Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

VMBO diploma : nog een jaartje opnieuw doen in Amerika?

Discussie gestart

blanca

Hallo allemaal,

Mijn naam is Blanca. Mijn zoon van bijna 17 gaat dit jaar ( als hij zijn diploam VMBO haalt in mei) met zijn stiefbroer in Amerika wonen, in Fort Laurdale om precies te zijn.
Hij wilt in de toekomst piloot opleiding volgen. Nu begreep ik van ene school dat hij daar met zijn nederlandse diploma direct naar de collegue kan beginnen... Maar als ik op de collegue vraagt (Brodward) zeggen van: minimaal HBO diploma.
Nu vind ik eingelijk niet erg als mijn zoon nog een jaartje high school doet. Lekker gewoon de taal goed leren en de cultuur... Maar ik kreeg de indruk dat dit niet mogelijk is.
Inmiddels ben ik op en heen aan het mailen met beide instanties... In mei gaat mijn zoon voor 3 weken daar om samen met zijn stief-familie meer erover weten, maar ik zou vanaf hier ook meer willen weten!
Iemand die hiermee over weet? en stel dat hij uiteindelijk gaat: wat heeft hij als eerste nodig om daar te kunnen inschirjven?
Alvast bedankt!

gr. Blanca
#1 - 15-02-2017, 16:27 uur

peter w

De USA wettelijke eis voor elk vliegbrevet is het zelfde als bij ons voor je rijbewijs: niets wel moet je door de gezondheidstest komen. In Fort Lauderdale struikel je over de pilot training en sommige zijn een college en die eisen dus vooropleiding op highschool nivo.
De kunst is niet om een opleiding te krijgen maar na afloop een baan te vinden.   
-wat heeft hij als eerste nodig om daar te kunnen inschrijven?  Geld! Veel geld. En huisvesting plus een rijbewijs. Sukses 
#2 - 18-02-2017, 11:55 uur

blanca

Hallo Peter,
Inmiddels een reactie ontvangen van de HS Coral Springs: hij moet 2 jaar nog doen en daarna pas collegue beginnen.
De rest komt nog.
Huisvesting is logisch. Daar woon zijn vader.
Maar, weet jij wat moet ik nog aan denken? de school vraagt: cijferslijst, verklaring van gezondheid van de huisarts, woonadres.
En daarna zal hij een aanmeldingsformulier krijgen van de school. Deze neem ik naar de ambassade voor de student visa.
Maar, hij vliegt nu alleen voor de eerste keer. Moet ik iets meer regelen?
Wat moet ik nog meenemen naar de afspraak?
Ik zie grag jouw reactie tegenmoet.

Blanca :afro:
#3 - 03-03-2017, 12:31 uur

peter w

Cijferlijst en VMBO diplomma door beedigd vertaler om laten zetten (vraag de school of zijn een adres weten), ook  alle papieren die je in gaat levern moetn vertaald zijn, adres bij vader lijkt mij maakelijk. Regelen: paspoort en ESTA
#4 - 04-03-2017, 23:00 uur

jhbechthum

Regelen: paspoort en ESTA
Mag je gaan studeren op een ESTA??

Johan
#5 - 05-03-2017, 10:20 uur
2002-2004-2005-2006: GA-NC-TN-AL-FL, 2008: GA-NC-TN-AR-MS-AL-FL, 2010: MI-ON-NY-PA-WV-VA-TN-NC-GA-AL-FL
2013: CO-NE-SD-WY-ID-UT-GA-AL
2016: Hawaii

blanca

Regelen: paspoort en ESTA
Mag je gaan studeren op een ESTA??
volgens mij niet....
Johan
#6 - 07-03-2017, 20:01 uur

blanca

Dus niet:

Students cannot travel on the Visa Waiver Program or with Visitor Visas

Citizens of Visa Waiver Program (VWP) participating countries who intend to study cannot travel on the VWP or on visitor (B) visas, except to undertake recreational study as part of a tourist visit. Students must travel to the United States with student (F-1 or M-1) visas. For more information on the VWP, see Visa Waiver Program..
#7 - 08-03-2017, 17:02 uur

peter w

alle FlightSchools bestaan bij gratie van hun assistentie bij het krijgen van een  studie-Visum en pas na verkrijgen vraag je de ESTA aan en reist naar de USA. Duizenden doen dat het is een hele industrie.
#8 - 08-03-2017, 23:14 uur

Ine

ESTA is bedoeld voor toeristen. zodat zij geen visum nodig hebben. ESTA  heeft een geldigheid van slechts 90 dagen. Je mag daarmee niet studeren of werken.
Als jouw zoon daar gaat studeren/ naar school gaat  heeft hij een visum nodig en absoluut geen ESTA.
Ik denk dat Peter W. een beetje daarmee in de war is.
#9 - 09-03-2017, 02:36 uur

meej

Studeren op een ESTA is ten strengste verboden! Komen ze hier achter dan wordt je er zo uitgezet en is de kans klein dat je nog terug mag komen. Een studievisum moet je ruim van tevoren aanvragen en daarvoor moet je naar t consulaat in Amsterdam om goedkeuring te krijgen. Het is een F1 visum. Dit heb je niet in een paar dagen gedaan. Je hebt redelijk wat papierwerk nodig enzo. Doe dit ook niet snel en zoek t goed uit, wordt je afgewezen dan is de kans erg klein of eigenlijk gewoon 0 dat een tweede aanvraag nog goedgekeurd wordt. Ook zal het lastig zijn om een ander visum aan te vragen. Ik heb het dus niet over een ESTA.

Ik heb daar een paar keer gezeten als voor ons visum en de 2e keer dat ik daar zat wou ook een meisje studeren. Die was afgewezen voor haar studentenvisum (F1) omdat ze niet de indruk hadden dat ze terug naar Nederland zou keren. Daar moet je dus ook mee uitkijken! Ze was nu voor de 2e keer bij het consulaat en vroeg een B visum aan, dat is een visum voor een half jaar om te reizen. Dit geloofde ze ook niet, omdat ze eerst voor een studentenvisum ging. Het meisje stond zowat te smeken. Maar die man geloofde niet dat ze daar heen ging om te reizen, maar omdat ze een ingang zocht om langer te blijven. Best erg dat je zo met een gesprek mee hebt kunnen luisteren terwijl je daar gewoon zit te wachten... Maar goed, zoek t erg goed uit voordat je maar wat aanvraagt.
#10 - 23-05-2017, 03:01 uur

Terpies

Studeren op een ESTA is ten strengste verboden! Komen ze hier achter dan wordt je er zo uitgezet en is de kans klein dat je nog terug mag komen. Een studievisum moet je ruim van tevoren aanvragen en daarvoor moet je naar t consulaat in Amsterdam om goedkeuring te krijgen. Het is een F1 visum. Dit heb je niet in een paar dagen gedaan. Je hebt redelijk wat papierwerk nodig enzo. Doe dit ook niet snel en zoek t goed uit, wordt je afgewezen dan is de kans erg klein of eigenlijk gewoon 0 dat een tweede aanvraag nog goedgekeurd wordt. Ook zal het lastig zijn om een ander visum aan te vragen. Ik heb het dus niet over een ESTA.

Ik heb daar een paar keer gezeten als voor ons visum en de 2e keer dat ik daar zat wou ook een meisje studeren. Die was afgewezen voor haar studentenvisum (F1) omdat ze niet de indruk hadden dat ze terug naar Nederland zou keren. Daar moet je dus ook mee uitkijken! Ze was nu voor de 2e keer bij het consulaat en vroeg een B visum aan, dat is een visum voor een half jaar om te reizen. Dit geloofde ze ook niet, omdat ze eerst voor een studentenvisum ging. Het meisje stond zowat te smeken. Maar die man geloofde niet dat ze daar heen ging om te reizen, maar omdat ze een ingang zocht om langer te blijven. Best erg dat je zo met een gesprek mee hebt kunnen luisteren terwijl je daar gewoon zit te wachten... Maar goed, zoek t erg goed uit voordat je maar wat aanvraagt.

Ik denk dat de situatie voor TS iets anders is: de stieffamilie (misschien zelfs de vader???) van de jongen is voor zover ik kan inschatten uit het verhaal een Amerikaan (GC of resident). Aangezien de zoon nog minderjarig is, is hij gerechtigd om bij zijn vader te wonen, studeren en eventueel te werken (uiteraard onder bepaalde omstandigheden).

Misschien heeft de zoon wel dual citizenship, of zelfs een amerikaans paspoort.

Ik denk dat de oplossing misschien makkelijker is dan dat er wordt gesuggereerd, maar daarvoor is meer inzicht nodig in de situatie van vader/moeder en nationaliteiten van alle drie.
#11 - 29-05-2017, 16:05 uur
« Laatst bewerkt op: 29-05-2017, 16:08 uur door Terpies »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15