Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

wat zijn de mogelijkheden wb scholing en sociale zaken wb kinderen met Handicap?

Discussie gestart

LindaLRuiter

Hallo,

Wij zijn aan ons aan het orienteren wb emigreren naar de USA.
Kan iemand ons vertellen hoe de scholing en sociale zekerheden in de staat Ohio is geregeld?

Alvast bedankt!
mvg fam. Ruiter#1 - 05-02-2012, 17:04 uur

Johan

Welke sociale zekerheden doel je op?
Wat wil je specifiek weten?

Als emigrant net nieuw heb je niet zoveel sociale zekerheden (als gewone Amerikaan heb je die al niet zoveel, althans niet vanzelfsprekend), enerzijds omdat je nog niets hebt opgebouwd en anderzijds omdat er bijv. geen echte ziektewet of zo bestaat in de VS. Een werkloosheidsuitkering o.i.d. is meestal minimaal maar om daar recht op te kunnen hebben moet je eerst een aantal jaren social security hebben betaald! Kinderbijslag is ook een onbekend gegeven in de States.

Voor kinderen met een handicap zal het veelal aan het soort handicap liggen wat voor opties er zijn!
Hier in Florida hebben ouders van zwaar gehandicapte kinderen vrij veel opties en rechten om zaken geregeld te krijgen op kosten van de staat maar of dat voor emigranten zo is (dat je daar dus recht op hebt) en of dat in de staat Ohio zo is kan ik niet zeggen!
#2 - 08-02-2012, 13:44 uur
« Laatst bewerkt op: 08-02-2012, 13:59 uur door Johan »

Pieter79

Sociale regelingen zijn er wel (http://www.ssa.gov/disability/), maar zoals Johan alaangeeft moet je eerst minimaal een periode (iets van 5 tot 10 jaar uit m'n hoofd) hebben bijgedragen aan sociale belastingen.

Om heel eerlijk te zijn ben ik er bang voor dat je geen uitkering of wat dan ook krijgt, althans niet voor meerdere jaren. Verder weet ik niet wat de handicap is maar het kan moeilijk zijn om een medische verzekeraar te vinden.

Ik weet niet wat de naam voor kinderbijslag hier zou zijn of hoeveel dit in Nederland is, maar hier betaal je minder belasting naarmate je meer kinderen hebt (exemptions op W-2 / W-4). Verder is er ook een $1000 krediet per kind dat je elk jaar krijgt (volgens mij afhankelijk vanje inkomen, laten we zeggen als je het niet krijgt dan verdien meer dan genoeg). Die $1000 is een credit dat je krijgt, het wordt niet van je belasting afgetrokken (zie 1040 voor details).

Al met al; als jullie deze stap maken ben er op voorbereidt dat jullie er alleen voor staan. Alles extra is dan mooi meegenomen, maar rekenen er niet op.

Succes met alles,
Pieter
#3 - 08-02-2012, 22:16 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***6 Patents Granted*** (Update Feb-2019)

bgroeneveld

Er is een verdrag tussen de VS en Nederland over eventueel meenemen van rechten in Nederland opgebouwd naar de VS. Zoek naar publicatie 05-10196 op de website van de Amerikaanse Social Security Administration (www.socialsecurity.gov). Of vraag de Nederlandse organisaties op dit gebied.

En kinderbijslag bestaat hier niet. Hooguit kinderaftrek, zoals Pieter79 al aangaf.
#4 - 08-02-2012, 22:51 uur
« Laatst bewerkt op: 08-02-2012, 22:53 uur door bgroeneveld »

LindaLRuiter

Thanx you all  ;)
Wij zijn een gezin met 3 kndr, waarvan 1 autistisch manneke van 13! Die zit hier nu op een hele fijne school, en zijn de voorzieningen de komende 2 jaar nog goed geregeld (in 2014 vallen er heel wat zekerheden weg voor kndr met handicap   :(
Ik ga er mee aan de slag.
gr Linda
#5 - 10-02-2012, 10:31 uur

Johan

Thanx you all  ;)
Wij zijn een gezin met 3 kndr, waarvan 1 autistisch manneke van 13! Die zit hier nu op een hele fijne school, en zijn de voorzieningen de komende 2 jaar nog goed geregeld (in 2014 vallen er heel wat zekerheden weg voor kndr met handicap   :(
Ik ga er mee aan de slag.
gr Linda

Rechten met betrekking tot het vergoeden of faciliteren van gehandicapten voorzieningen is iets wat je niet kunt overdragen van het ene naar het andere land!

Maar als je resident wordt dan heb jij ook recht op dezelfde staatsvoorzieningen die bijvoorbeeld niet onder de social security maar algemene middelen vallen. bijvoorbeeld de school zal zich moeten aanpassen aan de situatie van jou kind. En de school dient daarvoor ook voorzieningen te treffen. Althans zo is het hier in Florida. Mijn zoon kwam ook van speciaal onderwijs af en de school heeft daar uitzonderlijk goed op geanticipeerd!
#6 - 11-02-2012, 02:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15