krijgt het steeds makkelijker! Zeker nu zelfverzekerde serie-trouwers als Newt Gingrich (die overigens $1,5 miljoen kreeg voor het geven van "geschiedenislessen" aan Freddie Mac) zich opwerpt als de anti-Gordon Gekko en Romeys activiteiten in het verleden afkraakt.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: rhtx op 11-01-2012, 22:03 uur


@ bgroeneveld: Ik weet dat ik jou toch niet overtuig ;) Maar voor de rest en voor de duidelijkheid. En trouwens, jouw kritiek op de andere Republikeinse kandidaten vind ik volledig gegrond. Maar waar blijft je kritiek op Ron Paul? Hij wil zowel de Democratische regulatie en spenderingsdrift beŽindigen, als voorkomen dat een nieuwe Republikeinse wacko Iran/SyriŽ gaat bombarderen. Bovendien is hij de enige kandidaat met een serieus plan om de staatsschuld aan te pakken.

Waarom geen tweede ambtstermijn voor Obama? Een aantal redenen:

-De werkloosheid is nog nooit zo hoog geweest als onder Obama. Hij presenteert nu zelf alsof het 'aantrekt' maar dat komt puur omdat veel werklozen gestopt zijn met zoeken en die dus niet meer in de berekeningen worden meegenomen (lees: http://www.cato-at-liberty.org/new-unemployment-numbers-are-good-news-for-the-white-house-but-the-silver-cloud-has-a-dark-lining/ (http://www.cato-at-liberty.org/new-unemployment-numbers-are-good-news-for-the-white-house-but-the-silver-cloud-has-a-dark-lining/) )

- Het aantal food stamps is onder Obama enorm toegenomen

- Obama heeft meer dollars aan de staatsschuld toegevoegd dan alle vorige Presidenten bij elkaar (!) (zie: http://cnsnews.com/news/article/obama-has-now-increased-debt-more-all-presidents-george-washington-through-george-hw (http://cnsnews.com/news/article/obama-has-now-increased-debt-more-all-presidents-george-washington-through-george-hw) )

- Het voorstel om ''de rijken te belasten'' is, nog afgezien van het feit dat het buitengewoon immoreel is, ook niet praktisch. Het helpt niet. Pak je alle rijken hun complete inkomen af, dan kun je net een jaartje vooruit. En dan? (zie: EAT THE RICH! (http://www.youtube.com/watch?v=661pi6K-8WQ#ws) ) Welvaart moet gecreŽerd worden, niet afgepakt. De enige oplossing is dan ook een drastische ingreep in de overheidsuitgaven, maar dat ziet Obama niet zitten.

- Obama zag zichzelf als vredesduif en zo zag het Nobelcomitť hem ook, maar hij heeft het aantal troepen in het Midden-Oosten drastisch verhoogd, is LibiŽ binnengevallen zonder toestemming van het Congres, en heeft Guantanamo niet gesloten, zoals hij wel had beloofd. Ook heeft hij niets gedaan aan het terugtrekken van troepen in meer dan 135 landen over de hele wereld.

- Daarnaast was hij ook niet zo vredelevend tegenover Amerikanen zelf door de NDAA Bill (zie: http://articles.businessinsider.com/2012-01-05/news/30592142_1_terrorism-president-obama-human-rights-activists (http://articles.businessinsider.com/2012-01-05/news/30592142_1_terrorism-president-obama-human-rights-activists) ) te ondertekenen en de Patriot Act te verlengen (http://www.huffingtonpost.com/2011/05/27/patriot-act-extension-signed-obama-autopen_n_867851.html (http://www.huffingtonpost.com/2011/05/27/patriot-act-extension-signed-obama-autopen_n_867851.html) ).

- Obama is geen man van het gewone volk, zoals hij zelf graag doet geloven. Hij wordt gesteund door grote Wall Street namen als Goldman Sachs, JP Morgan en Citigroup. (zie: http://www.opensecrets.org/pres08/contrib.php?cid=N00009638 (http://www.opensecrets.org/pres08/contrib.php?cid=N00009638) )

- Obama laat de War on Drugs gewoon doorgaan, die inmiddels meer dan 1000 miljard dollar heeft gekost (http://www.foxnews.com/world/2010/05/13/ap-impact-years-trillion-war-drugs-failed-meet-goals/ (http://www.foxnews.com/world/2010/05/13/ap-impact-years-trillion-war-drugs-failed-meet-goals/) )

- Obama wilde als senator 23 tot 98 miljard per jaar uitgeven aan ontwikkelingshulp door te komen met een Global Poverty Act (http://en.wikipedia.org/wiki/Global_poverty_act (http://en.wikipedia.org/wiki/Global_poverty_act) )
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 11-01-2012, 22:37 uur
Nee, je overtuigt me inderdaad niet.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Yessica op 12-01-2012, 13:37 uur

.... Ook heeft hij niets gedaan aan het terugtrekken van troepen in meer dan 135 landen over de hele wereld.


Ik ben een Nobama, begrijp me niet verkeerd, maar welk land was dat dan dat afgelopen Kerst al zijn troepen uit Irak heeft teruggetrokken?

Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: ronald-s op 13-01-2012, 09:45 uur
Weer een standaard oudbollige presidentskandidaat met God naast zijn zijde (en dat zijn de gevaarlijkste waar ter wereld dan ook)!

Inderdaad...en als je de uitspraken van (bijna al) die republikeinse kandidaten leest en hoort, lopen je de koude rillingen over de rug, metname ten aanzien van abortus en homo's...enge figuren brrr  :o
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Johan op 13-01-2012, 17:00 uur
Inderdaad...en als je de uitspraken van (bijna al) die republikeinse kandidaten leest en hoort, lopen je de koude rillingen over de rug, metname ten aanzien van abortus en homo's...enge figuren brrr  :o

Ik vind dat zoals gezegd niet alleen van Republikeinse kandidaten maar in het algemeen van de verziekte politiek! Het grootste bewijs is de NDAA bill die overigens ten onrechte door RHTX wordt toebedeeld aan Obama. Deze bill is een samenspel van beide partijen. Overigens wat mij betreft 1 van de gevaarlijkste ontwikkelingen in dit land van dit moment.

En inderdaad met name de Republikeinse standpunten over abortus en homo's zijn ziekmakend!
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: hollandranch op 10-02-2012, 01:48 uur
Naast dat Obama tegen het homo huwelijk probeert zij zijn Christelijk geloof op dit moment naar voren te schuiven om kiezers te vinden, mannetje smult van alle kanten.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: hollandranch op 10-02-2012, 01:49 uur
Nee, je overtuigt me inderdaad niet.

benno heeft niet zoveel met feiten  ;D
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 10-02-2012, 18:16 uur
Heb je het over feiten of "feiten"? Met name Fox nieuws en andere rechtse "bronnen" verwarren beide nog wel eens.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Johan op 11-02-2012, 02:36 uur
Nee, je overtuigt me inderdaad niet.

benno heeft niet zoveel met feiten  ;D

En jammer dat jij op de man speelt en niet een gewone discussie voert met tegenargumenten!
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Freckles49 op 18-02-2012, 21:04 uur
Ik heb totaal geen verstand van politiek maar soms denk ik wel eens. Ik ben 52 jaar en er zijn maar weinig jaren geweest waarin Amerika niet in oorlog is geweest met een land waar dan ook. Die oorlogen kosten .......... nullen tekort. Nee, ik ben niet roomser dan de paus en Obama mag dan niet lekker liggen in Amerika,  maar wie kan mij dan overtuigen dat Bush het zo goed heeft gedaan? De BBC kwam met een documentaire over de armoede in Amerika. Deze documentaire laat een beeld zien wat wij zelden te zien krijgen via de reguliere media. Bittere armoede, gebrekkige ziekenzorg, miljoenen daklozen en een manier van denken die kil en koud over lijkt te komen. Misschien is het goed dat we in Nederland ook begrijpen wat de schaduwkanten van de VS zijn. Als ik Amerikaan zou zijn zou ik echt niet weten op wie ik zou moeten stemmen. Dat weet ik trouwens ook hier in Nederland niet.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: bgroeneveld op 19-02-2012, 14:30 uur
Santorum heeft in ieder geval laten zien, dat hij heel wat weet van hoe het er in de wereld toegaat: in Nederland worden zoveel ouderen van regeringsweze gedood dat ze armbandjes dragen met daarop: ik wil geen euthanasie. Anderen vertrekken naar het buitenland om die dood te voorkomen. En Santorum "weet" dat 10 procent van de sterfgevallen onder ouderen door euthanasie komt (werkelijkheid is rond de 2 procent).

En zo'n man wil dan serieus president worden van een land dat goede banden heeft met de VS en waarover veel te weten is? Hoe gaat hij dan om met landen die veel minder open zijn dan Nederland en waar de politieke situatie (nog) ingewikkelder is?

De man is verder meer een Taliban dan een Amerikaan, gebruikt zijn vrouw wel om de schuld af te schuiven van een passage in zijn boek over hoe vrouwen te behandelen, maar "vergat" haar hulp bij het boek in de inleiding te vermelden.

Doet denken aan wat er wel gezegd werd over de vorige paus, die veel landen bezocht: aankomen, grond kussen, klok 50 jaar terugzetten en dan door naar het volgende land.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: persianBrit op 26-03-2012, 22:35 uur
Ik zou er geen bezwaar tegen hebben indien Obama een tweede termijn binnen zou slepen. Gelukkig is het Perry niet geworden. Dat zou een ramp zijn geweest. Elke kandidaat heeft zo zijn fouten maar ik heb zo een vermoeden dat President Obama straks weer zal winnen.
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: Pieter79 op 10-04-2012, 22:36 uur
Jammer, Rick Santorum is uit de race om genomineerd te worden als Republikeins presidentskandidaat. Zie het nieuws artikel http://www.foxnews.com/politics/2012/04/10/santorum/ (http://www.foxnews.com/politics/2012/04/10/santorum/). Als je het mij vraagt was het anders gelopen als Gingrich en Paul zich een maand geleden hadden teruggetrokken.

De voor de hand liggende kandidaat die het nu naar alle waarschijnlijkheid op mag nemen tegen Obama is Mitt Romney.

Gr. Pieter
Titel: Re: Rick Santorum for President 2012!
Bericht door: tokoh op 11-04-2012, 14:03 uur
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/redactietips/redactietips_2eNiveau/1.1270694 (http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/redactietips/redactietips_2eNiveau/1.1270694)