Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

trouwen met Nederlander met Green Card

Discussie gestart

curiti

Beste forumdeelnemers,

Ik heb heel wat gezocht op dit forum om geen onnodige vragen te stellen, maar niet iets gevonden wat direct toepasbaar is op mijn situatie. Daarom toch maar een nieuw topic.

De situatie is de volgende:

Mijn vriend woont en werkt sinds drie jaar in Denver, is Nederlander en heeft een Green Card. Wij willen graag (binnen niet al te lange tijd) trouwen. Vanwege verplichtingen aan zijn werk kan mijn vriend hier de komende jaren niet weg. Dus moet ik in Denver gaan wonen en heb dan natuurlijk een visum nodig. Er zijn verschillende (on)mogelijkheden:

- Aanvragen van een I-130 visum, dus op grond van een huwelijk met een Green Card houder.
Het probleem is dat het, nadat je getrouwd bent, ongeveer vier jaar duurt voordat je een visum hebt: men is nu bezig met de aanvragen van 2002! In de tussentijd mag ik niet in de VS wonen. En om heen en weer te gaan  reizen op een toeristenvisum is ook niet echt aantrekkelijk, bovendien zou dat wel wat verdenkingen opleveren.

-Werk zoeken en een I-129 visum aanvragen.
Het grote probleem hierbij is: voor wat voor werk zou ik aangenomen kunnen worden? Ik heb een PABO-diploma en een universitair diploma Portugees en werk op dit moment o.a. als secretaresse. Maar wat kan ik daar hier mee? Hoe zou ik een werkgever bereid kunnen vinden de hele rompslomp van een visumaanvraag uit te voeren? En kun je een  I-129 aanvraag hebben lopen en daarna ook nog een I-130 aanvraag indienen?
Verder zou ik op een werkvisum waarschijnlijk weer het land uit moeten als ik onverhoopt ontslagen wordt. Of stel dat het werk me helemaal niet bevalt…

- Gaan studeren en een studentvisum aanvragen.
Ik moet dan natuurlijk wel echt gaan studeren… Groot (onoverkomelijk eigenlijk...) nadeel is dat dit minstens 30.000 dollar per jaar kost, wat enigszins aan de hoge kant is voor het verkrijgen van een visum….

- Meedoen aan de loterij
Dat kan natuurlijk altijd. En dat ga ik ook doen, ook al is het nu pas voor 2008, wat voor ons eigenlijk erg (= te) laat is. En: kun je dan ondertussen ook een ‘normale’ visumaanvraag hebben lopen?

Naast alle vragen hierboven is mijn hamvraag eigenlijk: bestaan er nog andere mogelijkheden om hier een paar jaar te wonen als ‘echtgenote-van’? Waarschijnlijk blijft mijn vriend hier niet nog járen werken, dus ik hoef echt niet persé een Green Card. Een tijdelijk visum voor een paar jaar zou ook prima zijn.

Wie kan enig licht op deze zaak werpen? Alvast erg bedankt voor het meedenken!

Rinette
#1 - 01-05-2006, 20:15 uur

marleencolorado

Citaat
Aanvragen van een I-130 visum, dus op grond van een huwelijk met een Green Card houder.
Het probleem is dat het, nadat je getrouwd bent, ongeveer vier jaar duurt voordat je een visum hebt: men is nu bezig met de aanvragen van 2002! In de tussentijd mag ik niet in de VS wonen. En om heen en weer te gaan  reizen op een toeristenvisum is ook niet echt aantrekkelijk, bovendien zou dat wel wat verdenkingen opleveren.

Volgens mij hoeft deze aanvraag niet zo lang te duren. Ik heb er (nog) geen ervaring mee maar via de directe aanvraag (DCF) bij het consulaat in Amsterdam moet het binnen 6 tot 8 weken te regelen zijn. Dit kan als je met een Amerikaan trouwt, of het ook geldt als je vriend een greencard heeft dat durf ik niet te zeggen. Er zijn vast een aantal op dit forum die dit wel weten. Zoek op het forum maar eens naar DCF. En anders www.usadutch.com/forum.

Mijn vriend is Amerikaans en woont ook in Colorado. Wij zijn van plan deze route te nemen voor een aanvraag van een visum. Hij hoeft dan maar één keer naar het consulaat in Amsterdam omdat hij de petitie moet indienen, daarna kan ik verder alles regelen.

Veel succes!
Marleen.
#2 - 02-05-2006, 08:40 uur
Begonnen met een super leuke baan hier in Edwards, CO. Helemaal happy met mijn hubby

Rebecca

Idd Marleen, mits dat je natuurlijk je eigen papierwerk op orde hebt, zou de DCF procedure binnen 6 tot 8 weken afgerond moeten kunnen zijn.

Volgens mij is het wel mogenlijk om de I-130 in te vullen voor Greencard houders: " A citizen or lawful permanent resident of the United States may file this form to establish the relationship to certain alien relatives who wish to immigrate to the United States. A separate form must be filed for each eligible relative"

Dit heb ik van het visalexicon op de usadutch site

Succes!
Rebecca

#3 - 02-05-2006, 09:37 uur
Onze blog-Bouwmanfamily
NBA Guru 2007!!

curiti

Marleen en Rebecca, bedankt voor jullie reacties!
We hebben dit nagevraagd (bij advocaat en INS), en inderdaad kunnen we wel een verzoek voor een I-130 indienen, maar niet via DCF. Op het forum van USADutch staat dat ook een permanent resident via DCF een visumaanvraag kan indienen, maar dat klopt niet. In ieder geval niet als ik tot meer dan drie maanden na het huwelijk in de VS wil blijven. Wat overblijft is de 'normale' I-130 aanvraag, waarvoor nog steeds een wachttijd staat van 4 jaar.
Dus we blijven toch een beetje vastzitten...
Maar we zoeken gewoon verder naar andere mogelijkheden.

Groet, en Marleen succes met jouw procedure!
Rinette


#4 - 03-05-2006, 19:01 uur

FreezeM

Jammer.... meestal klopt de informatie op USADutch wel goed....
#5 - 04-05-2006, 13:16 uur

wjsliedrecht

Rinette

Ik zit in de zelfde situatie, ik woon met Greencard in Chicago, en mijn vriendin probeert hier ook naar toe te komen. Wij hebben dezelfde optie bekeken die jij al noemt.

De weg die wij nu proberen is via een J1 visa, om een paid internship te krijgen in de USA is makkelijker dan een baan, er zijn verschillende bureau's die hier bij helpen. Je kan dan maximaal 18 maanden blijven. Maar onze filosofie is beter 18 maanden dan niets, en tegen die tijd heb je mischien veel contacten op gedaan voor een werk visum.

Wij werken nu met een bureau www.usainternship.com ze hebben internships door heel amerika. In de e-mails komen ze soms een beetje scatchy over, maar tot un toe heben ze al 2 gespreken op gelevert, en daar wachten we nu op. momenteel hebben ze 7 posities in CO. zie link

http://www.prohire.com/candidates/joblist.cfm?szFormat=search&szWID=10085&szCID=45384

Ze vragen wel wat $$'s voor af (300$ en dan wanner ze een contract voor inertnship aanbieden 500..and dan nog 600....) Maarja wel een kans op 18 maanden en verder toekomst.....

Als je meer vragen heb kan je me mailen of via dit forum.

Wouter
VErder moet je altijd met de loterij mee doen, op die manier heb ik mijn greencard gewonnen!
#6 - 19-05-2006, 00:53 uur

bgroeneveld

Theoretisch is het natuurlijk ook mogelijk om de stap te doen van groene kaart houder naar Amerikaans staatsburgerschap (kan na vijf jaar groene kaart, is misschien dus geen alternatief).

Nadeel is, dat je dan je Nederlanderschap kwijt bent, maar de immigratieprocedure is dan snel. En: de partner kan dan wel te zijner tijd twee paspoorten hebben, omdat hij/zij de nationaliteit van de echtgeno(o)t(e) aanneemt.

Maar het hangt er dus vanaf hoe lang je die groene kaart hebt.
#7 - 19-05-2006, 06:43 uur

curiti

Hallo Wouter,

Bedankt voor je tip! Wel 'leuk' te weten dat er nog meer mensen in dezelfde situatie zitten: gedeelde smart is halve smart.
Ik heb gekeken op de site die je noemde. En las dat je maximale leeftijd (als ik me niet vergis) 34 mag zijn. Ik ben helaas al een paar jaar ouder... Ik weet niet of dit bij alle bureaus zo is, maar ik vermoed dat het voor een bijna 40-jarige iets lastiger zal zijn?
Heeft jouw vriendin ook al gericht gezocht naar een 'gewone' baan, en zo ja, wat voor resultaten heeft ze daarbij behaald? Reageren werkgevers op opsturen van resume's, is ze al eens uitgenodigd voor een gesprek?

Ik ga inderdaad sowieso met de loterij meedoen. Geweldig zeg, dat jij zo je Green Card hebt gekregen.
Wij gaan begin 2007 al trouwen, dus mocht ik ingeloot worden, dan lost de loterij nog lang niet alles op...

En bgroeneveld:
Tja, dat staatsburgerschap zal voor ons ook niet versnellend werken, want mijn vriend heeft nog niet eens een jaar een Green Card...! Lastig dus.

Hartelijk dank voor de reacties. En Wouter, succes voor je vriendin bij het vinden van een internship.

Rinette



#8 - 31-05-2006, 13:18 uur

Nynke

De beste optie lijkt het me inderdaad dat je vriend Amerikaan wordt. Daar hoef je niet 5 jaar je greencard voor te hebben hoor, kan best eerder -je kan het zelfs doen als je nog maar een tijdelijke greencard hebt (tenminste dat was in mijn geval zo). Die procedure kan vrij snel en zodra hij Amerikaan is, kan je meteen via het consulaat met de procedure beginnen, die gaat vrjj snel (3 a 4 maanden). Dat lijkt me de snelste oplossing. Het is niet zo dat je vriend dan niet Nederlander kan blijven hoor.. het kan allebei (hebben ze me tenminste op het NL consulaat in Boston verteld 2 jaar geleden, die regeling was toen net veranderd). Goed navragen dus. Maar het lijkt me een lastige situatie.

Je kan ook voor een studentenvisum gaan en dus wel student worden. Dat hoeft echt niet duur te zijn.. als je een assistantship kan krijgen tenminste. Dat doen de meeste studenten hoor (bijna niemand die die fees zelf betaald).. voor een assistantship zou je eerst eens mensen op de universiteit moeten leren kennen. Dan gaat dat stuk makkelijker.. zo heb ik het tenminste gedaan.. 5 jaar geleden alweer. Ik was toen PhD student aan CU in Boulder.. ging allemaal vrij makkelijk en snel. Wel hard werken trouwens! Ik ben er overigens mee opgehouden (ik wilde toch niet verder in die richting en had er niet 7 jaar hard werken voor een PhD voor over), maar kan blijven omdat ik toen trouwde met mijn (Amerikaanse) vriend.

succes
Nynke
#9 - 31-05-2006, 13:57 uur

FreezeM

Volgens mij kan je alleen je Nederlanderschap behouden als je de nationaliteit van je echtgenoot(e) aanneemt. In dit geval kan het dus niet.
#10 - 31-05-2006, 18:23 uur

Nynke

oh.. zit het zo.. dat zou inderdaad best wel eens kunnen.. tja, dan is dat misschien niet zo'n goed idee.. ik zou mijn Nederlands paspoort niet zo graag kwijt willen raken.
#11 - 31-05-2006, 19:03 uur

bgroeneveld

Voor zover ik weet, moet je vijf jaar een groene kaart hebben voordat je Amerikaan kunt worden. Als je met een Amerikaan(se) getrouwd bent, kan het in drie jaar. En als je in het leger gaat, kan het vrijwel meteen.

Nederland heeft sinds 1 april 2003 (geen grap) de regeling dat je in principe je Nederlanderschap verliest als je vrijwillig een andere nationaliteit aanneemt. De enige uitzondering is als je de nationaliteit van je echtgeno(o)t(e) aanneemt, dan mag je Nederlander blijven.

Een groene kaart houder die zonder getrouwd te zijn Amerikaan wordt, is dus het Nederlanderschap kwijt. Maar zijn of haar echtgeno(o)t(e) kan dus weer wel twee paspoorten krijgen. En als voormalig Nederlander kun je vrij snel je weer laten naturaliseren als je teruggaat naar Nederland (geen wachttijd, maar je moet dan onder meer minstens de helft van je schoolopleiding in Nederland gehad hebben. En natuurlijk de taal spreken. En weten wat er in 1600 gebeurd is -- of leren ze dat niet meer op school?)

#12 - 01-06-2006, 03:10 uur

FreezeM

1600? Dat is wel heel lang geleden hoor. ;)
#13 - 01-06-2006, 09:08 uur

Loek

Slag bij Nieuwpoort?
#14 - 01-06-2006, 18:26 uur

bgroeneveld

Bingo! Nederlanders vergeten wel dat wij met de Tachtigjarige Oorlog mede de inspiratie hebben geleverd voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog.

En de Pilgrim Fathers zijn uit Amsgterdam, Leiden en Delfshaven vertrokken (de man die me mijn toelatingsexamen voor het Amerikaanschap afnam, vroeg waar die PF vandaan kwamen, heb ik hem haarfijn uitgelegd, en hij geloofde me ook nog).

#15 - 02-06-2006, 00:26 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15