Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Trouwen met Amerikaan na flitsscheiding

Discussie gestart

Yessica

Er staan trouwplannen met een leuke Amerikaanse mijnheer op stapel, maar........ ik ben 7 jaar geleden gescheiden middels een zogenaamde flitsscheiding. En de flitsscheiding wordt niet erkend in Amerika. Ik heb al op diverse internetsites gezien wat voor problemen dit kan geven. Ik heb vorig jaar wel een internationaal uittreksel GBA aangevraagd en daar stond gewoon op 'gescheiden' en 'divorced'. Wat heb ik dan nog meer nodig voor gegevens om met een Amerikaan in het huwelijk te treden?

En als we nu in Nederland trouwen en dit huwelijk laten inschrijven in de VS, lost dat dan de problemen op?

(Er is in het verleden hier en daar al wat gezegd en geschreven over de flitsscheiding, maar die informatie en berichten zijn allemaal al 3-6 jaar oud en wellicht niet meer actueel, vandaar dat ik maar een nieuwe thread heb aangemaakt. Ergens las ik namelijk dat de enige oplossing was om opnieuw met je ex te trouwen en dan officieel te scheiden. Dat was info van 2006. Inmiddels moeten er toch andere mogelijkheden bekend zijn....?)
#1 - 05-04-2011, 12:43 uur
« Laatst bewerkt op: 05-04-2011, 13:27 uur door Yessica »



Jez

Aangezien ik al 19 jaar met dezelfde mijnheer ben (en sinds 12 jaar met hem getrouwd) en de meneer een gewone Hollandse Indo is, heb ik geen flauw idee........ Maar ik wilde je wel eens eventjes van harte feliciteren met alle voorgenomen plannen! Italië, Amerika, trouwen met een Amerikaanse mijnheer; van harte, meid!
 cheer cheerb cheerg cheerr cheer cheerb cheerr cheer cheerb cheerg cheerr
#2 - 05-04-2011, 21:15 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

bgroeneveld

Volgens mij gaat het erom of je voor de Nederlandse wet officieel gescheiden bent. Als dat met een flits kan, is dat gewoon een Nederlandse scheiding die erg snel afgewerkt is. En volgens mij is een scheiding een scheiding, flits of niet.
#3 - 06-04-2011, 02:27 uur

Pieter79

Heb je een 'divorce certificate'? Zijn er kinderen in het spel?
#4 - 06-04-2011, 03:03 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Yessica

Heb je een 'divorce certificate'? Zijn er kinderen in het spel?

Nee, geen kinderen gelukkig.
Ik heb geen divorce certificate. Wat is dat dan? Hoe kom ik daar aan?
#5 - 06-04-2011, 06:42 uur



Yessica

Volgens mij gaat het erom of je voor de Nederlandse wet officieel gescheiden bent. Als dat met een flits kan, is dat gewoon een Nederlandse scheiding die erg snel afgewerkt is. En volgens mij is een scheiding een scheiding, flits of niet.


Helaas werkt het zo niet. Dit las ik namelijk op een forum voor mensen met een buitenlandse partner, en dit dateert van januari 2011 en is dus zeer recent...

"We zijn bezig met een K1 fiancee visum. Ik heb inmiddels ook al mijn interview bij het Amerikaans consulaat gehad, zij accepteerden daar helaas niet mijn papieren van het beëindigen van het geregistreerd partnerschap. Omdat dit niet bekend is in Amerika. Ik moest bewijs hebben dat ik voor de wet en rechtbank gescheiden ben. Nu is mij inmiddels bekend dat de flitsscheiding niet meer mogelijk is, vanwege dus de problemen of evt. in het buitenland te gaan trouwen".
#6 - 06-04-2011, 09:37 uur



Pieter79

Heb je een 'divorce certificate'? Zijn er kinderen in het spel?

Nee, geen kinderen gelukkig.
Ik heb geen divorce certificate. Wat is dat dan? Hoe kom ik daar aan?

Het bewijs dat je gescheiden bent. Op de I-130 moet je ergens je vorige partner naam opgeven en wanneer je gescheiden bent. Het lijkt me dat je daar een bewijs o.i.d. van moet hebben, maar om het zeker te weten lees form  I-130 en de instructies ervan door.

Heb je wel papieren van het beeindigen van een geregistreerd partnerschap? Misschien als je je uittreksel GBA met 'divorced' laat zien als bewijs dat je gescheiden bent dat dat voldoende is?

Succes,
Pieter
#7 - 06-04-2011, 19:07 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Karina

Ik ben hier in Nederland met een Amerikaan getrouwd. Dus kan je in ieder geval vertellen wat wij moesten doen.

Wat wij daarvoor nodig hadden waren:
- een uittreksel geboorteregister wat je moet ophalen of online bestellen bij de gemeente waar je bent geboren
- een bewijs van scheiding bij de gemeente waar je ooit getrouwd bent, en bent gescheiden. Kan je zo bestellen, fluitje van een cent. Volgens mij maakt het niet uit wat voor procedure het betrof. Als jouw huwelijk in die gemeente ontbonden bent, dan sta je te boek als gescheiden. En ik heb een dochter uit mijn eerste huwelijk, maar dat gaf absoluut geen problemen. Je moet gewoon hier in Nederland een formulier invullen van een aantal kantjes, waarin vragen worden gesteld die een schijnhuwelijk moeten uitsluiten. Je moet een bepaald inkomen hebben. enz.
#8 - 06-04-2011, 21:33 uur

Karina

Sorry, klikte op enter maar was nog niet klaar ;D
Mijn man moest een geboortebewijs opvragen in de plaats waar hij was geboren. En dat is in zijn geval New York. Dat kregen wij opgestuurd maar daar zat geen ' appostille'  aan. Een soort gouden sticker met stempel. Toen moesten we het nog een keer aanvragen. Mijn man heeft toen een envelop met cash geld naar de ambtenaar toegestuurd voor de kosten. Hij had niemand in NY die dat voor hem kon doen.
Verder moest hij een bewijs van ongetrouwd zijn opvragen in de staat waar hij het laatst had gewoond.

Dat was het volgens mij. Het is even wat geregel, maar eigenlijk valt het reuze mee. En we zijn inmiddels al weer bijna vijf jaar getrouwd. :afro:

Alvast van harte gefeliciteerd met je voorgenomen huwelijk
#9 - 06-04-2011, 21:40 uur

Yessica

Bedankt voor alle antwoorden en felicitaties!  :)

Karina, bedankt voor het op een rijtje zetten van wat te regelen bij een huwelijk hier. Ook over die apostille, ik had het daar gisteren met hem over en hij dacht dat de reguliere stempel op de geboorteakte voldoende zou zijn, maar ik kan hem nu vertellen dat hij toch om die apostille moet vragen. Kan hij dat door bijvoorbeeld zijn moeder laten doen?

Dat formulier wat we hier moeten invullen, is dat de m46? Ik hoop dat dat geen problemen geeft, want we wonen dan al in Italië, alleen woon ik daar niet officieel, want eerst officieel emigreren naar Italië en dan een jaar later weer van Italië naar Amerika vind ik te veel gedoe. Overigens heb ik dan geen inkomen bedenk ik me nu, oh oh... Ik zal de IND daar wel even over bellen  :-\
#10 - 07-04-2011, 07:49 uur



MissFluffy

Ja, zijn familie kan voor jullie die apostille zegel gaan vragen . Mijn familie heeft daarvoor een afspraak gemaakt bij de governeur van de staat maar misschien is ondertussen dat al vereenvoudigd .Waarover ik spreek is toch al 17 jaar geleden en betrefd ook het officieel maken van een huwelijk dat had plaats gevonden in Amerika alleen in dit geval dan tussen 2 Belgen .
Veel succes !

Gr, Nancy
#11 - 07-04-2011, 08:15 uur

bgroeneveld

Ik heb om Nederlander te mogen blijven verschillende apostilles moeten aanvragen (geboortebewijs van mijn Amerikaanse vrouw bijvoorbeeld). Moet je doen bij de 'Secretary of State' van de betreffende staat (niet de federale minister van buitenlandse zaken, maar de echte 'secretaris van de staat'). Dat adres staat gewoon op de website van de staat, in de hoofdstad en mogelijk in een paar steden (ergens rond Wall Street in New York, bijvoorbeeld).

Als ze zeggen dat ze nooit van apostilles gehoord hebben, even doorvragen en hogerop gaan. Of eventueel het plaatselijke kantoor van je vertegenwoordiger in het staatsparlement aanstoten, die hebben speciale mensen voor het helpen van hun kiezers.

Naar de gouverneur gaan lijkt mij zinloos, als het goed is verwijzen ze je door naar de Secretary of State van de staat, als het slecht gaat, kom je in een mallemolen terecht, waar iedereen wel iemand anders kent, die het precies moet weten.

#12 - 07-04-2011, 13:51 uur

Karina

Hi Yessica,

Ik denk eerlijk gezegd dat een van de voorwaarden om een huwelijk te sluiten voor de Nederlandse wet met een buitenlander is om minimaal 25% meer inkomen moet hebben dan een minimum inkomen. (dit staat in het regeerakkoord van dit kabinet). Dus zonder inkomen lijkt mij dat je niet zoveel kansen hebt. En je moet ook ingeschreven in een Nederlandse gemeente. En ik weet niet of jij je meteen laat uitschrijven als je naar Italie verhuist. Een mogelijkheid zou zijn om even tussen neus en lippen door voor de wet te trouwen terwijl jij nog hier woont, en hij even overkomt voor het huwelijk. Dan beschik je tenminste nog over een steady inkomen en een adres in NL.
Ga je later in Italie onder de olijfbomen nog even een feestje vieren :)

Oh, en by the way, ik denk dat zijn moeder best die appostille kan regelen. Zeker als hij haar machtigt. Overigens mijn man kreeg zijn geboortebewijs gewoon van een ' hall of records'  in NY. En zijn ' niet getrouwd zijn' bewijs heeft hij gehaald bij de State Capital building in de staat waar hij woonde. Echter mijn man  vertelde mij zonet - was ik totaal vergeten - dat de authoriteiten hier aangaven dat dit niets waard was omdat dat alleen maar bewijst dat je niet getrouwd bent in die specifieke staat. Dus moest hij naar het Amerikaanse consulaat in A'dam zweren met zijn rechter hand ophoudend dat hij niet getrouwd was.
#13 - 07-04-2011, 20:57 uur

Jez

Ik denk eerlijk gezegd dat een van de voorwaarden om een huwelijk te sluiten voor de Nederlandse wet met een buitenlander is om minimaal 25% meer inkomen moet hebben dan een minimum inkomen.

Voor zover ik weet is dat niet een eis om in NL te kunnen trouwen, maar om er te kunnen wonen.
#14 - 07-04-2011, 21:39 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

En je moet ook ingeschreven in een Nederlandse gemeente. En ik weet niet of jij je meteen laat uitschrijven als je naar Italie verhuist.
Dat lijkt me zo'n gedoe voor zo'n (hopelijk) korte periode, zeker omdat je daarna naar Amerika moet emigreren vanuit Italië. Dat lijkt me lastiger (taalbarriere etc.) dan emigreren en alles regelen vanuit Nederland. Ik blijf daarom liever in Nederland ingeschreven staan.
Citaat
Een mogelijkheid zou zijn om even tussen neus en lippen door voor de wet te trouwen terwijl jij nog hier woont, en hij even overkomt voor het huwelijk. Dan beschik je tenminste nog over een steady inkomen en een adres in NL.
Gaat helaas nog niet, hij is nu nog slechts 'seperated'. (financiële afwikkeling etc.)
Citaat
Ga je later in Italie onder de olijfbomen nog even een feestje vieren :)
Palmbomen  8) Hij woont aan zee met uitzicht op Capri  8)

#15 - 07-04-2011, 22:13 uur
« Laatst bewerkt op: 07-04-2011, 22:15 uur door Yessica »



leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15