Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

vertrek in September,

Discussie gestart

Hicham

Nieuw!
Dag iedereen,

Ik heb enkele weken geleden een aanbod gekregen om samen met mijn vriendin te gaan werken in Chicago. Eerst met een 'on the job' training-visa, voor een jaar en een half, daarna zien we wel. Job opgegeven hier, huisje dorgegeven aan familie, alles geregeld met de universiteit(moet laatste jaar nog doen, tegelijkertijd).

Maar ik zit nog met heel wat vraagjes, waarvan ik hoop dat iemand van jullie me wat vooruit kan helpen.

Vraag: Verhuizen. Wij nemen geen meubels mee, maar er zijn wel enkele dingen die we wel zouden willen meenemen. wat boeken, een gobord( spelboord, 15kg), de pc en mijn muziekinstallatie willen meenemen. Vooral die installatie zorgt voor problemen. Mijn boxen zijn behoorlijk zwaar, het is gevoelige appratuur(schokken enzo), ander voltage.

-Hoe kan ik dit betaalbaar overbrengen?
-Maakt zo'n adapter veeel lawaai?
-Hoe lastig doen ze over gecopieerde muziekcd's?

Wij zouden ook onze katten willen laten overbrengen, waarschijnlijk als handbaggage van iemand die op bezoek komt. Hoeveel moet je hiervoor bijbetalen? Kun je ze ook apart laten overbrengen? Waarschijnlijk wel, maar opnieuw, hoe duur is dit?

Ik zal mijn andere vraagjes voor een volgende keer bijhouden, kwestie van niet te overdrijven nu :)

Hicham, (24 jarige student uit Brussel)
#1 - 18-07-2005, 01:22 uur
« Laatst bewerkt op: 21-07-2005, 14:13 uur door Hicham »

julia

Hallo,

ook wij willen onze katten laten oversturen. Het is wel erg duur: ongeveer 650 euro voor 2 katten.Dit is van Amsterdam naar Houston.
Ik weet dus niet hoe duur het wordt als je ze ergens anders narrtoe stuurt, maar goedkoop is het niet.
 Dit kan vanaf Schiphol met DTC of EXEL.
DTC heeft meer ervaring, volgens de KLM.
Heel veel plezier in de USA en ik hoop dat je katten ook kunnen komen.
Groetjes Julia
#2 - 18-07-2005, 09:03 uur

Ebelix

Hicham,

Welkom op het forum. Het beste is om met een erkende verhuizer je spullen te verhuisen. Je zal dan het minste last hebben mbt papierwerk. Verder moet je je goed afvragen of je al je lektronische apperatuur wel in Amerika kan gebruiken. In Europa is de stroom 230 V en 50 Hertz, in Amerika is de stroom 110 V en 60 hertz. Let op dat je spullen deze verschillen aan kan. Zo'n adapter is niet alles en is zeker niet goed voor je spullen.

De katten kan je op dezelfde vlucht meenemen. Wel moet je dat van te voren met de luchtvaartmaatschappij regelen.

Veel succes met de voorbereidingen.
#3 - 18-07-2005, 09:14 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Hicham

Bedankt voor de antwoorden tot nu toe

Ik ben een student en mijn familie kan me geen steun geven, dus de kostprijs zo laaag mogelijk houden isbelangerijk voor ons.

De katten dat zal wel lukken denk ik. Enige probleem is dat we als we ze zelf meenemen , ze daar in een pensionnetje moeten steken, want de eerste maand zouden we bij onze werkgever kunnen logeren, maar de katen  niet. Iemand een idee of zo'n maand kattenhotel beallbaar is?

De enige appratuur die we zouden willen meenemen zijn de pc en mijn muzikinstallatie. Voor de pc moeten we enkel de powersupply verwisselen. Een andere optie zou zijn dat we enkel wat onderdemlen meemene en de case hier laten kwestie van gewicht te besparen.
Mijn muziekinstallatie is een hekel punt. Mijn vriendin vindt dat ik die hier moet laten of overbrengen wanneer we meer  beginnente verdienen. Ik luister elke dag naar mijn muziek en heb tenslotte 2000 euro in mijn installtie gestoken hetgeen vooreen simpel alleenstaand studentje een hele som is ;)
daarmee dat ik vroeg of die adaptors lawaai maken, want dan is mijn high end instalatie niet de moeite meer( zoveel betalen om een mooie klank te hebben, maar wel voortdurnend een gezoem horen.)
Een andere optie is enkel de boxen mee te nemen, want die hangen niet af van netspanning. Maar dan moet ik wel nieuwe versterker enzo kopen...

Keuzes, keuzes,... :)
#4 - 18-07-2005, 13:37 uur

visuar

Hou er rekening mee dat alles wat je niet mee kan nemen zelf het vliegtuig in je over moet laten sturen. Dat is VERSCHRIKKELIJK duur. Chief was dacht ik over de 5000 euro kwijt voor een containtertje.

Hou er ook rekening mee dat zeker electronica in de US veel goedkoper is dan hier in Nederland. Dus misschien is opnieuw kopen helemaal geen slecht idee? Zeker als je hier misschien nog wat electronica kan verkopen (als je dan je euro's omwisselt voor dollars [of opneemt] dan krijg je ook nog meer dollars terug).

Als laatste een vraag. Hoe kan het dat je vriendin mee mag/kan? Je mag op een visum namelijk alleen je vrouw meenemen (getrouwd dus). Anders zal zij zelf ook een visum moeten regelen.

Of gaan jullie allebeide daar studeren?
#5 - 18-07-2005, 13:44 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

Ebelix

Ik zou de muziekinstallatie hier achterlaten en over laten komen als je gesettled bent en wat geld te spenderen hebt. In de tussen tijd zet je je cd's op een ipod en je koopt in Amerika er goede boxen bij en je kan voorlopig weer vooruit.

Keuze maken is moeilijk maar een stereoinstallatie is vervangbaar, de kans om te werken in Amerika komt niet zo vaak voor.

Heb je alle visa al geregeld. Zonder visa geen ssn nummer. Zonder ssn nummer geen werk en geen kans om je te settelen.

Succes
#6 - 18-07-2005, 13:44 uur
« Laatst bewerkt op: 18-07-2005, 14:30 uur door Ebelix »
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Frank S

Je kunt bij de fabrikant van je versterker informeren of de voeding omschakelbaar is of te vervangen door een 110V/60Hz uitvoering. Meestal is dat bij Hi-end systemen wel mogelijk.
#7 - 18-07-2005, 13:45 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Hicham

Zowel mijn vriendin als ikzelf gaan daar werken. Haar oom heeft daar een bedrijf en hij regelt onze visa(internvisa om te beginnen). hij zet de procedure deze week in gang en zei dat we dan binnen twee maand kunnen vertrekken.


Bedankt vooe de tip Frank, goed idee.

Hoeveel zou het kosten om een of twee kubieke meter met de boot te laten overbrengen?
Doen ze vervelend voor gekopieerde cd's? In Belgie zijn die gewoon niet betaalbaar voor een muziekfanaat als ik, In de VS zal ik een heel stuk minder snel geneigd zijn cd's te kopieren.
#8 - 18-07-2005, 14:08 uur

Chiefram

He wat leuk, Chicago!

Wij wonen daar ook in de buurt, in een van de noordelijke buitenwijken van Chicago.

Heb je ons verhaal al gelezen: http://www.verenigdestaten.info/alginfo/dv2004.html

Hierin heb ik precies beschreven hoe het met de kat/katten gaat als je die wilt meenemen. Wij waren 175 Euro voor 1 kat kwijt. Deze gaat dan mee in een speciaal ruim voor dieren, maar je moet wel even informeren of het toestel ook daadwerkelijk zo'n ruimte heeft. Wij hadden eerst namelijk United Airlines geboekt, maar die konden geen dieren meenemen. Toen hebben we de vlucht om kunnen boeken naar KLM.

Ook wij hebben gekoieerde CD's meegenomen naar de US, ook al had het verhuisbedrijf gezegd dat dit problemen zou kunnen geven bij de douane, maar we hebben de schijfje gewoon in echte doosjes gedaan, onder een originele CD schijfje. Ok, ze zullen die truukjes ook wel kennen natuurlijk, maar ik denk dat andere dingen vervoeren meer prioriteiten heeft. Ik heb overigens wel begrepen dat illegale software wel hard aangepakt wordt, als ze je daarop betrappen. Wij hebben alle illigale software dan ook eerst geupload naar een server waar bij 2 GB aan ruimte hebben en die hier weer vanaf geplukt. Wel zo handig! LOL!

Elektrische apparatuur hebben wij niet meegenomen, maar dat omdat wij toch niet meer terug gaan naar Nederland. Geen idee voor hoelang jullie hier willen blijven, maar een televisie, radio, strijkijzer etc, kost hier echt tien keer niets in vergelijking met Nederland.

Succes zometeen en als jullie nog vragen hebben dan hoor ik het wel. Eindelijk weer eens mensen die ook onze kant opkomen, hihi...
#9 - 18-07-2005, 20:13 uur

Jez

Voor wat ik heb begrepen, is het niet zo simpel voor de oom van je vriendin om voor haar een werkvisum te regelen. Wij hebben nl naar dezelfde mogelijkheid gekeken; mijn man kan zo een baan bij zijn nichtje krijgen.

Zij moet dan eerst de vacature uitzetten in Amerika, bij een arbeidsburo zeg maar. En ze moet minimaal 1 x adverteren in een bepaalde krant. Dit wordt begeleidt en gecontroleerd door iemand van het visum-uitdeel-buro.

Pas als daar geen reacties op komen, dan kan de procedure in gang worden gezet om een buitenlander over te laten komen. Je begrijpt, dat hier best een tijd overheen gaat.

Als ik jullie was, zou ik voor de zekerheid toch trouwen, weet je zeker dat ze mee kan.

Wat betreft je stereo: als je nou net doet dat jouw installatie voor geen meter klinkt met een adapter, is de keus makkelijk!
#10 - 19-07-2005, 00:08 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Hicham

Jez, wij gaan in het zelfde bedrijf gaan werken dus trouwen is niet nodig, zij krijgt ook een on the job training visa. Na 18 maand zouden we een working visa kunnen aanvragen als we in Amerika willen blijven(moet wel lukken zij onze werkgever, mert onze diploma's). KHet ziou kunnendat we na 18 maand naar een ander land moeten.
#11 - 19-07-2005, 02:06 uur

FreezeM

Wat bedoel je precies met een "job training visa"? Welk visum heb je het dan over? Kies er een van deze site: http://travel.state.gov/visa/visa_1750.html :)

Ik snap namelijk nog niet helemaal op welke grond de oom van je vriendin jullie kan laten overkomen. En ik wil dat wel graag weten want misschien is dat ook wel wat voor mij :)
#12 - 19-07-2005, 08:56 uur

Chiefram

FreezeM, ben je opzoek naar een 'suiker' oom? LOL!

 ;D ;D ;D ;)
#13 - 19-07-2005, 15:12 uur

FreezeM

FreezeM, ben je opzoek naar een 'suiker' oom? LOL!

Dat ook  ;)

Maar zo bedoeld ik mijn vraag niet. Ik vraag me echt af met welk visum Hicham naar de VS gaat. Want werkvisa zijn natuurlijk niet te krijgen, die zijn gewoon op.
#14 - 19-07-2005, 15:27 uur

Hicham

Wij zullen in het begin(eerste 18 maand) een H-3 visum krijgen(Trainee). Daarna hangt het er van af hoe het ons daar aanstaat en of we voor het bedrijf naar China of Canada kunnen gaan of niet. Maar onze baas was er behoorlijk zeker van dat het niet zo 'n probleem zou worden om iets te regelen voor na die 18 maand. Zijn bedrijf werkt al jaren met veel niet Amerikanen en ze hebben dus veel ervaring in de noodzakelijke adminstratieve rompslomp.
#15 - 19-07-2005, 17:48 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15