Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

trouwen en blijven in de VS

Discussie gestart

zephyr

Hallo

Heeft iemand ervaring met trouwen in de VS (met een amerikaanse) terwijl je daar verblijft onder visa waiver? En daar dan een verblijfsvergunning als spouse te regelen...

Is dit te doen, of maken ze je het zo moeilijk dat je beter voordat je naar de VS gaat eerst het juiste visum kunt regelen in Nederland? (fiancee of spouse)

Ben heel benieuwd, avast bedankt!
#1 - 19-07-2005, 15:21 uur

FreezeM

Je mag wel trouwen onder het Visa Waiver maar je mag je status niet aanpassen. Dus na het trouwen moet je weer naar Nederland en vanaf daar je visum aanvragen.
#2 - 19-07-2005, 15:32 uur

usadutch

Nieuw!
FreezeM heeft gelijk je mag je status niet aanpassen. Hoewel het wel gebeurt. Mensen blijven hier en vullen de I-130 in en kunnen dan blijven.
Ik raad het echter af. Er is een veel betere mogelijkheid dat in de volksmond DCF wordt genoemd. Om dat te doen moet je getrouwd zijn (Amerika of ergens anders) en daarna naar het Amerikaanse consulaat in Amsterdam gaan om je visum aan te vragen. Je nieuwe partner moet bij die eerste anvraag mee, dat is de enige keer trouwens. Verder gaat het twee maanden duren en heb je een visum op zak, mag je werken en in en uit reizen.
De manier die je zelf voor ogen had kan maanden duren. Je mag dan wel in Amerika blijven maar kunt niet meteen werken of in en uit reizen.
Deze informatie is op onze forums uitgebreid toegelicht, kom daarom maar eens kijken en lees DCF in 6 steps. (Link onderaan elke pagina)

http://usadutch.com/forum
#3 - 20-07-2005, 06:14 uur
« Laatst bewerkt op: 20-07-2005, 06:16 uur door usadutch »
FORUM http://www.usadutch.com/forum
usa WEBLOG+VIDEO http://www.usadutch.com/blips

Webmaster USADUTCH.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15