Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

San Antonio Spurs wint NBA-play offs

Discussie gestart

Wop

AMSTERDAM - San Antonio Spurs heeft donderdag de titel in de NBA gewonnen. Het team uit Texas versloeg Cleveland Cavaliers met 83-82 en kwam op een beslissende 4-0 voorsprong in de best-of-sevenserie.
ANP

Ook in de vierde wedstrijd waren Tony Parker en Tim Duncan, samen goed voor 51 punten, de absolute uitblinkers bij de Spurs. Francisco Elson schrijft geschiedenis en mag als eerste Nederlander de kampioenschapsring om zijn vinger mag schuiven.

Het is de vierde keer in negen seizoenen dat San Antonio de titel pakt. Hiermee schaart de club zich bij het mooie rijtje van clubs die het kampioenschap vier keer of vaker hebben gewonnen. Boston Celtics is recordhouder met zestien titels. Los Angeles Lakers volgt met veertien en Chicago Bulls won het kampioenschap zes keer.

Daarnaast lukte het in de historie van de NBA maar zeven teams om een finale te winnen zonder een wedstrijd te verliezen. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2002, toen Los Angeles Lakers te sterk was voor New Jersey Nets.

Aan de hand van Parker, maar ook Duncan en Manu Ginobli, speelde San Antonio een sterke wedstrijd. In de eerste helft maakten de Spurs meer dan de helft van hun schoten en gingen de rust in met een voorsprong van vier punten: 39-35. Parker scoorde vijftien punten. De Fransman met een Nederlandse moeder werd na de wedstrijd gekozen tot meest waardevolle speler van de finaleserie.

Ginobli

In de tweede helft leek Cleveland zich lange tijd niet te realiseren dat dit de laatste kans was op een langer verblijf in de finale. Pas in het vierde en laatste kwart kroop Cleveland uit zijn schulp. Elf punten op rij gaf de Cavaliers een voorsprong van drie punten. Maar op dat moment bleek de ervaring van de Spurs. Een driepunter van Ginobli, vier offensieve rebounds en weer drie punten, maakten dat San Antonio met zes punten aan de leiding ging. Deze voorsprong werd in een spannende slotfase niet meer weggegeven.

Verliezend finalist James noemde de Spurs vooraf het sterkste team in de NBA op dit moment. En daar werden de 22-jarige superster en zijn teamgenoten in de afgelopen vier wedstrijden hard mee geconfronteerd.
#1 - 15-06-2007, 08:59 uur

DaanRademaker

En ze hebben het verdient hoor, als je ze ziet spelen het is echt een fantastisch team. Maar ik ben wel benieuwd wat voor een grotere rol Elson krijgt volgend jaar bij de Spurs. In een interview vertelde Elson dat de coach na de wedstrijd bij hem kwam en vertelde dat hij volgend jaar een grotere rol zal gaan spelen in het team.