Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Na Studie in amerika blijven mogelijk?

Discussie gestart

RedBaron

Beste Mensen,

Ik zit al enkele jaren erover te denken om na amerika te gaan ma waar en waneer wou ik al van kleins af aan. Nou weet ik dat ik graag in Los Angeles wil gaan wonen daar kan ik namelijk mijn studie gaan volgen (New York Film Academie). Nou heb ik eens gekeken die opleiding is 1 jaar kost me totaal $38.000 (incl verblijf eten verzekering school alles). Nou dit is namelijk best wel veel dus wou ik zekerheid hebben dat ik na mijn studie een kans heb om daar te blijven. Wat ik tot nu toe gevonden heb is dat je een Green Card kan krijgen via lotery (das puur geluk) of trouwen (haalt ook veel zeik met zich mee) of heb ik een N-400 form gevonden (application of natraluzation) maar daar moet je 5 jaar voor in amerika zitten. iemand een idee of er mogelijk heden zijn om na min studie daar te blijven en daar te werken zo ja welke? zo nee ja dan houd het op. Nogmaals ik wil gewoon wat zekerheid hebben want anders is het geld weggooien en heb de USimgrationservice ook al paar e-mails gestuurd en niks terug gekregen en het amerikaans consulaat in amsterdam is altijd in gesprek of krijg ik alleen een computer aan de lijn.

B.V.D
Roger
#1 - 15-08-2005, 17:46 uur

Jez

New York Film Academie in Los Angeles? Dat klinkt ook niet logisch  ??? ??? ???

Ik ben bang dat je pech hebt. Zodra je je studie hebt afgerond, mag je weer leuk terug naar Nederland. Tenzij......... je een baan hebt gevonden, je werkgever voor jou een visum wil aanvragen (kleine kans) en je zodoende kunt blijven. Ik weet van iemand, die heeft 4 jaar gestudeerd in Amerika en die kon dus, zodra ze klaar was, meteen weer terug.

Eigenlijk is trouwen nog niet zo'n gekke optie..........

Sorry dat ik geen positiever nieuws heb.
#2 - 15-08-2005, 18:57 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

visuar

Een baan in de film business lijkt me vrij klein na je studie aangezien daar veel mensen naar dat op zoek zijn en het een kwestie is van wie je wel of niet kent. Daarnaast is de film business vaak een vorm van "freelancen" tenzij je daar ergens op kantoor wilt werken. Voor beide vormen kom je denk ik niet in aanmerking voor een bedrijfs gesponsorde visa, maar mocht dat anders zijn dan hoor ik dat graag ;)

Helaas heb ik ook niet veel beter nieuws... Anders had ik daar zelf ook al lang gezeten om in de film business proberen te komen....
#3 - 15-08-2005, 22:44 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

FreezeM

Een mogelijkheid is nog om stage te lopen. Een stageplaats is misschien makkelijker gevonden dan een baan. Maar het komt er altijd op neer dat je een sponser moet hebben. Dus ofwel een bedrijf (baan/stage) of een persoon (familie/trouwen). De enige mogelijkheden zonder sponser zijn het winnen van de Green Card Lottery (deelname gratis dus ik zou zeker meedoen) of als investeerder (>$100.000 en werkgelegenheid voor Amerikanen creeren).

Het is helaas niet zo makkelijk..... :(
#4 - 16-08-2005, 08:28 uur

Pieter79

Zelfs een stage vinden is heel moeilijk, ik ben er wel 1,5 jaar mee bezig geweest en het is niet gelukt. En keer dacht ik dat het ging lukken maar het werd op het laatste moment toch nog afgeblazen.... :(
#5 - 16-08-2005, 22:06 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***6 Patents Granted*** (Update Feb-2019)

leden:

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15