Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Hawaii => Topic gestart door: Mississippi op 06-11-2011, 12:28 uur

Titel: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 06-11-2011, 12:28 uur
Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam

Voor de volgende zomervakantie 2012 zijn we van plan om eens naar Hawaii te gaan met een tussenstop in Seattle. We zijn in beide gebieden nog nooit geweest ! Op dit moment denk ik aan de volgende indeling:

Wat eventueel ook nog kan is een paar dagen naar Maui als tussenstop van/naar Big Island. 8)

De heen-en terugreis wil ik zsm vastleggen omdat de prijzen nu nog redelijk zijn voor die periode (We reizen met ons gezin van 4 personen in Juli/Augustus). De vluchten tussen de eilanden komen later wel.

Ik  ben op zoek naar ervaringen met:


(http://hawaiishrine.com/hawaii_ref_map_2001.jpg)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Hans B op 06-11-2011, 12:54 uur
Twee jaar geleden hadden wij op Big Island een huisje gehuurd voor 4 nachten.
De eigenaar was helemaal gek van duiken, snorkelen en zeekajakken.
Hij heeft ons enkele malen meegenomen, het was super.
NB wij hebben geen duikbrevet, dus het bleef bij snorkelen en zeekajakken.
Ik zou zeker een volgende keer op tenminste 2 (misschien wel 3) verschillende plaatsen willen overnachten in Big Island, want het eiland is echt BIG en snel rijden is er niet bij.
Na 3 volle dagen was ik nog zeker niet uitgekeken.

Op Oahu zijn we ook 4 nachten geweest en dat vond ik voor de HighLights wel voldoende.
(Pearl Harbor, Waikiki, Diamond Head, PCC, Dole)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 06-11-2011, 13:18 uur
Twee jaar geleden hadden wij op Big Island een huisje gehuurd voor 4 nachten.
De eigenaar was helemaal gek van duiken, snorkelen en zeekajakken.
Hij heeft ons enkele malen meegenomen, het was super.

Goede tip!!
Weet je nog het adres?  :D
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 06-11-2011, 13:55 uur
We zijn net 2 dagen terug uit Hawaii (en we hebben heimwee!!!) en vonden het geweldig. Behalve...... Oahu. Heel leuk, als je van massa-toerisme en Japanners houdt, niets voor ons. We zijn er 3 dagen geweest en hebben het hele eiland gezien. We hebben zelfs 2 tours gedaan, de movie-tour op de Kuoala Ranch en met het treintje over de Dole-plantation. Beide vonden we een enorme sof. We hebben alle routes gereden die er te rijden zijn en ons viel op dat rondom het eiland praktisch alles bebouwd is. Rond spitstijd staan er dan ook files op de paar snelwegen die er zijn. De natuur aan de north shore is wel erg mooi. Dat is dan ook the place to be voor surfen e.d. Ook een ritje langs de oostkust en dwars over het eiland via de Pali Highway waren leuk. Polynesion Center zei ons niet zoveel, ons ook te toeristisch, Pearl Harbor was impressive. We waren er 's middags en konden meteen de boot op (waarvoor je in de zomermaanden lange wachttijden schijnt te hebben). Daardoor waren we in 2 uurtjes wel uitgekeken. Ik denk dat oudere kinderen Waikiki wel helemaal leuk zullen vinden, 's Avonds is het een drukte op de boulevard, overdag lekker zwemmen e.d. Kijk dan ook of je een hotel pal aan het strand kunt krijgen. Mooier maar rustiger is de omgeving van Waimea.

Maui daarentegen.......... Fantastisch! We hebben al gezegd dat we zeker terug gaan naar Hawaii en dan gaan we minimaal een week naar Maui. Of misschien alleen maar naar Maui. De natuur is overweldigend. De mensen zijn de echte bewoners van Hawaii en superaardig allemaal. We waren voor 60 piek pp met Pacific Wings gevlogen, in een Cessnaatje. Geweldig. Als ik je een tip mag geven, beperk je tot 2/3 dagen Oahu en ga zeker naar Maui, op weg naar de BI. De Road to Hana is super, maar nog leuker is de Piilani Highway. Het 1e stuk deed ons erg aan het ruige Ierland denken (waar we ook erg fan van zijn). Een wandeling langs de O'heo Gulch is heerlijk en met een beetje lef kun je naar de poel onder de watervallen klauteren. Lahaina is een erg leuk stadje. Je kunt een route rijden die bovenlangs het eiland gaat. Als je 'm rijdt, snap je waarom de verhuurder je er liever niet heeft... maar wat een route! Het wegdek is stukken beter dan op de Piilani Highway (ook verboden gebied voor je huurauto), maar erg smal, stijl en bochterig. Niet voor de beginnende chauffeur, zeg maar. Rit naar de top van de Haleakala is gaaf (maar koud boven!). Bij ons hing er flink wat bewolking waar we doorheen moesten, maar de weg is prima en het uitzicht fenomenaal. De Ioa Valley & Needle is leuk, maar na de spannende routes die we hebben gereden, vonden wij het niet meer zo spectaculair.

Big Island: ook hierheen gevlogen met Pacific Wings, weer in een klein Cessnaatje voor weinig. We hebben zowel in Kona als in Hilo geslapen. Wil je zon, ga je naar Kona, vindt je regen niet erg, ga je naar Hilo. En wil je lava, slaap je ook nog in Volcano. Kona is erg druk maar wel leuk, Hilo doet wat gemoedelijker aan. Aan de Kona-kant kun je heerlijk zwemmen. Kijk wel uit dat je niet op een zeeschildpad stapt........ We waren in een baaitje waar net 4 schildpadden lagen te dobberen, dus we hebben eigenlijk alleen naar de schildpadden gekeken. Dit was naast het Pu'uhonau o Honaunau park, dat zeer de moeite waard is. Aan de South Point wordt aan klifspringen gedaan. In Volcano hadden we een leuke B&B (of eigenlijk: B, want deze serveert geen eten), slechts 2 minuten vanaf het NP. 's Avonds een tijdje naar de Halemaumau-krater staan kijken, waar enorm veel rook uitkwam en je de gloed van lava kon zien. We zijn overigens nog op zoek geweest naar vers lava, o.a. aan het einde van wegen 130 en 137, maar het was toen wij er waren, rustig met de lava. Ook met een helikoptervlucht zou je niets kunnen zien, werd ons verteld. De Crater Rim Drive naar de kust is heel bijzonder, door het landschap waar je door komt. Heel spectaculair was het beklimmen van de Mauna Kea. Hier heb je een 4x4 voor nodig en wat lef, want de weg is erg slecht en stijl. Maar de beloning als je bovenkomt......... En van de Keck-bollen kun je bezoeken, hoewel je niet alles te zien krijgt. Oh, ook hier moet je eerst door de wolken en die van ons was een dikke regenwolk. Handig, op een dirt-road...... De Waipio Valley is prachtig. We zijn naar beneden gereden (en weer omhoog) de vallei in. Afdaling van 25%, smal, slecht weggetje...... Hier ben ik wel helemaal lek gestoken. Het is op de BI namelijk erg warm & vochtig, vooral aan de Hilo-kant. Bepaalde delen waan je je in het regenwoud, met bijbehorend ongedierte. Neem dus vooral anti-mug mee (had ik dus niet). Manlief lieten ze met rust, blijkbaar hadden ze genoeg van Indisch eten, maar mijn Hollands velletje was zwaar de pineut. De weg vanaf hier naar Hilo is schitterend. Vlak voor Hilo kom je opeens allemaal watervallen tegen langs de weg. Deze vonden wij mooier dan die van het Akaka Falls State Park.

We hadden de laatste 2 dagen behoorlijk veel regen, flinke buien, zowel in Hilo als in Honolulu. Maar ja, het was ook al november en in de wintermaanden valt de meeste regen. Verder alleen maar zon, zon, zon en erg warm., gemiddeld 28 graden.

Wat betreft de eilandvluchten: wij waren erg tevreden over Pacific Wings. Je moet het niet erg vinden om in een minuscuul vliegtuigje te stappen. De piloot is tevens inchecker, inlader, stewardess en entertainer. En je mag hier gewoon gratis bagage mee, 2 koffers pp maar liefst. Hawaiian is een grotere maatschappij en familie van United. Deze hebben we gebruikt voor de vlucht terug van BI naar Honolulu. Hier geen gratis bagage, verder hetzelfde als de bekende lijndiensten. Andere opties zijn Mokulele en Island Air, waarbij de laatste de grootste is. Deze 3 vliegen op dezelfde vliegvelden, maar moeten achteraan parkeren, zeg maar. Ik zou trouwens ook met deze vluchten niet te lang wachten; ik had 1 tussenvlucht wat later geboekt en toen was die alweer duurder. Vooral als je een klein maatschappijtje neemt, dat zijn ook kleine toestellen.

Sorry voor het uitgebreide antwoord....... We zijn dus nt terug en ik zit er nog behoorlijk vol van. Binnenkort de foto's en het reisverslag...........
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: MiamiHeat op 06-11-2011, 14:55 uur
@jez Volgens mij ben je net terug ;-)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 06-11-2011, 14:57 uur
@jez Volgens mij ben je net terug ;-)

...... en ik heb zwr last van jetlag....... Valt niet mee, 12 uur tijdsverschil overbruggen  :o
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 06-11-2011, 15:04 uur
Sorry voor het uitgebreide antwoord....... We zijn dus nt terug en ik zit er nog behoorlijk vol van. Binnenkort de foto's en het reisverslag...........

Niks sorry, heel erg bedankt! hier kan ik heel veel mee en ik ben erg benieuwd naar je foto's en het reisverslag....

 :afro:
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Ine op 06-11-2011, 19:18 uur
 Welkom thuis, succes met de jetlag. Ben het helemaal met je ineens i.z. Oahu. Heel druk, volgebouwd en erg commercieel.
Pearl harbor is een must, eventueel ook de northshore.
Dole bezochten we ca. 5 jaar geledenweer  en dat was een afknapper. Ooit waren we daar rond 1980 -toen was een stuk origineler.
Inderdaad Maui, Big Island hawaii en ook Kauai zijn stukken interessanter en mooier.
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Hans B op 07-11-2011, 08:30 uur
Hallo Jez,
ik herken het helemaal.
Hawaii is fantastisch.

@Mississippi
VRBO 127431 voor de reservering bij Gary op Big Island
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Freckles49 op 07-11-2011, 14:56 uur
Buiten Pearl Harbour, Dole etc mag je zeker Waimea niet vergeten ( spelling misschien niet juist ) Dit is aan de overkant van het strand aan de North Shore. Een prachtig park met schitterende bloemen en planten en aan het eind een watervalletje waar je kan zwemmen, dus zwemkleding mee.
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Loek op 10-11-2011, 19:33 uur
Sorry voor het uitgebreide antwoord....... We zijn dus nt terug en ik zit er nog behoorlijk vol van. Binnenkort de foto's en het reisverslag...........

Niks sorry, heel erg bedankt! hier kan ik heel veel mee en ik ben erg benieuwd naar je foto's en het reisverslag....

 :afro:

In afwachting van Jez' reisverslag kun je je misschien even bezighouden met mijn reisverslagen van Hawaii:

2007 Big Island en Oahu (http://www.loekvanhelden.com/apex/f?p=103:3:0::NO::P3_VERHAALID:6)
2008 Maui (http://www.loekvanhelden.com/apex/f?p=103:3:0::NO::P3_VERHAALID:2)
2010 Big Island (http://www.loekvanhelden.com/apex/f?p=103:3:0::NO::P3_VERHAALID:17)

Ik ben inmiddels erg Hawaii verslaafd.  Aankomende Februari ga ik alweer voor de 5de keer...

 embarressed
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 12-11-2011, 15:26 uur

In afwachting van Jez' reisverslag kun je je misschien even bezighouden met mijn reisverslagen van Hawaii:


Ik ben al lekker aan het lezen gegaan  :D

Waar/Hoe heb je dat mooie appartement in Kona geboekt?
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Yessica op 13-11-2011, 09:14 uur
Ik herken dat commentaar op Oahu wel. Ik vind het ook altijd zo jammer wanneer mensen na een rondreis in het westen nog 'even willen bijkomen' op Hawaii en dan niet verder komen dan Oahu. Bij terugkomst krijg je dan steevast te horen dat 'Hawaii niets aan was'. AARGGHH!!!

Ik ben te kort op Maui geweest om er iets over te kunnen zeggen,  maar Kauai vond ik echt fantastisch! Veel mooier nog dan Frans Polynesie en dat is al een paradijsje! Big Island is zo heel anders dan de andere eilanden, zo afwisselend ook. Ik heb er gesnorkeld met dolfijnen (spinner dolphins, in het wild, dus geen shows), ben naar Mauna Kea geweest (zilverkleurige planten, je rijdt door het wolkendek heen de berg op, alsof je op een andere planeet bent) en uiteraard Vulcano's NP is een aanrader!

Ik zou dus liever voor een ander eiland gaan dan 6 dagen op Oahu gaan zitten, maar ja, smaken verschillen. Als je een dag of 2 op Oahu bent, kun je nog 4 dagen naar Maui of Kauai, ik denk echt dat je daar meer aan hebt.

Veel plezier in ieder geval!
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Loek op 18-11-2011, 22:09 uur

Waar/Hoe heb je dat mooie appartement in Kona geboekt?


Bij vrbo.com (http://vrbo.com)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 22-01-2012, 16:27 uur
Iedereen bedankt voor de tips en reisverslagen !
We hebben ons reis-schema nu aangepast en we 'hoppen' nu over 3 eilanden.

De overnachtinging zijn ook rond.
Afgelopen weken hebben we lekker zitten grasduinen op de sites van verschillende bemiddelaars zoals VRBO.com (http://www.vrbo.com/), HomeAway.com (http://www.homeaway.com/) en Booking.com (http://www.booking.com/)

Dit is het geworden:


Voor de vluchten tussen de eilanden ben ik nog aan het zoeken...
Van Kahului (Maui) naar Kona kan eenvoudig met Pacific Wings want er zijn 5 vluchten per dag.
Maar van Honolulu(Oahu) naar Kahului (Maui) hebben ze maar 1 vlucht met een tussenstop van 1 uur op Hoolehua (Molokai), een eiland tussen Oahu en Maui in.
Voor die vlucht denk ik toch maar weer aan Hawaiian Airlines of Island Air. Jammer want Pacific Wings met die kleine vliegtuigen lijkt me leuker en ze rekenen geen  extra fee voor bagage.
 :-\

De stap daarna is het huren van auto's op de verschillende eilanden.
Het ziet er naar uit dat een mid-size SUV wel praktisch is, zeker op Maui en Big Island.
Wie heeft daar ervaring mee?(http://imagesus.homeaway.com/mda01/56626ea856626fa40ad063acf24eddb86bc8a88d)
Kailua Kona vacation house

Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 22-01-2012, 23:27 uur
Voor de vluchten tussen de eilanden ben ik nog aan het zoeken...
Van Kahului (Maui) naar Kona kan eenvoudig met Pacific Wings want er zijn 5 vluchten per dag.
Maar van Honolulu(Oahu) naar Kahului (Maui) hebben ze maar 1 vlucht met een tussenstop van 1 uur op Hoolehua (Molokai), een eiland tussen Oahu en Maui in.
Voor die vlucht denk ik toch maar weer aan Hawaiian Airlines of Island Air. Jammer want Pacific Wings met die kleine vliegtuigen lijkt me leuker en ze rekenen geen  extra fee voor bagage.
 :-\
Klinkt goed, Hans!

Wij vlogen van Honolulu naar Kahului met Pacific Wings en inderdaad, een tussenstop van 1 uur op Molokai. Nu vonden we dat helemaal niet erg, want we hadden deze vlucht aan het einde van de middag. Dus nog de hele dag vermaakt op Oahu, om een uur of 7 aangekomen in Kahului, naar Kihei gereden en daar heerlijk gegeten. En inderdaad, groot voordeel van PW is dat je elk 2 koffers van 23 kilo per stuk gratis mag inchecken.
Citaat
De stap daarna is het huren van auto's op de verschillende eilanden.
Het ziet er naar uit dat een mid-size SUV wel praktisch is, zeker op Maui en Big Island.
Wie heeft daar ervaring mee?
Ik...... Wij hadden op elk eiland een fullsize SUV geboekt, de Ford Escape-klasse. Ik vond de voordeligste deals voor Hawaii bij usareisen.de. Wat we werkelijk hebben gereden: Op Oahu de Ford Escape - maar hier heb je niet pers een SUV nodig. Op Maui hebben we 50 piek bijbetaald voor een Dodge Charger. Gewoon, omdat die zo mooi is....... Was ook prima te doen en we hebben er aardig extreme routes mee gereden (ssst). Op the Big Island wilden we perse een 4x4 en die was er in de geboekte klasse: een Dodge Nitro. Deze wilden we voor de beklimming van de Mauna Kea en de afdaling naar de Waipi'o Valley. Daar begin je niks zonder 4x4. Let wel: die Nitro zuipt als een tierelier.

Ik heb nog een tip voor eten op Maui: in Kihei zit Stella Blues Caf. Heeft excellent eten en op veel dagen live muziek - voor als je van blues/jazz houdt. In elk geval elke woensdagavond; check anders de website.

Ben bijna klaar met ons reisverslag..........
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 29-01-2012, 19:43 uur


Ben bijna klaar met ons reisverslag..........


Geef een seintje!  :D
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 05-02-2012, 13:58 uur


Ben bijna klaar met ons reisverslag..........


Geef een seintje!  :D

Seintje! (http://eysbroek.nl/)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 08-07-2012, 22:26 uur

Het is bijna zover, over een paar dagen kunnen we eindelijk beginnen aan onze trip met 7 vluchten:

Amsterdam - Seattle - Honolulu - Kahului - Kona - Los Angeles - Minneapolis - Amsterdam

(http://img.photobucket.com/albums/v695/koniginf0/TripHawaii2012.jpg)

De leukste vlucht lijkt ons die van Kahului - Kona met Pacific Wings (http://www.pacificwings.com/pwing/pwa/) in zo'n Cessna 208B Caravan.
Voor het vervoer op de eilanden hebben we uiteindelijk SUV's type Jeep Grand Cherokee Laredo geboekt.
Verder hebben we een lange lijst met leuke dagtrips kunnen maken dankzij de inspirerende reisverslagen van Janneke en Loek !

Nu maar hopen op goed weer in Seattle. Voor het weer op Hawaii maak ik me geen zorgen  :)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 08-07-2012, 22:50 uur
Die vlucht is inderdaad superleuk en ik weet zeker dat je een geweldige vakantie gaat hebben. Heel plezier alvast gewenst!
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 06-08-2012, 21:40 uur
En, hoe was het ???
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Mississippi op 06-08-2012, 22:34 uur
En, hoe was het ???

We hebben een fantastische vakantie gehad. Heel veel variatie, bij Paradise Inn (Mt. Rainier National Park, WA) lag nog veel sneeuw, op de eilanden van Hawaii natuurlijk tropische temperaturen met een lekker windje. Ik had niet verwacht dat de eilanden zo verschillend waren. Oahu was behoorlijk druk. Ons appartement stond daar zo'n beetje OP het strand van Waikiki Beach. Lekker zwemmen in de golven met zo nu en dan een zeeschildpad. Pearl Harbour was indrukwekkend. We hebben ook de Dole plantage bekeken en een paar 'Lost' filmlocaties gezien.

Op Maui hadden we ook direct zicht op zee vanuit ons appartement vlakbij bij de haven van Maalaea. Daar vertrekken de snorkel excursies naar Molokini (aanrader). De top van de vulkaan in Haleakala NP is in de ochtend prachtig, met uitzicht op de vulkanen op Big Island!

Op Big Island hadden we in Kailua Kona een huis aan direct aan zee naast een zwembad en een strandje met hoge golven om te surfen op loopafstand. Opvallend is het verschil tussen oost en west van het eiland. Toen de over de Saddle Rd naar Hilo reden begon het na pashoogte meteen al te regenen. Wel erg mooi al dat groene regenwoud aan die kant van het eiland. In Kona was/bleef het altijd droog. We zijn natuurlijk ook naar Volcanoes NP geweest. Oja en naar de koffie plantage van Loek ;-p

Hawaii gaan we nog maar een een keer doen  :afro:(http://img580.imageshack.us/img580/9129/img1603h.jpg)
Titel: Re: Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam
Bericht door: Jez op 06-08-2012, 22:59 uur
We hebben een fantastische vakantie gehad.
[...]
Hawaii gaan we nog maar een een keer doen

Allebei verbaast me niet!
(Ik heb het nu zo gepland dat met onze aankomende vakantie + 2x volgend jaar, we weer genoeg airmiles hebben voor Hawaii in voorjaar 2014......  ;) )