Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Werken in Amerika, vanaf 0 starten ...?

Discussie gestart

steven84

Hallo,

Ik ben een 22jarige Belg, en ik ben hier terechtgekomen omdat ik dergelijke fora op het "Belgische" internet nog niet ben tegen gekomen. Ik ga er vanuit dat er tussen Nederland en België niet veel verschillen zijn in het naar Amerika gaan? Hoe dan ook, het zit dus als volgt: naar Amerika trekken zit al lang in mijn hoofd, maar sinds vorige zomer ben ik afgestudeerd, en nu begin ik er pas echt serieus over na te denken. In mijn afstudeerrichting is er ook hier niet veel werk te vinden, en zeker niet iets wat ik met 200% zin zou doen.

Ik heb al heel wat opgezocht ivm werken in Amerika. Nu, in principe kan je dus niet zomaar naar Amerika gaan en werk zoeken. De 2 opties zijn volgens mij:
- Een green card (waarvoor je heel wat geduld moet hebben, I know)
- Een jobaanbieding krijgen uit de VS

Tot hiertoe ben k correct, nee? Nu is mijn vraag; heeft er al iemand concreet gesolliciteerd bij een Amerikaans bedrijf? Is het iets "doenbaar" om te solliciteren en aanvaard te worden voor een gesprek of dergelijke? Of staan bedrijven eerder wantrouwig tegenover buitenlandse sollicitanten?

Blijkbaar is het ook verboden om, als je er op reis gaat, naar werk te zoeken. Weet iemand of zo'n dingen effectief gecontroleerd worden? Kan je niet op reis gaan voor bv een week en ondertussen bij enkele bedrijven daar ter plaatse nagaan of er vacatures zijn en of je er kan solliciteren?

Alvast heel erg bedankt voor reacties!
steven
#1 - 29-01-2007, 20:03 uur

bgroeneveld

Je kunt het beste meedoen met de groene kaart loterij, gratis dan, via de officiele website van het ministerie van buitenlandse zaken. Die site staat hier ergens in het forum, zoek daar naar.

Dat is zo ongeveer de enige manier om als "gewoon" persoon de VS binnen te komen. Tenzij je een heel zeldzaam, zeer nodig beroep hebt, waar ze in de VS om zitten te springen, of als je een melkveehouder bent en $500.000 mee kan brengen, of als je voldoende geld en doorzettingsvermogen hebt om een eigen bedrijfje te stichten in de VS.

Praten met mensen en bedrijven tijdens een bezoek is natuurlijk niet onmogelijk (en je weet nooit hoe een koe een haas vangt), maar ik zou die plannen maar voor me houden en vooral niets zeggen als je het land binnenkomt.

Maar alleen maar graag willen, is bepaald niet genoeg om naar de VS te emigreren, dan heb je meer kans in Canada, Australie of Nieuw Zeeland. Of, nog makkelijker, in een lidstaat van de EU.
#2 - 29-01-2007, 21:51 uur

Anouk

Maar alleen maar graag willen, is bepaald niet genoeg om naar de VS te emigreren, dan heb je meer kans in Canada, Australie of Nieuw Zeeland. Of, nog makkelijker, in een lidstaat van de EU.


Daar zit je verkeerd, naar Australië emigreren is bijna nog moeilijker dan naar de USA emigreren.. Je hebt voor Australië nog geeneens een loterij of zoiets dergelijks.. Trust me, I've tried.. En Canada is ook geen picnic.. Behalve als je echt in de middle of nowhere wilt gaan wonen ergens in het noorden van Canada of in de bijna uitgestorven gebieden van Australië..
#3 - 29-01-2007, 23:36 uur
« Laatst bewerkt op: 29-01-2007, 23:38 uur door Anouk »

Chiefram

Anouk heeft helemaal gelijk. Daar moest ik ook aan denken toen ik het vorige stukje zat te lezen.

Een vriend van mij heeft op 12 maart zijn 'interview' op het Amerikaans Consulaat in Amsterdam, omdat hij zijn Green Card heeft 'gewonnen'. Hiervoor was hij bezig met Australie en daar kwam hij met advokaten en een tweetal ingehuurde buro's gewoonweg niet in. Australie zit wat dat aan gaat echt pot en potdicht.

Een andere vriend van mij heeft bijna zijn hele leven in Australie gewoond met zijn ouders, maar is twee weken voordat hij er is gaan wonen in Japan geboren. Zijn familie hebben over bijna de gehele wereld gewoond, alleen zijn zus is in Austrlie geboren. Ook hij heeft een aantal jaren geleden geprobeerd terug te gaan naar Australie en ook hij kwam er niet in... opgegroeid en opgevoed of niet, meneer had er geen rechten. Zijn zus wel, maar die wilt niet (meer) terug naar Australie. Als zijn zus terug zou gaan, dan maakte hij wel eens kans op basis van 1e graads familie.

Een oud kollega van mij uit Belgie wilde ook naar Australie en kreeg een baan aangeboden bij hetzelfde bedrijf dat al in Australie zat, maar... dit mocht niet langer zijn dan 3 jaar en dan MOEST hij terug naar Belgie. Dat wilde hij zijn familie niet aandoen. Verlenging bleek absoluut niet mogelijk.

Om Canada binnen te komen is iets gemakkelijker dan Amerika en heel wat gemakkelijker dan Australie, maar ook weer precies zoals Anoek zei: in the middle of nowhere en (maar dit weet ik niet 100% zeker) je mag NIET op die manier het land binnenkomen en dan lekker 'doorverhuizen' naar een gedeelte wat je in gedachten had. Ook in Canada moet je aan een bepald aantal 'punten' voldoen en hiervoor moet in Duitsland een test voor afgenomen worden. Hieraan voldoet niet iedereen, maar het is te proberen...
#4 - 30-01-2007, 01:44 uur

Anouk

Dat doorverhuizen mag volgens wel, net zoals je dan in Australia je eerst een aantal jaar moet settelen in de middle of nowhere.. Dan mag je na een aantal jaar verhuizen dacht ik.. Tenminste, dat had ik gehoord van een vriendin van mij in Canada.. Er is wel een grote stad in Canada maar je ook makkelijker heen kan, maar ben de naam ze even kwijt.. Maar daar ga ik niet heen, de winters zijn daar -40 graden Celcius en dat heb ik er niet voor over hoor.. Veels te koud!!


Jammer dat Australië zo potdicht zit hoor.. Zo'n mooi land en zoveel ruimte!! En dan zitten wij hier met z'n 16 millioen op 4 vierkante meter ::) Aan de andere kant is Australie's beleid veel beter dan hier in Nederland.. Hadden wij hier maar zo'n beleid ingevoerd zo'n 20 jaar geleden ofzo.. Wat zou het hier lekker dan rustig zijn zeg..
#5 - 30-01-2007, 12:46 uur

steven84

Leuk enz. heel die boel, maar 't is naar Amerika dat ik wil, niet een ander land  :)
#6 - 30-01-2007, 16:15 uur

pw.van.andel@hccne

>...maar sinds vorige zomer ben ik afgestudeerd, en nu begin ik er pas echt serieus over na te denken. In mijn afstudeerrichting is er ook hier niet veel werk te vinden, en zeker niet iets wat ik met 200% zin zou doen. ...
Als je met een adequate opleiding (ingenieur lijkt mij altijd goed) in de Amerikaanse industrie (luchtvaart, olie, computer) en/of bij een Amerikaans bedrijf met vestiging in o.a. Belgie gaat werken, staat de Amerikaanse voordeur al open. Solliciteren dus (in Be;gie)     
#7 - 31-01-2007, 00:12 uur

Anouk

Leuk enz. heel die boel, maar 't is naar Amerika dat ik wil, niet een ander land  :)

We reagreede ook niet op jou bericht.. tenminste ik niet.. Ik reageerde op iets wat bgroeneveld zei..
#8 - 31-01-2007, 00:41 uur

bgroeneveld

Het verleden heeft duidelijk weer eens toegeslagen. Ik ben ooit naar een voorlichtingsavond over Australie geweest en daar waren ze erg enthousiast en zeer behulpzaam voor emigranten.

Maar dat was in de tijd dat ze alleen maar blanken toelieten. Een tijd geleden dus, gelukkig.

En gelukkig dat er hier altijd mensen zijn die bij-de-tijdse informatie hebben.

#9 - 31-01-2007, 05:51 uur

Chiefram

Dan praat je denk ik over meer dan 20 jaar geleden toen er inderdaad voorlichtingsavonden waren om Australia binnen te komen. Ik weet namelijk nog dat toen ik van school kwam ik ook naar Australie wilde gaan. Ik schreef me toen in bij het arbeidsburo en er hing een poster over het emigreren naar Australie. Ik kon via het arbeidsburo een afspraak met een consultant aanvragen en heb dat toen gedaan en twee gesprekken gehad. Ik was toen 19.

Ik mocht er zo heen en alles werd geregeld. Dat is nu inderdaad wel even anders. :(

#10 - 31-01-2007, 15:37 uur

Tekkel

Ik mocht er zo heen en alles werd geregeld. Dat is nu inderdaad wel even anders. :(
Het is nu inderdaad wel wat anders.
Maar toch ben ik van mening dat je, als je de juiste opleiding hebt, heel wat makkelijker permanent naar OZ kunt dan naar de USA.


Bart
#11 - 31-01-2007, 15:47 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

FreezeM

Goed, even terug naar de oorspronkelijke vraag graag :)

Citaat
heeft er al iemand concreet gesolliciteerd bij een Amerikaans bedrijf? Is het iets "doenbaar" om te solliciteren en aanvaard te worden voor een gesprek of dergelijke? Of staan bedrijven eerder wantrouwig tegenover buitenlandse sollicitanten?
#12 - 05-02-2007, 13:16 uur

hollandranch

Goed, even terug naar de oorspronkelijke vraag graag :)

Citaat
heeft er al iemand concreet gesolliciteerd bij een Amerikaans bedrijf? Is het iets "doenbaar" om te solliciteren en aanvaard te worden voor een gesprek of dergelijke? Of staan bedrijven eerder wantrouwig tegenover buitenlandse sollicitanten?

Ik heb diverse verhalen gelezen van mensen die rechstreeks hebben gesolliciteerd en daar wordt je niet blij van. Amerikanen reageren enthousiast en je denkt joepie, dat kan wat worden, maar is meer een vorm van beleefdheid en zodra je de telefoon oplegt zijn ze je al vergeten. Daarnaast moet je wel heel speciaal zijn wil een Amerikaanse baan al de moeite op zich nemen om voor jou een visum te krijgen, dus eigenlijk een bijna kanslose zaak, maar toch, je weet nooit
#13 - 06-02-2007, 01:55 uur

Tink

Mijn man heeft 2 keer direct gesolliciteerd bij een US bedrijf op een vacature, 2 keer door de selectie procedure heengekomen, alletwee keren uitgenodigd voor een meerdaags sollicitatie gesprek en testen, geheel verzorgd en betaald.  Beide keren ben ook ik uitgenodigd daarna nogmaals voor een kennismakig en verblijf in de US. Alle twee sollictiaties resulteerden in zeer interessante aanbiedingen.

Zijn huidige baan en zijn functie voor deze werd hij zelf benadert door US bedrijven voor een positie. De selectie procedures en testen zijn heel streng, ze vragen heel wat qua kennis, alle keren heeft hij met managers van verscheidene teams dagdelen doorgebracht, vragen beantwoordt,  problemen werden voorgelegd en oplossingen gevraagd etc. Ze gaan niet  over één nacht ijs, maar als je in de markt ligt en die kennis bezit de men nodig heeft dan gaan alle deuren voor je open.

De manier om tegenwoordig een goed betaalde baan te krijgen en door te stromen is netwerken. Als je niet netwerkt, dwz geen interne kennis hebt bij een bedrijf die je kan voordragen, introduceren is het moeilijk.

Dus ja, direct solliciteren bij een US bedrijf is mogelijk en met goed resultaat. Minstens 5 tot 7 jaar ervaring en kunnen bewijzen dat je die kennis hebt waar ze naar op zoek zijn.
#14 - 06-02-2007, 08:16 uur
if the Dream is Big enough - the facts don't matter

Texasboy

Wij gaan met de hele familie naar Houston in September op mijn H-1b visum.  ;D
Je moet inderdaad een netwerk hebben en veel geluk. Het bedrijf waar ik voor ga werken zit te springen om mensen. Zo erg dat ze internationaal aannemen.
Dus was ik op de juiste tijd en op de juiste plaats toen ze me vroegen.

Wij waren 2 jaar geleden begonnen om een permanente verblijfsvergunning voor Canada te krijgen en heb 2 weken geleden pas een oproep voor m'n medical exams gekregen (de laatste stap als het papierwerk goedgekeurd is). Omdat het dus zo lang duurde en na weer een vakantie naar Calgary en omgeving hebben we besloten om toch naat Houston te gaan.
Ik wil nog even kwijt dat het niet zo is dat je gebonden bent aan een bepaald gebied waar je mag wonen in Canada. Dit geldt alleen voor Quebec dacht ik. Nie tvoor de rest van Canada.

Groetjes,

Kees.
#15 - 17-07-2007, 20:54 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15