Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Case presentatie: Naar de VS in twee jaar

Discussie gestart

PacificNorthWestfan

Beste allemaal,

Leuk dat ik dit forum heb gevonden. Het is interessant om alle verhalen en vragen te lezen en mensen die gedeeltelijk in het zelfde bootje te zien! Ik hoop hier waardevolle informatie te kunnen inwinnen over alles wat met emigreren te maken heeft. Ik ben bezig met het doorlezen van diverse onderwerpen maar het leek me leuk om ook mijn "case" aan jullie te presenteren in de hoop dat ik waardevolle tips kan krijgen die het proces makkelijker zullen maken.

Mijn vrouw is Amerikaanse, we zijn nu 3 jaar getrouwd, hebben een dochter met een dubbele nationaliteit van 10 maanden oud en wonen op dit moment in Nederland. Het is de bedoeling dat we uiteindelijk in de Verenigde Staten gaan wonen. Mijn vrouw woont al meer dan 15 jaar op minimaal 5 uur vliegen van haar familie en aangezien ze nu alweer 5 jaar hier in Nederland woont is het niet meer dan fair dat we uiteindelijk die kant op gaan. Daarnaast is het absoluut geen straf om in het mooie Washington of Oregon te gaan wonen! Het landschap, de buitenactiviteiten zowel in de zomer en winter, het comfortabele leven dat je kan leiden en de kansen en belastingsklimaat spreken mij erg aan! Daarnaast heb ik een erg leuke schoonfamilie en vrienden daar wonen. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker.

Van nature zijn mijn vrouw en ik zowel dromers als planners en proberen we te fantaseren over wat de toekomst ons allemaal kan brengen. We hebben 5+ jarige dromen en twee jarige planningen ;). Onze planning is om over twee jaar naar de Verenigde Staten te gaan en daar zijn we nu de eerste stappen voor aan het zetten. Mijn tax identification number is inmiddels binnen (hoewel ik hier nog niet heel erg veel voordelen van zie, maar goed), costco card is ook al aangeschaft (heel belangrijk uiteraard!). Daarnaast hebben we de hoop dat ik via mijn werkgever naar de Verenigde Staten kan verhuizen. Echter, aangezien ik niet afhankelijk wil zijn van mijn werkgever en ik wil gaan wanneer het de juiste tijd is voor ons zijn we nu langzaam aan het beginnen om het papieren proces in te gaan.

Ik heb begrepen dat dit proces er ongeveer zo uit ziet:
1) ik moet beginnen met een I-130 form in te vullen en dat op te sturen. Dat zullen we moeten onderbouwen met diverse documentatie. Vraag: Weten jullie of ik hierbij ook al een I-485 form mee moet sturen?
2) Wachten :)
3) Betalen voor het hele visa aanvraag proces
4) Screening bij het consulaat
5) Indien goedgekeurd, het pakketje meenemen naar de VS en goedkeuring krijgen bij de port of entry

Uiteraard komen nu de vragen:
1) Is het echt zo simpel of wordt het een stuk gecompliceerder dan ik hier voorschotel?

Ik heb zelf namelijk gemixte ervaringen met de bureaucratie van de VS. Mijn trouwakte uit Jamaica legaliseren was zo gebeurd, maar het aanvragen van een Amerikaans paspoort voor mijn dochter en het verkrijgen van een Tax identification Number was een stuk gecompliceerder.

2) Doe ik de juiste aanname dat ik het goede pad bewandel en het niet via de loterij doe of is dat ook een interessante optie voor mij?
3) Hebben jullie nog andere tips voor me die dit proces zouden kunnen vergemakkelijken?

Dank voor het lezen van dit epistel en de hulp die jullie me kunnen bieden!

#1 - 13-08-2015, 13:21 uur

Pieter79

Ik ga niet veel typen nu aangezien ik moe ben van een lange autorit... Hier mijn tips;
Lijkt me dat je voor de K-3 procedure moet. Aangezien je dochter al Amerikaanse is scheelt je dat een K-4 procedure. De K-3 procedure start inderdaad met de I-130, en als je je aan de instructies houdt dan rol je er zo doorheen. Mijn K-1 procedure duurde 9 of 10 maanden, dus vanaf invullen totdat ik het visa in mijn paspoort had.

Gebuik alle documenten en instructies rechtstreeks van www.uscis.gov, en gebruik dan voorbeeldformulieren of wachttijd info van www.visajourney.com.

Vroeg me trouwens af waarom je je TIN nummer hebt aangevraagd? Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat je er in Nederland mee moet... :)

Je opmerking over je werktransfer wil ik nog even op aanhaken; ik weet niet wat je doet maar ALS je een mogelijkheid hebt om bij dezelfde werkgever te blijven en een baan die voor je klaar staat hier in de VS dan zou ik het met beide handen aangrijpen. Zonder baan heb je hier geen goed leven als immigrant, en je moet eerst 10 jaar werkhistorie opbouwen om ooit op overheidssteun te kunnen terugvallen. Ik heb een werktransfer gehad nadat ik had aangegeven hier te gaan trouwen, en ik ben erg blij dat mijn vrouw ook de stap heeft gezet om uit de omgeving van de Big Apple naar de Midwest te verhuizen. Zonder werk voor mij had ons leven er heel anders uitgezien (veel slechter dus). Ga daar naar toe waar werk is, veranderen kan later altijd nog.

Succes,
Pieter
#2 - 14-08-2015, 02:30 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Old Faithful

 Hartelijk welkom op het forum.

Allereerst een disclaimer. Beschouw onderstaande als afkomstig van iemand die het goed bedoelt, niet van iemand die een expert is op dit gebied. Wat ik weet komt van wat ik her en der, o.a. op dit forum, lees.

Als echtgenoot van een Amerikaans staatsburger ben je in de beste positie om naar Amerika te kunnen emigreren. Ik neem aan dat je deze site wel kent. Een eventuele hobbel die ik kan bedenken, zou kunnen zijn dat Amerika zeker wil zijn dat jij geen financiële last voor de staat zult worden. Als ik het goed begrijp mag jij proberen hen te overtuigen dat dat niet het geval zal zijn. Ik kan me voorstellen dat een baanaanbod in Amerika van je huidige werkgever daarbij een rol kan spelen. Nog afgezien van het voordeel dat Pieter79 al noemt. Alternatief zou zijn dat je echtgenote als sponsor optreedt. Zij moet dan een inkomen hebben dat voldoet aan de eis van 100% van de Poverty Guidelines voor de staat. Ik weet echter niet of dat mogelijk is d.m.v. het aantonen van een inkomen in het buitenland. Heeft je echtgenote wel voldaan aan haar verplichting als Amerikaans staatsburger om elk jaar belastingaangifte in Amerika te doen?

Veel succes met de procedure en met jullie toekomst in Amerika.

#3 - 14-08-2015, 12:18 uur
Groet,

Old Faithful

Ikbenwalter

Wellicht off topic maar je noemde wonen/werken in WA/OR
Ben laatst 2 weken in seattle geweest; en dat begint steeds meer te lijken op een metropool:
Hoge onroerend goed prijzen; hoge huren; veel verkeer en files; onbeschoft gedrag (voor Amerikaanse begrippen)

Walter.
#4 - 14-08-2015, 16:23 uur

Pieter79

Zij moet dan een inkomen hebben dat voldoet aan de eis van 100% van de Poverty Guidelines voor de staat. Ik weet echter niet of dat mogelijk is d.m.v. het aantonen van een inkomen in het buitenland.

Even een kleine opmerking hierbij... Ik denk dat het meer rond de 125% ligt, ook nog afhankelijk van familie grootte. Dus als de poverty threshold voor een single op 15k ligt, voor een koppel op 20k, voor een koppel met kind op 30k enzovoort, dan moet een Amerikaans staatsburger voor jou tekenen als sponsor, maar dat kan alleen als die persoon meer dan 125% meer dan zijn of haar poverty threshold verdient. Mijn vrouw had dat niet als thuiswonende in de daycare business, maar haar vader kon wel voor mij garant staan. Ik geloof ook dat diegene die voor je tekent ook belastingaangifte in de States moet hebben gedaan zodat e.e.a. geverifieerd kan worden.
#5 - 14-08-2015, 17:31 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Old Faithful

Volgens mij lees ik op http://www.travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/family/spouse-citizen.html dat dit later in de procedure is, bij de "application for adjustment of status to that of legal permanent resident."
#6 - 15-08-2015, 00:43 uur
Groet,

Old Faithful

Pieter79

Hmm, misschien dat dat voor een spouse inderdaad maar 100% is. Wat het ook is, het echte antwoord is alleen maar op www.uscis.gov te vinden (actuele stand van zaken).
#7 - 15-08-2015, 00:49 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

PacificNorthWestfan

Dank voor alle reacties!

Waar te beginnen met reageren :)

@Pieter79

De reden dat we een TIN aangevraagd hebben is om al zoveel mogelijk historie van mijzelf in de VS op te bouwen. We doen belastingaangifte als koppel in de VS en door het verdrag dat je geen 2x belasting hoeft te betalen heeft dit geen implicaties op het betalen van belasting. Daarnaast hopen we dat ik door middel van dit TIN op een van mijn vrouws bankrekeningen gekoppeld kan worden in de VS waardoor ik ook daar herkenbaarder wordt.

Ik ga er inderdaad ook vanuit dat een transfer via mijn werkgever redelijk makkelijk te bewerkstelligen is. Ze zijn op de hoogte van mijn plannen alleen geven aan dat we dat concreet gaan maken wanneer de datum wat dichterbij komt, wat ook redelijk logisch is. Ben wel van plan om alvast wat vestigingen te gaan bezichtigen als ik er toch ben. Wat netwerken kan geen kwaad...

@old faithful
Goed idee. Ik verwacht dat we dat zeker kunnen aantonen. Mijn vrouw is nu werkzaam op een internationale school en die zullen genoeg ervaring hebben met het juist opstellen van de documenten om dit aan te kunnen tonen!

Wij hebben inderdaad elk jaar belastingaangifte gedaan, ook over mijn inkomen (vandaar ook mijn TIN). Hoewel het niet heel veel voordeel heeft lijkt het erop dat ik op haar Capital One account geregistreerd kan worden waardoor ik hopelijk sneller zelf credit op ga bouwen.

@ikbenwalter
Washington State is groter dan alleen Seattle en suburbs... Mijn schoonouders wonen aan de andere kant van de Puget Sound 25 minuten van Tacoma. Daar is het een stuk rustiger en betaalbaarder  :) Ik ben het ermee eens dat het om en rondom Seattle drama is qua verkeer en drukte. Als we zouden mogen kiezen zouden we naar Bend, Oregon gaan. Echter wat Pieter79 zegt, binnenkomen met een baan op zak gaat het leven een stuk makkelijker maken. We hebben ook genoeg opties qua vestigingen aan de oostkust alleen, 1 van de belangrijkste redenen om naar de VS te gaan is om dichtbij mijn vrouw haar familie te zijn. Een transfer naar de oostkust gaat dat niet bereiken :)

Moet nu weg, dus heb mijn spelling en grammatica niet gecheckt. Nogmaals dank voor de reacties!
#8 - 15-08-2015, 15:22 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15