Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Werken in Amerika

Discussie gestart

Johannes

Zie het allemaal niet te rooskleurig in. Als niet native Amerikaan is het erg moeilijk om een vaste baan te krijgen.
Ik woon hier nu 2 1/2 jaar en het is me nog steeds niet gelukt.
Ik heb nu een redelijke baan maar het is nog steeds part-time.
Een fulltime baan is 40 uur en dan moet de werkgever benefits zoals ziektekosten, vakantie en dergelijke betalen. Het is goedkoper als men een part-time kracht aanneemt voor 35 uur. Dan hoeft men dit namelijk niet.
Stel je niet te veel voor van vakantie, ook als je een fulltime baan hebt krijg je meestal de eerste paar jaar niets en elke vrije dag (ook als je ziek bent) moet je uit je eigen zak betalen. Na een paar jaar krijg je dan een aantal vakantie en ziekte dagen. Overschijd je het aantal ziektedagen dan moet je het verder uit eigen zak betalen. Veel mensen melden zich ziek en gebruiken een ziekte dag als verlof dag.
Als je geen college degree heb is het allemaal nog moeilijker. DAn van je in de catagorie McDonalds etc 5 - 15 $ per uur.
Geloof me... de American dream bestaat niet. Het leven is hard en soms erg onrechtvaardig hier. Het is veel "wie kent wie"
Daar staat tegenover dat sommige dingen weer gemakkelijker zijn en het leven goedkoper.
Het is totaal onmogelijk om zomaar naar Amerika te komen en een baan te zoeken. Het is verboden en je krijgt dus nooit een werk vergunning.
#1 - 28-10-2005, 19:02 uur

Chiefram

Klopt helemaal wat je zegt. Sommige mensen denken dat hier ineens een hele wereld voor je open gaat en je meteen werk zult kunnen vinden. Helaas is dat niet zo voor iedereen weggelegd.

Je maakt inderdaad pas kans op een baan als je iemand 'kent', anders wordt het wel heel erg lastig om er in te komen.

Ook is het zo dat je alle papieren moet hebben (Green Card en juiste SSN om te kunnen en mogen werken), anders kun je het echt wel vergeten. Zomaar ergens 'zwart' werken gaat hier niet zo gemakkelijk als in Nederland.

Maar... ben je een doorbijter en neem je veel eigen initiatief, dan kun je het hier in Amerika echt wel heel ver schoppen. Maar (en daar blijf ik op hameren), je moet het wel allemaal zelf doen en niet van anderen uitgaan.

Overigens zijn zo'n beetje alle grote bedrijven toch echt wel bedrijven die met benefits op de tafel komen, ook al heb je natuurlijk nog voldoende bedrijven die je voor dit soort kosten lekker zelf laten opdraaien. Maar als je bij een beetje bedrijf werkzaam bent, dan zijn de benefits echt wel goed te noemen. Alleen het aantal vakantiedagen (ik heb het dan over de betaalde vakantiedagen) zul je in heel veel gevallen eerst moeten 'verdienen'. Ook al is het tegenwoordig al 'gewoon' dat je 3 weken betaalde vakantie hebt per jaar. Misschien niet het eerste jaar, maar 3 weken kom ik hier steeds vaker tegen.
#2 - 28-10-2005, 20:06 uur

Frank S

Ik ken wat mensen die voor Disney werken; als je daar 12 jaar werkt dan heb je 3 weken vakantie. Werk je er 18 jaar dan krijg je er een vierde week bij.
#3 - 29-10-2005, 11:59 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Chiefram

Bij ons gaat het alsvolgt:

De eerste 6 maanden krijg je GEEN betaald verlof. Na die eerste maanden, krijg je 2 weken betaald verlof per jaar plus 1 extra floating day. Na vijf jaar in dienst te zijn geweest, krijg je een derde week betaald verlof. Dan houdt het wel zo'n beetje op...

Ik heb overigens in de wandelgangen gehoord dat dit binnenkort gaat veranderen en dat 3 weken zo'n beetje standaard gaat worden voor iedereen. Maar ik moet het eerst nog zien!  :-\

#4 - 29-10-2005, 16:32 uur

PetraVS

Toen ik hier kwam had ik niets aan mijn opleiding uit Nederland, dus ik ben naar een professionele opleiding gegaan (in mijn geval voor een reiswereld baan), die een zogenaamd "placement office" had.  Ook veel community colleges hebben die.  Als je zo'n relatief korte (die van mij was zes weken) opleiding afrondt helpt de school je met het vinden van een baan.  Dus als je echt zit is dit misschien een optie.
Ik zelf begon onderaan, maar had me binnen vijf jaar opgewerkt tot een manager positie en mijn salaris vervierdubbeld.  Als je hard werkt hier kun je ver komen.
#5 - 29-10-2005, 22:32 uur
« Laatst bewerkt op: 29-10-2005, 22:33 uur door PetraVS »

pzuidema

Ik heb misschien wel een tip om mensen in een bedrijf te leren kennen. Schrijf je in op de site www.linkedin.com . Dit is een netwerk site die je kunt koppelen aan sites als monsterboard, craigslist.com, nytimes.com e.d. Vervolgens kun je op zoek naar banen gaan.

Heb je een vacature gevonden, dan vul je het bedrijf in via de linkedin Jobsinsider toolbar die er voor IE is. Dan geeft het programma aan of er iemand in de 1e, 2e of 3e graad van je netwerk (en dat kunnen honderd duizenden mensen zijn) in dat bedrijf werkt. Die kun je dan aanschrijven via je contacten. Ik ben daardoor in de eerste week dat ik in Amerika was al meerdere malen uitgenodigd voor een gesprek en zit nu in een voorproject fase voor een baan in NYC.

Je kunt mij toevoegen aan je netwerk (en iedereen die dit leeft) via mijn email adres [email protected], dan heb je gelijk al iets aan netwerk om mee te beginnen.

Hopelijk helpt het iets!
#6 - 10-11-2005, 17:01 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

Marc1972

Dat klinkt niet rooskleurig. Het ontbreken aan betaalde vakantiedagen wist ik al, maar is het werkelijk zo moeilijk om een baan te vinden, of is dat afhankelijk van de sector waar je werkzaam in bent? En misschien een domme vraag, maar waarmee kan je een college degree vergelijken in het NL-stelsel. Zou het de kans op een baan vergroten om in NL een bachelor te halen en dan naar de VS te gaan, of kan je dat misschien beter daar gaan bekijken?
#7 - 31-12-2005, 16:58 uur

Flying Dutchman

Mwa... Makkelijk is anders, maar de aanhouder wint zeker.... Heb het prima naar mn zin hier.. Het is niet makkelijk om aan een goeie baan te komen, maar zodra je die hebt zit je prima.
#8 - 06-01-2006, 01:14 uur

PetraVS

Is het in Nederland zo makkelijk dan?  Ik denk, dat daar ook de goede banen niet voor het oprapen liggen.  Ik ken tenminste in ieder geval twee mensen, die al meer dan een jaar hard aan het zoeken zijn, zonder succes.
#9 - 06-01-2006, 17:19 uur

Mrjn

:: zwaait ::

Werkgevers hebben het in Nederland voor het kiezen op dit moment. Dus dat betekent dat je aan meer eisen moet voldoen. En niet altijd even nuttige eisen. Iemand die bijvoorbeeld al 10 jaar werkervaring heeft op een bepaald vlak, maar niet de gestelde vooropleiding, wordt nu niet uitgenodigd, omdat ze genoeg mensen met de vooropleiding en de ervaring kunnen vinden. Bleh!
#10 - 06-01-2006, 18:32 uur

Marc1972

Toevallig ben ik degene binnen ons bedrijf die het personeel probeert aan te trekken als we weer mensen nodig hebben. Het gaat hierbij toch veelal om hoger opgeleide technische mensen, maar ik kan je vertellen dat dat niet meevalt. Hoewel er respons genoeg is op een personeelsadvertentie (ca. 30-40 briefen als de advertentie in het plaatselijk suffertje heeft gestaan) kan de helft van de brieven per definitie de prullenbak in. Deze brieven zijn of geschreven door mensen die een sollicitatieplicht hebben maar graag nog van de vrije tijd willen genieten of de brieven zijn zo slecht dat je niet wil dat ze ooit een brief gaan schrijven op jouw briefpapier.

Daarna kan je serieus gaan kijken maar als je van de 40 kandidaten ca. 4-5 serieuze gegadigden overhoudt is het al aardig wat. Daarnaast hebben we in Nederland behoorlijk het probleem dat je iemand misschien wel een kans zou willen geven, maar dat als het na 6 maanden niet klikt je niet zomaar uit elkaar kan. En de echte goede, die je graag wil hebben, doen het niet voor een half jaar contract. Dusseh, goed peroneel krijgen is minstens net zo moeilijk!!! :)

#11 - 06-01-2006, 21:22 uur

Jez

Bovendien liggen de leuke banen ook niet voor het oprapen, en áls er dan een leuke vacature is, wordt er inderdaad massaal gereageerd. Dat ik ooit een baan voor 32 uur vind ipv 40 zie ik niet meer gebeuren. Dan is de concurrentie helemaal moordend.
#12 - 06-01-2006, 22:09 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

PetraVS

Maar, Marc, wat jij schrijft heeft een Amerikaanse werkgever natuurlijk ook.  En al helemaal met buitenlandse gegadigden, want dan komt de taal er ook nog eens bij kijken.  In mijn eerste baan hier werd mij (op een al schamel salaris) $500 minder gegeven, dan een Amerikaanse met dezelfde opleiding.  Toen ik hierover klaagde werd me verteld, dat ze niet zeker waren van mijn Engels (wat erg goed was en is ;)).  Inmiddels had ik dat laatste al bewezen en kreeg ik de extra $500 ook, maar veel mensen denken, dat ze meer kunnen, dan in werkelijkheid zo is.  Dat geldt voor Amerikanen zelf trouwens net zo hard, want in een van mijn functies moest ik ook interviews doen en meehelpen beslissen wie er aangenomen zou worden.  Oef, daar zaten me kneuzen bij, mijn Engels was soms beter dan dat van hen!! 
#13 - 06-01-2006, 23:47 uur

Marc1972

Nou, dat geloof ik ook wel dat een Amerikaanse werkgever hier ook last van heeft. Maar zijn ze niet sneller bereid om het te proberen? In de VS heb je toch niet zo'n ingewikkeld systeem om mensen te kunnen ontslaan als ze niet mochten voldoen??
#14 - 07-01-2006, 12:12 uur

PetraVS

Dat hangt van het bedrijf af.  Bij American Express was het bijvoorbeeld heel moeilijk kneuzen te ontslaan.  Maar bij de kleinere bedrijven sta je zo op straat.
#15 - 07-01-2006, 14:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15