Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vader sponsoren voor Green Card

Discussie gestart

Yessica

Nu ik bijna American citizen ben, zou ik mijn vader kunnen sponsoren voor een Green Card. Ik heb mijn "niks met Nederland hebben" van hem, dus hij zou heel graag willen.
Alleen, hij heeft kleinkinderen in Nederland en zou bijvoorbeeld drie maanden per jaar naar Nederland willen. Is dit wel mogelijk met een Green Card? Ik weet dat men niet blij wordt van green card houders die te pas en te onpas het land in een uitwandelen.
Volgens mij is het zo dat als je korter dan 9 maanden uit Nederland weg bent je je niet hoeft uit te schrijven, weet iemand hoe dat zit? Volgens mij kan hij dan zijn ziektekostenverzekering behouden toch? (Ja, dat is van twee walletjes eten, ik weet het, maar op zijn leeftijd gun ik het hem gewoon zo, vooral omdat hij altijd zijn reisplannen heeft opgeofferd voor mijn moeder, die meer het type huismus was.)
#1 - 15-02-2016, 06:00 uur



Pieter79

Yessica,

Dit is een vrij snel proces, en het kan zelfs aangevraagd worden als hij hier is zo lijkt het. Ik heb het hier gezien dat een college dat gedaan heeft (van China), en begreep nooit hoe gemakkelijk dat ging. Hij kwam hier op vakantie en ging nooit meer terug; behalve nu hij zijn papieren heeft gaat hij regelmatig op vakantie naar China (hij is in z'n 70's).

Dit vond ik online:

https://www.uscis.gov/green-card/green-card-through-family/green-card-immediate-relative-us-citizen
Citaat
Get a Green Card While Inside the United States

One Step Process
Certain people are eligible to apply for a green card (permanent residence) while inside the United States. An immediate relative relationship allows you to apply on Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, to become a permanent resident at the same time your U.S. citizen petitioner files Form I-130, Petition for Alien Relative. For more information on filing for permanent residence in one step, see our Concurrent Filing page.

Two Step Process
You still have the option to file your I-485 application any time after your petitioner files a Form I-130, for you, as long as it has not been denied. Generally, you will need to submit a copy of Form I-797, Notice of Action, with your Form I-485, that shows the Form I-130 petition is either pending or approved.
•Step One – Your U.S. citizen immediate relative must file the Form I-130 for you and it must be either pending or approved.
•Step Two – After you receive Form I-797, Notice of Action, showing that the Form I-130 has either been received by us or approved, then you may file Form I-485. When you file your I-485 application package, you must include a copy of the Form I-130 receipt or approval notice (the Form I-797). For more information on filing for permanent residence, see our Adjustment of Status page.

Ik vermoed dat als je meer dan een half jaar uit de VS weg gaat je wel problemen gaat krijgen, maar dat geldt voor iedereen met een permanent resident card.

Gr. Pieter
#2 - 15-02-2016, 12:43 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Old Faithful

Volgens mij is het zo dat als je korter dan 9 maanden uit Nederland weg bent je je niet hoeft uit te schrijven, weet iemand hoe dat zit? Volgens mij kan hij dan zijn ziektekostenverzekering behouden toch?

Ik ken de officiële regels niet. Mijn gezond verstand zegt echter dat je niet tegelijkertijd op twee plaatsen officieel kunt wonen: met een green card (dus permanent resident) in de V.S. en toch nog ingeschreven staan in Nederland. Voor de Amerikaanse autoriteiten lijkt het me in ieder geval een probleem, omdat een green card inhoudt dat je je permanent in Amerika vestigt.
Enkele vragen waar je rekening mee zou kunnen houden. Gaat de ziektekostenverzekering niet moeilijk doen als duidelijk wordt dat jouw vader in Amerika woont, omdat (vrijwel) alle claims daar vandaan komen? Betaalt je vader niet dubbel belasting, omdat hij geen beroep kan doen op het belastingverdrag?

Ondanks deze (mogelijke) beren op de weg, hoop ik op een goede afloop voor jullie.

 
#3 - 15-02-2016, 13:21 uur
Groet,

Old Faithful

us outsider

De vader kan - uitzonderingen daargelaten - niet al in de US zijn als de aanvrage voor de Groene Kaart wordt gedaan. 
Wat anderen lukt of lijkt te lukken is geen maatstaf. Je kent bovendien de details van de situatie niet. And the devil is always in the details.
Zomaar een Google zonder basis-kennis - niet een goed idee (sorry Pieter).

Om beide procedures tegelijk aan te spannen moet de beneficiary in de US zijn en legal status hebben.
Dat kan als betrokkene hier is op een studie- of werk visum. Of kwam op een K-1 visum want daarvoor is een speciale regeling. (Betrokkene blijft in status ook als het K-1 is verlopen, door het huwelijk met de US citizen en het aanvragen van Status Adjustment.)
Voor iemand die hier is op een B-1/2 visum is  deze optie niet mogelijk want de procedure is meestal niet in 6 maanden afgerond.
En er kan geen verlenging van B-1/2 worden aangevraagd omdat 'immigration intent' nu duidelijk aanwezig is.
In deze situatie moet betrokkene het land uit en moet alsnog een immigratie in het buitenland - Consdular Processing -  worden begonnen.

De vader is een Immediate Relative en dat betekent een relatief eenvoudig en snel immigratie process.
Er moet een I-130 Petitie voor een Alien Relative worden ingediend door de dochter.
Is de Petitie goedgekeurd dan kan de vader zijn aanvrage voor een Immigrant Visa indienen.  De procedure heet Consular Processing. 
Vader moet een med. exam ondergaan, en een Visa Interview hebben bij het US Consulaat (in Ned.) of bij de US Ambassade (in BE).

Deze procedures nemen totaal ong. een jaar, mogelijk iets korter.

Voor de Petitie moet de dochter de vader kunnen sponsoren middels een I-864 Affidavit of Support. Daarvoor is een inkomenseis. 
Ik meen dat de echtgenoot in het US leger is ? Dan kan de eis mogelijk iets lager zijn (100% ipv. 125% of household income).

De vader kan niet èn in Ned. èn in de US wonen als hij Permanent Resident is. Iemand met een G.K. is Permanent Resident van de US en kan niet meer in Ned. ingeschreven zijn. Hij moet zich ook officieel uitschijven - hij komt dan in het bestand van 'vertrokkenen' dat beheerd wordt door de gem. Den Haag.
Hij is in de US belastingplichtig over wereldinkomen, maar niet over AOW - die is vrij van bel. hier dankzij een verdrag.

Y.'s vader kan ieder jaar enige tijd naar Ned. gaan (het is dan een idee het Ned. rijbewijs voortdurend te verlengen - dat kan als je officieel bent vertrokken). 
Hij moet echter duidelijk zijn domicilie hebben en houden in de US: rijbewijs, bankrek., verzekeringen, een auto op zijn naam, enz.
Als een CBP Officer aan de grens het idee krijgt dat de vader de G.K. gebruikt als reisdocument kan de kaart vervallen worden verklaard.

Wat ietwat gecompliceerd zal zijn is de vader verzekerd te hebben voor ziektenkosten gedurende de periodes in Ned.

De vader is verplicht in de US een med verz. te hebben onder ACA. Hoe dat te regelen en wat dat moet kosten is te vinden op de Exchange/MarketPlace van de staat waar de dochter woont dan wel de Fed. Exchange.
Aangezien de dochter de vader sponsort zal hij gelden als een lid van haar household ook qua inkomen.
Buiten de US afgesloten verz. voldoen niet aan de ACA eisen (mogelijk zijn/komen er uitz. op deze regel).

Indien de vader nog fit genoeg is kan hij wellicht in de US in deeltijd werken. Hij kan dan rechten opbouwen in het US Soc. Sec. systeem - en voor hem is dan vooral MediCare van belang. Hij moet echter 10 jaar werken om recht te hebben op premievrij Medicare A.
Voor Soc. Sec. bestaan deelrechten, mnaar niet voor MediCare.

Is de vader 5 jaar in de US (mogelijk moet hij hier langer zijn als de periodes in Ned. worden afgetrokken) dan moet hij of dan kan hij - de regels zijn onduidelijk op dit moment - MediCare A,B,D nemen maar dient dit helemaal zelf betalen. Ik betaal alle maanden bijna $ 600 (duurdere meds niet verz.)
#4 - 15-02-2016, 21:05 uur
« Laatst bewerkt op: 19-02-2016, 04:39 uur door us outsider »

Terpies

Misschien een rare vraag, maar waarom vraagt hij geen b2 visum aan? Of wil hij juist echt helemaal uit Nederland vertrekken?
#5 - 19-02-2016, 00:18 uur

Yessica

Bedankt voor al jullie reacties!

US outsider, bedankt voor je uitgebreide informatie.
Ik voorzie de meeste problemen met de medical exam. Mijn vader heeft prostaatkanker gehad vijf jaar geleden. Hij is inmiddels kankervrij verklaard, maar dat zal niet veel helpen denk ik. Het zal een grote red flag zijn.
Hij is 73 en heeft afgelopen dinsdag pas zijn eerste les Engels gehad (hij spreekt geen woord) dus ik zie hem niet meer werken in Amerika.

Terpies, ja, in eerste instantie dacht ik ook aan een B2 visum. Maar ik ben bang dat als dat wordt afgewezen het lastig gaat worden naar Amerika te komen in de toekomst. Want als ze het om wat voor reden dan ook afwijzen, kan hij ook nooit meer een esta krijgen.


#6 - 19-02-2016, 19:19 uur
« Laatst bewerkt op: 19-02-2016, 23:59 uur door Yessica »



us outsider

De medical exam kijkt vooral naar condities van belang voor US immigration regulations. En dat zijn de contagious diseases.
Plus er wordt gecontroleerd of hij alle vereiste vaccinaties heeft gehad (zie verderop). 
Iemand die kanker heeft gehad en nu 'schoon' is verklaard, dat zou geen beletsel hoeven te vormen. Wel zal een medical dossier overlegd moeten worden plus een verklaring van zijn arts(en).

Het is heel simpel: je vader is compleet jouw verantwoordelijkheid. Ook voor med. kosten. Danzij de AoS.
De US heeft niet als Canada een 'single payer' health system via de overheid. Canada heeft daarom een nogal rigoureus med. exam.

Totvoorkort was het vanwege health insurance bijna niet te doen om een oudere ouder naar de US te halen. Maar dankzij ACA zijn verzekeraars nu verplicht ieder die legaal in de US is en zich meldt, te verzekeren. En er mogen geen condities meer (tijdelijk) uitgesloten te worden en polissen mogen niet meer gecancelled als iemand ziek wordt.
Je vader kan het zelfs beter treffen dan ik: hij heeft nog geen rechten en daarom kan hij een ACA policy nemen ipv. MediCare. Na 5 jaar verandert dat - dan heeft hij wel M. 'rechten'.

Voor je verder gaat ! moet je denk ik eerst kijken of je de I-864 Affidavit of Support (AoS) eisen kunt waarmaken. Als je op Hawaii woont, gelden hogere eisen. Denk je dat dit gaat lukken, check dan of de ziektenkostenverz. haalbaar is. Daarvoor moet je naar de Exchange/Marketplace of van je staat of van Fed. Gov. Je zult daar (denk ik) minstens het inkomen moeten ingeven dat je ook opgaf voor de AoS. Kijk dan of je vader de vereiste premies kan trekken.
Check dat ook voor een situatie over 5 jaar als voor hem Medicares A & B verplicht worden en een D noodzakelijk.

(Vereiste vaccinaties kun je vinden op travel.state.gov. Je vader zal geen imminuzatie boekje hebben denk ik, en van zijn cohort is de info daarover jaren geleden al weggegooid - mij gezegd. Misschien kan een huisarts helpen als zijn dossier inderdaad ruim 70 jaar goed is geheveld. Hij zal denkelijk - net als ik - een 'pokkenbriefje' hebben en dat is nu net de enige die niet meer is vereist.
Hij kan titers laten doen voor kinderziektes (om anti-bodies aan te tonen). Vaccinaties die hij niet heeft gekregen of niet kan bewijzen moeten worden genomen. Hij kan dat dan beter voortijdig doen zodat het niet tijdens de med. exam gebeurt. Maar ik loop nu vooruit.)

Ik denk als je vader en jij dit willen jullie er nu voor moet gaan. Hij wordt ouder en dan wordt alles toch moeilijker voor een mens.
Plus bij een komende 'immigration reform' zou deze groep weleens buiten de boot kunnen vallen. Wie weet ontdekt men dat ACA en de subsidies daarvoor, betekenen dat men het importeren van zieke, gehandicapte, en/of bejaarde mensen moet gaan beperken.

Je vader moet zich wel goed realiseren dat emigreren betekent dat er dingen moet opgegeven moeten worden. En soms zijn die dierbaarder dan je dacht. Jij moet je realiseren dat je vader enorm afhankelijk van jou kan worden. Zeker als hij (nog) ouder wordt. 
'Ik heb het wel gehad met mijn land' is overigens niet een echt goede motivatie voor emigratie.

Als je vader eenmaal hier is zal de 'submersie' helpen wat taalvaardiger te worden. Er is ook veel software die succesvolle zelf-studie mogelijk maken. 
Ik heb hier genoeg mensen van 80 zien werken. 

Als je vader met enige regelmaat naar de US wil gaan kan hiij beter 'onder de radar' blijven door op VWP/ESTA te gaan. Hij heeft weinig binding met Ned. meer, dus men zal snel denken dat hij gaat om te blijven.

Je vader kan na vijf jaar residency in de US, Citizen worden - tijd buiten de US wordt afgetrokken dus de periode kan langer moeten zijn voor hem. Daarmee vervalt jouw AoS verplichting. Je vader kan dan een beroep doen op Fed. en staats voorzieningen.
Hij moet om citizen te worden een test Engels afleggen - maar die schijnt mee te vallen. Hij moet ook enige kennis hebben van US gesch. en society  en dat in een test kunnen aantonen. 

#7 - 19-02-2016, 22:10 uur
« Laatst bewerkt op: 19-02-2016, 22:48 uur door us outsider »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15