Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Noord Oosten (Northeast) => Topic gestart door: Michel op 03-05-2011, 14:29 uur

Titel: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 03-05-2011, 14:29 uur
Hallo allemaal,

Wij gaan van zondag 13 november t/m maandag 21 november naar New York. Uiteraard heb ik al veel kunnen vinden op dit forum maar doe toch even een berichtje omdat jullie wellicht (betere) tips hebben op onze invulling van de dagen. Ook heb ik zeer veel uit New york in 4 dagen (http://verenigdestaten.info/sta-ste/New%20York%20in%204%20dagen.html) kunnen halen. Eigenlijk zal onze dag indeling hierop gebaseerd zijn, alleen kunnen we overal nog beter de tijd nemen aangezien we 5 volle dagen in New York hebben. Mijn vraag is alleen, wat zijn de dingen die we echt gezien moeten hebben in New York. Uiteraard zijn de gebruikelijke attracties zoals: Empire State Building, Brooklyn Bridge, vrijheidsbeeld al opgenomen in onze reis... Ook zal ik zeker een basketbal wedstrijd gaan bezoeken! Ongetwijfeld hebben jullie nog meer tips en weten vaak de wat minder bekende attracties die dus wel absoluut de moeite waard zijn!

- Zondag 13 november: Aankomst om 11:45 op Newark. We zullen er maar op rekenen dat we rond 15:00 uitgepakt in ons hotel zijn. Hierna de buurt maar een beetje verkennen
- Maandag 14 november, New York: Invulling zoals New York in 4 dagen.
- Dinsdag 15 november, New York: Invulling zoals New York in 4 dagen.
- Woensdag 16 november, New York: Invulling zoals New York in 4 dagen.
- Donderdag 17 november, uitstapje naar Washington: Washington (http://www.viatorcom.nl/nl/7381/tours/New-York-City/Dagtrip-naar-Washington-DC-vanuit-New-York/d687-3857DC1), of is het beter deze stad te bezoeken op eigen initiatief met bus of trein? en wie heeft er ervaringen met deze excursie?
- Vrijdag 18 november, uitstapje naar Philadelphia: Philadelphia (http://www.viatorcom.nl/nl/7381/tours/New-York-City/Dagtrip-naar-Philadelphia-en-Amish-Country-vanuit-New-York/d687-3857PHI), of is het beter deze stad te bezoeken op eigen initiatief met bus of trein? en wie heeft er ervaringen met deze excursie?
- Zaterdag 19 november, New York:Invulling zoals New York in 4 dagen.
- Zondag 20 november, New York:Invulling zoals New York in 4 dagen.
- Maandag 21 november, New York: Terug naar huis.

Alvast bedankt!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Jez op 03-05-2011, 23:33 uur
Hou je rekening met het weer? Als de winter weer een beetje vroeg is, kan er al een behoorlijk pak sneeuw liggen. Tantelief vlakbij Philly zat afgelopen november al ingesneeuwd.......
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 04-05-2011, 20:18 uur
Haha precies.... Opzich wel een gezellig sfeertje met sneeuw :) Maar als er echt VEEL sneeuw valt, zal je minder kunnen doen. Hopen dat het weer ons een beetje mee zit!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Hans B op 04-05-2011, 20:58 uur
Is het niet handiger om NYC aaneengesloten te doen, daarna via Philladelphia naar Washington en terug naar huis?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 08-05-2011, 17:52 uur
Is inderdaad wel een mogelijkheid.. Vliegtickets zijn wel al geboekt, maar misschien dat we deze kunnen veranderen!
Het zou in ieder geval wel een stuk logischer zijn zo..

Is 1 dag genoeg om de highlights van Philadelphia/Washington te zien?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Jez op 08-05-2011, 18:33 uur
Alles kan natuurlijk. In 1 dag Philly krijg je al een goed beeld van deze leuke stad. Voor Washington zou ik minimaal 2 dagen nemen.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: forzafcb1990 op 09-05-2011, 12:49 uur
Is inderdaad wel een mogelijkheid.. Vliegtickets zijn wel al geboekt, maar misschien dat we deze kunnen veranderen!
Het zou in ieder geval wel een stuk logischer zijn zo..

Is 1 dag genoeg om de highlights van Philadelphia/Washington te zien?

Ik ga deze zomer ook naar New York, Philly en DC.. Voor DC hebben wij 2 volle dagen en 2 halve gekozen en voor Philly 1 volle en 2 halve.. We maken de verplaatsing met de bus maar hebben nog geen tickets geboekt, wel al hostels ;) 

Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: BibiS op 10-05-2011, 11:25 uur
Wij gaan ook een stukje dezelfde trip doen, we beginnen in

Boston: 2 dagen
NY: 5 dagen
Philly: 2 dagen
Washington: 2 dagen

Van boven naar de beneden is het ook de volgorde van steden die wij bezoeken. We gaan van stad naar stad telkens met de trein (Amtrack), hierbij kostte een multiway ticket $ 140 voor 2 personen. Het langst is volgens mij van Boston naar NY dat is bijna 4 uurtjes met de trein en het kortste is van NY naar Philly dat is bijna 1 uur.

Wij vliegen dus op Boston, en vliegen vanaf Washington terug...

Wij zijn eerder al in NY geweest, hier gaan we dus vooral winkelen, nog wat musea bekijken die vorig jaar dicht waren. Wij vonden vorig jaar zelf de hop on hop off tour erg leuk. Het is wel ubertoeristisch om dat te doen maar wij hadden daardoor een goede indruk van waar we de dagen erna heel graag nog heen wilden. 1 tour zijn we gewoon volledig blijven zitten omdat de gids zo leuk kon vertellen. Wij hadden zelf contact gelegd met het Plaza hotel ( van home alone) om daar een rondleiding te krijgen. Verder vinden wij de Apple winkel op 5th Avenue een aanrader, Abercrombie en Fitch eveneens 5th Avenue. Als je Design leuk vind is de MoMa Store een aanrader evenals het Cooper Hewitt museum. Central Park is heerlijk om te relaxen een middag. Je kunt eventueel in NY ook met een greeter op stap. Dat is een New Yorker/ New Yorkse die je dan een deel van de stad laat zien. Als tegenprestatie geef jij iets wat typisch Nederlands is. Wij gaan dit jaar ook nog de Ellis Island tour doen, lijkt me toch indrukwekkend om meer te weten te komen over de immigranten van toen. Top of the Rock en the Empire State building mogen niet ontbreken uiteraard... Tip: doe de ene overdag en andere savonds. Heb je van beiden het mooiste uitzicht. Wil je een supermarkt zien met blinkende appeltjes en even lekker wat gezonds eten dan is Wholefoods op Columbus Circle een aanrader. Een rooftop terras is er bijvoorbeeld bij het Gansevoort of Roosevelt hotel.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 10-05-2011, 12:29 uur
Kijk, wat een goede tips allemaal weer! @Jez: lijkt me een goede indeling, 1 dag Philly en 2 dagen DC. Ga ik zeker proberen te regelen! @BibiS: Mooi rondje! helaas hebben wij niet genoeg tijd om ook Boston nog even mee te pakken. Trein lijkt mij ook een goede optie qua prijs en tijd. Bus reisje duurt al gauw iets langer...

Apple winkel lijkt mij ook te gek dus daar zal ik zeker even gaan kijken! De Wholefoods lijkt mij ook zeker te gek, aangezien ik al 10 jaar in supermarkt wereld werk. Bij Walmart stond ik overal al van te kijken, dus ga deze ook zeker meepakken! Bedankt voor de tips iedereen.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: BibiS op 10-05-2011, 22:46 uur
Als je supermarkten interessant vind is Dean & Deluca nog een aanrader... dat zit o.a. in Soho en op Madison ave. Evenals Garden of Eden ( lijkt op een ouderwetse slagerij) op 2780 Broadway o.a. Wallmart is idd gaaf he :P
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Jez op 11-05-2011, 21:38 uur
En ga in Philly dan vooral naar Reading Terminal Market. Daar kijk je je ogen uit en...... je kunt er heerlijk eten. Zit je dan nog niet vol, dan moet je zeker naar Pat's en naar Gino's voor een originele Philly Cheese Steak.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 24-05-2011, 12:14 uur
Ok, super! Ik neem alle tips mee :) Heb net even wat info en foto's opgezocht van RTM, ziet er indrukwekkend uit! Dat gaat smullen worden  :D
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: petravv op 15-06-2011, 17:35 uur
Nemen jullie een New York City Pass? Wij hadden die toen we vorig jaar mei een week in NYC zaten en hebben het geld er dubbel en dwars uitgehaald. Plus dat je veel sneller geneigd bent om iets maar voor even in te schieten, zoals het Guggenheim en het MoMa.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Elfje op 16-06-2011, 11:39 uur
Wij zijn afgelopen meivakantie met de kids naar NYC geweest en hebben de New York Passes gekocht. De 7-daagse pas met 3 dagen hop-on/hop-off bus. Het was echt een supersysteem! We hebben heel veel gedaan en bekeken. Je wandelt makkelijk een museum binnen, al is het maar voor even. We hoefden niet te kiezen of Rockefeller of Empire State Building gingen doen, we deden ze gewoon allebei. New York Skyride zouden we nooooit gedaan hebben als we er losse tickets voor moesten kopen. Nu konden we er met de NY-pass gewoon in. Er stond geen rij en de kids vonden het fantastisch. Wij vonden het niet zo eigenlijk, maar wat maakte het uit? Echt een aanrader zo'n pas!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: petravv op 17-06-2011, 14:29 uur
Wij hadden die pas dan zonder de Hop on Hop off, vooral omdat een metro card voor een week in verhouding vele malen goedkoper is en je geen last hebt van files ;-)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: BibiS op 17-06-2011, 22:07 uur
Wij hebben bewust niet voor NY passes gekozen omdat wij graag vrij wilden zijn in wat we wanneer doen. Zo hebben we ter plekke hop on hop off gekocht evenals Metro en buskaarten... Wij hebben dit als zeer prettig ervaren omdat wij ervan houden om tijdens een city trip alle vrijheid te hebben en de dingen zoals bijvoorbeeld het weer te nemen zoals ze komen... Bedenk dus vooraf goed wat je graag wil zien en wat daar de mogelijkheden in zijn en wat je er voor over hebt... Het scheelt misschien ook dat je als je met kinderen reist toch wel graag wat vastigheid wil in plaats van we zien wel hoe het komt...
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-06-2011, 11:28 uur
Nemen jullie een New York City Pass? Wij hadden die toen we vorig jaar mei een week in NYC zaten en hebben het geld er dubbel en dwars uitgehaald. Plus dat je veel sneller geneigd bent om iets maar voor even in te schieten, zoals het Guggenheim en het MoMa.


Wij kregen eigenlijk het idee, dat de NYC Pass helemaal niet zo voordelig is... Hij zal zeker voordelig zijn als je meer dan 20 attracties gaat bezoeken. Alleen is dit nog even de vraag of dit gaat gebeuren! Hoeveel attracties hebben jullie ongeveer bezocht?

Je hebt zeker gelijk betreft, om even snel ergens naar binnen te schieten. Zo krijg je toch een mooie indruk zonder dat je er de hoofdprijs voor moet betalen.

Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-06-2011, 11:29 uur
Wij hadden die pas dan zonder de Hop on Hop off, vooral omdat een metro card voor een week in verhouding vele malen goedkoper is en je geen last hebt van files ;-)

Wij gaan ook gewoon voor de metro card, en geen Hop on Hop off. Lijkt me trouwens ook ideaal, het metro systeem in NYC. Ik geloof dat dit zichzelf wel aardig weg wijst. 
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-06-2011, 11:39 uur
Wij hebben bewust niet voor NY passes gekozen omdat wij graag vrij wilden zijn in wat we wanneer doen. Zo hebben we ter plekke hop on hop off gekocht evenals Metro en buskaarten... Wij hebben dit als zeer prettig ervaren omdat wij ervan houden om tijdens een city trip alle vrijheid te hebben en de dingen zoals bijvoorbeeld het weer te nemen zoals ze komen... Bedenk dus vooraf goed wat je graag wil zien en wat daar de mogelijkheden in zijn en wat je er voor over hebt... Het scheelt misschien ook dat je als je met kinderen reist toch wel graag wat vastigheid wil in plaats van we zien wel hoe het komt...

Precies, er zijn een aantal attracties die we dus zeker willen bekijken (de bekende attracties). Daarnaast willen we een volle dag inplannen om te shoppen (misschien wel 2).
Ook zullen we gewoon veel gaan lopen en genieten van de sfeer in NYC. Zoals al beschreven stond op deze site (NYC in 4 dagen) (http://verenigdestaten.info/sta-ste/New%20York%20in%204%20dagen.html), waar keurig uitgelegd wat je zou moeten zien en wat de beste route is om te lopen ben je dus al 3/4 volle dagen kwijt waar je bijna geen attracties aandoet. Daarnaast willen wij ook een uitstapje maken naar Washington en wellicht Philly. De uitstapjes zullen we van te voren vast leggen, de rest van de dagen vullen we lekker spontaan in, in de stad zelf! Mede doordat het weer in november ook erg kan tegenvallen..
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-06-2011, 17:52 uur
Wij zouden erg graag een helicopter vlucht willen doen boven NYC. Nou zijn er tal van aanbieders... Graag zou ik hier wat meer over te weten willen komen. Kortom, heeft er al iemand met een helicopter boven NYC gevlogen? Zo ja met welke 'organisatie' en hoe was je ervaring hiermee?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: B-man op 19-06-2011, 18:18 uur
Ik heb het stukje op (NYC in 4 dagen) (http://verenigdestaten.info/sta-ste/New%20York%20in%204%20dagen.html) uiteraard vrij algemeen geschreven met daarin wat punten die toen door iemand gevraagd waren. Pas het dus gerust aan en vul je eigen wensen in!! Het geeft je wel een goede "timeline" zodat je ongeveer weet wat haalbaar is en hoe in te delen.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-06-2011, 18:44 uur
Ik heb het stukje op (NYC in 4 dagen) (http://verenigdestaten.info/sta-ste/New%20York%20in%204%20dagen.html) uiteraard vrij algemeen geschreven met daarin wat punten die toen door iemand gevraagd waren. Pas het dus gerust aan en vul je eigen wensen in!! Het geeft je wel een goede "timeline" zodat je ongeveer weet wat haalbaar is en hoe in te delen.

Uiteraard zal ik er een eigen draai aan geven  :). Maar moet zeggen dat het erg goed in elkaar gezet is.. Het geeft je inderdaad een goede 'timeline' plus het feit dat je niet onnodig kris kras door de hele stad gaat lopen, wat uiteindelijk dus veel tijd bespaart! Dus complimenten voor het schrijven van het stukje! We zullen het zeker gaan gebruiken  ;)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: B-man op 20-06-2011, 21:18 uur
Ik heb het stukje op (NYC in 4 dagen) (http://verenigdestaten.info/sta-ste/New%20York%20in%204%20dagen.html) uiteraard vrij algemeen geschreven met daarin wat punten die toen door iemand gevraagd waren. Pas het dus gerust aan en vul je eigen wensen in!! Het geeft je wel een goede "timeline" zodat je ongeveer weet wat haalbaar is en hoe in te delen.

Uiteraard zal ik er een eigen draai aan geven  :). Maar moet zeggen dat het erg goed in elkaar gezet is.. Het geeft je inderdaad een goede 'timeline' plus het feit dat je niet onnodig kris kras door de hele stad gaat lopen, wat uiteindelijk dus veel tijd bespaart! Dus complimenten voor het schrijven van het stukje! We zullen het zeker gaan gebruiken  ;)

Graag gedaan hoor  :)

Het was voor mij ook weer alsof ik er even zelf was, dus met liefde geschreven... ;) ;D  Maar het ziet er naar uit dat ik in september/oktober sowieso ook weer een paar dagen NYC ga doen!! :afro:
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: petravv op 20-06-2011, 21:48 uur
Wat wij allemaal hebben gedaan met die Pass is het volgende:
Moma
Museum of Natural History
Guggenheim
MET
Intrepid
zeiltocht met clipper
Statue of Liberty
New York Skyride
Top of the Rock
Empire State Building
misschien dat ik nog iets vergeet, maar met deze zit je al ver over de aanschaf prijs heen
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: martinm op 20-06-2011, 22:19 uur
Wat ik vorig jaar had geschreven/uitgezocht/ervaren over de NY pass:

Ons is afgelopen december (2009) de NY pass erg goed bevallen, je zou eens moeten optellen wat je allemaal wilt zien of doen en dan bekijken of het waard is om de NY pass aan te schaffen.

Wij hadden een 3-daagse pass met Hop on/Off bus maar dat zou ik niet aanraden want met de Metro gaat alles een stuk sneller.

Over de New York Skryride (Empire State Building) kan ik kort over zijn; "Ik zou dit niet doen !!!", als je een New York pass hebt dan zit het erbij maar als je $ 35 voor moet betalen is dat het naar mening niet waard.
Wat we erg leuk vonden is de boottocht naar het Statue of Liberty (en Ellis Island) en de rondvaart van 2 uur (van West Manhattan naar Oost Manhattan) verder hebben we natuurlijk van alles gezien (Top of the Rock, Empire State Building, Central Park, Rockerfeller, Museum of National History, Gugenheim museum, Ground Zero, ChinaTown, Little Italy, Vliegdekschip Intrepid en de Brooklyn Bridge).

Entree prijzen die inbegrepen zitten in de New York Pass:
Vliegdekschip Intrepid $ 19.50 / $ 14.50
Rondvaart Circle Line sightseeing, full 3hr tour - $ 31 / $ 18
Central Park Zoo (naar de dierentuin van Madagascar….) - $ 8 / $ 3
Museum of the city of New York $ 9 / $ 0
Liberty Island and Ellis Island $ 12 / $ 5
Heroes of the World Trade Center Walking Tour $ 25 / $ 20
Empire state building $ 20 / $ 14
New York Skyride $ 35 / $ 15
Top of the rock $ 20 / $ 13
Radio City Music Hall Tour $ 18.50 / $ 10
Madame Tussaud $ 29 / $ 23
Guggenheim $ 18 / $ 0
American Museum of Natural History  ($ 16 / $ 9)

Gr, Martin
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Yessica op 21-06-2011, 12:49 uur
Wij hebben de NY Explorer pass gebruikt dit jaar en hebben pp $99 bespaard.
En op de dag van vertrek hadden we nog wat tijd te doden en zijn we naar Madame Tussaud gegaan, iets wat ik normaal nooit zou doen, maar nu was het toch inbegrepen, en het regende, dus waarom niet?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: BibiS op 21-06-2011, 14:16 uur
Wat betreft het shoppen 2 dagen is lekker hoor... wij hebben ook erg veel tijd besteed aan shoppen. Wij zijn in NL allebei al wel echte shoppers dus wij genieten hier net zo van als van bijv een museum. Wat wij wel gemerkt hadden dat we zo fanatiek waren met shoppen dat je echt op tijd even wat moet gaan eten en drinken. Bij ons was het toen 28 graden ( nou ben ik even kwijt wanneer jullie precies gingen) maar goed mocht het in een warme periode zijn hou er dan rekening mee. Verder vooral gewoon flink genieten! Voor mij voelt de rush die er in NY is zo goed... :D Krijg er ook enorm veel inspiratie van ( ik studeer voor interieur architect dus dat is mooi meegenomen)...

Oeps zie dat jullie in November gaan... nouja dan nog op tijd even relaxen  :afro:
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 21-06-2011, 14:52 uur
Ik heb het stukje op (NYC in 4 dagen) (http://verenigdestaten.info/sta-ste/New%20York%20in%204%20dagen.html) uiteraard vrij algemeen geschreven met daarin wat punten die toen door iemand gevraagd waren. Pas het dus gerust aan en vul je eigen wensen in!! Het geeft je wel een goede "timeline" zodat je ongeveer weet wat haalbaar is en hoe in te delen.

Uiteraard zal ik er een eigen draai aan geven  :). Maar moet zeggen dat het erg goed in elkaar gezet is.. Het geeft je inderdaad een goede 'timeline' plus het feit dat je niet onnodig kris kras door de hele stad gaat lopen, wat uiteindelijk dus veel tijd bespaart! Dus complimenten voor het schrijven van het stukje! We zullen het zeker gaan
Graag gedaan hoor  :)

Het was voor mij ook weer alsof ik er even zelf was, dus met liefde geschreven... ;) ;D  Maar het ziet er naar uit dat ik in september/oktober sowieso ook weer een paar dagen NYC ga doen!! :afro:

Lekker hoor! Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 21-06-2011, 14:55 uur
Wat wij allemaal hebben gedaan met die Pass is het volgende:
Moma
Museum of Natural History
Guggenheim
MET
Intrepid
zeiltocht met clipper
Statue of Liberty
New York Skyride
Top of the Rock
Empire State Building
misschien dat ik nog iets vergeet, maar met deze zit je al ver over de aanschaf prijs heen

Ik denk dat dit ook een beetje voor ons de attracties gaan worden die we willen bezoeken!
Het lijkt me duidelijk dat we voor NYC pass moeten gaan!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 21-06-2011, 14:58 uur
Wat ik vorig jaar had geschreven/uitgezocht/ervaren over de NY pass:

Ons is afgelopen december (2009) de NY pass erg goed bevallen, je zou eens moeten optellen wat je allemaal wilt zien of doen en dan bekijken of het waard is om de NY pass aan te schaffen.

Wij hadden een 3-daagse pass met Hop on/Off bus maar dat zou ik niet aanraden want met de Metro gaat alles een stuk sneller.

Over de New York Skryride (Empire State Building) kan ik kort over zijn; "Ik zou dit niet doen !!!", als je een New York pass hebt dan zit het erbij maar als je $ 35 voor moet betalen is dat het naar mening niet waard.
Wat we erg leuk vonden is de boottocht naar het Statue of Liberty (en Ellis Island) en de rondvaart van 2 uur (van West Manhattan naar Oost Manhattan) verder hebben we natuurlijk van alles gezien (Top of the Rock, Empire State Building, Central Park, Rockerfeller, Museum of National History, Gugenheim museum, Ground Zero, ChinaTown, Little Italy, Vliegdekschip Intrepid en de Brooklyn Bridge).

Entree prijzen die inbegrepen zitten in de New York Pass:
Vliegdekschip Intrepid $ 19.50 / $ 14.50
Rondvaart Circle Line sightseeing, full 3hr tour - $ 31 / $ 18
Central Park Zoo (naar de dierentuin van Madagascar….) - $ 8 / $ 3
Museum of the city of New York $ 9 / $ 0
Liberty Island and Ellis Island $ 12 / $ 5
Heroes of the World Trade Center Walking Tour $ 25 / $ 20
Empire state building $ 20 / $ 14
New York Skyride $ 35 / $ 15
Top of the rock $ 20 / $ 13
Radio City Music Hall Tour $ 18.50 / $ 10
Madame Tussaud $ 29 / $ 23
Guggenheim $ 18 / $ 0
American Museum of Natural History  ($ 16 / $ 9)

Gr, Martin

Met de prijzen erbij zie je inderdaad wel het voordeel van zo'n NY pass! Wij kiezen er ook voor om het zonder hopp on hop off pass te doen. Bedankt voor het uitzoeken van de individuele prijzen van de attracties!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 21-06-2011, 15:01 uur
Wij hebben de NY Explorer pass gebruikt dit jaar en hebben pp $99 bespaard.
En op de dag van vertrek hadden we nog wat tijd te doden en zijn we naar Madame Tussaud gegaan, iets wat ik normaal nooit zou doen, maar nu was het toch inbegrepen, en het regende, dus waarom niet?

Daar heb je echt totaal gelijk in! Je pakt veel sneller een attractie die je normaal misschien nooit zal doen, omdat deze toch inbegrepen is in de pass. Zeker wat je zelf aangeeft in je voorbeeld.. Als het een keer slecht weer is, heb je altijd wel een uitweg om wat te gaan doen, zonder daarvoor de volle pond voor hoeven te betalen. :-)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 21-06-2011, 15:05 uur
Wat betreft het shoppen 2 dagen is lekker hoor... wij hebben ook erg veel tijd besteed aan shoppen. Wij zijn in NL allebei al wel echte shoppers dus wij genieten hier net zo van als van bijv een museum. Wat wij wel gemerkt hadden dat we zo fanatiek waren met shoppen dat je echt op tijd even wat moet gaan eten en drinken. Bij ons was het toen 28 graden ( nou ben ik even kwijt wanneer jullie precies gingen) maar goed mocht het in een warme periode zijn hou er dan rekening mee. Verder vooral gewoon flink genieten! Voor mij voelt de rush die er in NY is zo goed... :D Krijg er ook enorm veel inspiratie van ( ik studeer voor interieur architect dus dat is mooi meegenomen)...

Oeps zie dat jullie in November gaan... nouja dan nog op tijd even relaxen  :afro:

Haha, nee wij zullen geen 28 graden hebben ;-) maar we zullen zeker tussendoor even lekker pauzeren!  Ik vind die grote malls ook echt geweldig! Gewoon alleen al om in rond te lopen is geweldig :)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Hans B op 22-06-2011, 11:21 uur
Misschien al wel eens ergens genoemd, maar de ferry naar Staten Island (die grote oranje boten) is altijd gratis.
Even een ½ uurtje varen over de wateren vanaf het puntje van Manhattan en redelijk dicht langs Miss Liberty.
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 22-06-2011, 19:28 uur
Misschien al wel eens ergens genoemd, maar de ferry naar Staten Island (die grote oranje boten) is altijd gratis.
Even een ½ uurtje varen over de wateren vanaf het puntje van Manhattan en redelijk dicht langs Miss Liberty.

Klopt, dat had ik inderdaad al eens op het forum gelezen. Ik geloof ook dat je het beste meteen aan de rechterkant van de boot kon gaan staan zodat je goed zicht had op het vrijheidsbeeld? Wie heeft er trouwens ervaringen met een helikopter vlucht over NYC? En zo ja, bij welk bedrijf? Dit willen we namelijk dolgraag doen, alleen zijn er zoveeel verschillende bedrijven die dit aanbieden. Ben benieuwd of jullie tips hebben!?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-07-2011, 10:18 uur
Graag zou ik ook nog naar een NHL wedstrijd willen gaan.. Nou spelen de Rangers in Madison Square Garden, maar in de periode dat ik er ben hebben de Rangers geen thuiswedstrijd. De Islanders hebben wel een wedstrijd in de periode wanneer ik in NYC ben, alleen spelen zij thuiswedstrijden in het Nassau Coliseum. Een goede 30 mijl van Manhatten vandaan. Nou heb ik gelezen dat er geen rechtstreekse verbinding is naar het stadion en dat je meerdere malen moet overstappen om daar te komen. Ook schijnt het 's avonds niet erg veilig te wezen om diezelfde route weer terug te reizen. Mijn vraag is of iemand hier ervaringen mee heeft? Of wat de prijs ongeveer is om een taxi vanaf Manhatten naar het stadion te nemen?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 09-10-2011, 11:46 uur
Het begint al redelijk op te schieten! Nog een maand en het is zover. We hebben gekozen om alleen in New York te blijven en geen uitstapjes te doen naar Washington of Philadelphia. Dit kunnen we beter in een andere reis verwerken, zodat we ons volledig op NY kunnen focussen. Verder hebben we een 7-daagse NYCitypass gekocht met een 3-daagse hop-on hop-off pas. Lijkt me toch erg makkelijk.. :). Aangezien we ook nog wat willen shoppen, is mijn vraag of iemand nog een paar outlet stores weet te vinden in deze stad? Ben nog nooit in een outlet store geweest, dus dit jaar moet het er zeker van komen!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Pieter79 op 09-10-2011, 17:26 uur
Klopt, dat had ik inderdaad al eens op het forum gelezen. Ik geloof ook dat je het beste meteen aan de rechterkant van de boot kon gaan staan zodat je goed zicht had op het vrijheidsbeeld? Wie heeft er trouwens ervaringen met een helikopter vlucht over NYC? En zo ja, bij welk bedrijf? Dit willen we namelijk dolgraag doen, alleen zijn er zoveeel verschillende bedrijven die dit aanbieden. Ben benieuwd of jullie tips hebben!?

Dat lijkt me idd mooi om te doen, en waarschijnlijk een ervaring die je bij zal blijven. In 2005 waren we eens in de buurt van zo'n helicopter pad (Pier 11 of 38??? Was in SE Manhattan). Zij vroegen toen 120 dollar voor een vlucht van 15 minuten. Om te bepalen waar dit te doen zou ik bedrijven online vergelijken, en misschien uitzoeken waar je de mooiste route of meeste minuten krijgt voor je geld. Ook maakt het verschil of je voorin mag zitten of niet.

Gr. Pieter
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 11-10-2011, 13:22 uur
Ik heb nog één en ander nagezocht. Op Pier 6 is ook een helikopter platform http://www.libertyhelicopter.com/ (http://www.libertyhelicopter.com/)
Wat blijkt, dat je bij deze organisatie 15% korting krijgt als je een NYCitypass hebt. In verhouding is dit dan het ''goedkoopste'' bedrijf. Ook ligt dit maar een paar straten vanaf ons hotel, wat we dus gewoon kunnen aanlopen. Ook een aantal filmpjes gezien van dit bedrijf en het ziet er geweldig uit. Lijkt me een prachtige ervaring! Alleen nog hopen op goed weer  ;)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: babarage op 19-10-2011, 12:16 uur
Aangezien we ook nog wat willen shoppen, is mijn vraag of iemand nog een paar outlet stores weet te vinden in deze stad? Ben nog nooit in een outlet store geweest, dus dit jaar moet het er zeker van komen!

In de stad is geen echte outlet mall. Wat je kan doen is naar de Woodbury Common Premium Outlets gaan. Ligt een uur van de stad vandaan. Je kan er met de bus heen als je wil (of een auto huren voor de dag, er liggen verschillende verhuurstations in Manhattan).

Gray Line rekent $42 pp, Coach USA ook. Je kan ook heel decadent met de helicopter :) (das maar $3000, geen geld toch?)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 19-10-2011, 19:25 uur
Aangezien we ook nog wat willen shoppen, is mijn vraag of iemand nog een paar outlet stores weet te vinden in deze stad? Ben nog nooit in een outlet store geweest, dus dit jaar moet het er zeker van komen!

In de stad is geen echte outlet mall. Wat je kan doen is naar de Woodbury Common Premium Outlets gaan. Ligt een uur van de stad vandaan. Je kan er met de bus heen als je wil (of een auto huren voor de dag, er liggen verschillende verhuurstations in Manhattan).

Gray Line rekent $42 pp, Coach USA ook. Je kan ook heel decadent met de helicopter :) (das maar $3000, geen geld toch?)


Heb ondertussen Woodbury Premium Outlets gevonden. Wij zitten daar maar een paar straten vandaan :-) Helemaal goed dus.. Ik geef trouwens toch liever $3000 uit aan andere dingen i.p.v. met de helicopter gebracht te worden!  ;)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: babarage op 19-10-2011, 22:41 uur
Heb ondertussen Woodbury Premium Outlets gevonden. Wij zitten daar maar een paar straten vandaan :-) Helemaal goed dus.. Ik geef trouwens toch liever $3000 uit aan andere dingen i.p.v. met de helicopter gebracht te worden!  ;)

hmm het ligt niet in NYC dus hoezo zitten jullie er een paar straten vandaan?
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 21-10-2011, 13:33 uur
Hhhmm, dan zal ik wel wat anders bedoelt hebben haha! Soms weet ik zelf niet meer waar wat ligt! Heb al zoveel dingen voorbij zien komen! Zal me wel vergist hebben :-)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 25-10-2011, 20:20 uur
Ik heb me inderdaad vergist.. Ik heb de Iphone app van the New York pass gedownload. Deze geeft aan dat het maar een paar straten verder op zit, terwijl dit helemaal niet zo is. Ook wordt liberty helicopters verkeerd aangegeven in deze applicatie. Kortom, ik ga alles nog maar eens nalopen waar wat zit!! Schopt toch een beetje mijn planning overhoop :-\
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 08-11-2011, 14:53 uur
De maanden zijn weer voorbij gevlogen.. Aanstaande zondag dan eindelijk naar New York! Het weer gaat (als het goed is) mee zitten. Een graad of 13 gemiddeld en een mooi zonnetje voor de komende 14 dagen. Dat is heerlijk voor de tijd van het jaar, hopelijk blijven de sneeuwbuien weg  ;).

Ik heb hier in de afgelopen maanden veel informatie kunnen plukken van alle tips die jullie mij gegeven hebben. Zo hebben we toch de NYCitypass (7 dagen) geboekt met hop-on hop-off (3 dagen). Hier zullen we duidelijk veel gebruik van gaan maken. Alle attracties die we willen bezoeken hebben we in een schema gezet, welke dichtbij elkaar liggen. Zo lopen we niet de gehele stad door en hebben we een overzichtelijke planning. Nou rust er nog één vraag... Zijn er nog eventuele tips met name voor (Malls, scrapbookwinkels, Looproutes in Central Park, Mooie plekken om foto's te maken en eventuele minder bekende attracties) die we eigenlijk gezien zouden moeten hebben!?

De reis zal ook weer in een reisverslag bijgehouden worden, namelijk: www.michelkostense.nl (http://www.michelkostense.nl)

Nogmaals bedankt voor alle tips en we gaan er weer een geweldige reis van maken!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Yessica op 10-11-2011, 17:18 uur
Michel, leuk he, aftellen?

Ik zou zeker een bezoekje brengen aan het Ground Zero Museum Workshop. Dat is dus NIET bij Ground Zero maar in het meatpacking district. Zie hier de website voor meer informatie zoals openingstijden: http://www.groundzeromuseum.com/lh.htm (http://www.groundzeromuseum.com/lh.htm)
Ik vond het zeer indrukwekkend.
Wij hadden de Go New York card, ik weet niet of de card die jij hebt hetzelfde is of van een andere maatschappij, maar bij ons zat het inbegrepen. Wat toen bij ons ook inbegrepen zat, was een fietstocht met Bike 'n roll, erg leuk, wij hadden de Brooklyn Bridge tour gedaan. Als ik naar New York ga, ga ik dit weer doen!

Heel veel plezier daar!!
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 10-11-2011, 19:27 uur
Michel, leuk he, aftellen?

Ik zou zeker een bezoekje brengen aan het Ground Zero Museum Workshop. Dat is dus NIET bij Ground Zero maar in het meatpacking district. Zie hier de website voor meer informatie zoals openingstijden: http://www.groundzeromuseum.com/lh.htm (http://www.groundzeromuseum.com/lh.htm)
Ik vond het zeer indrukwekkend.
Wij hadden de Go New York card, ik weet niet of de card die jij hebt hetzelfde is of van een andere maatschappij, maar bij ons zat het inbegrepen. Wat toen bij ons ook inbegrepen zat, was een fietstocht met Bike 'n roll, erg leuk, wij hadden de Brooklyn Bridge tour gedaan. Als ik naar New York ga, ga ik dit weer doen!

Heel veel plezier daar!!

Hee Yess,

Ja heel erg leuk om af te tellen.. Het mag van mij nu wel beginnen hoor, kijk er al zo lang naar uit haha!  ;)
Ok, tof! Ziet er inderdaad erg indrukwekkend uit, zet hem meteen op het lijstje erbij. Wij hebben zelf de Newyorkpass (http://www.newyorkpass.com/attractions/ (http://www.newyorkpass.com/attractions/)). Hierin kan ik het museum niet terugvinden als ik even snel kijk. Wel de Bike 'n roll. Thanks! En met het plezier gaat het wel goedkomen!! ;D
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 27-12-2011, 12:02 uur
Ik ben alweer een tijdje terug in Nederland, maar wil toch nog even iedereen bedanken voor de tips en adviezen die mij gegeven zijn! Ik heb een geweldige 8 dagen meegemaakt in New York en weer een ervaring rijker! De foto's + reisverslag staan online op www.michelkostense.nl (http://www.michelkostense.nl)
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Yessica op 27-12-2011, 20:23 uur
Fijn dat je het zo tof hebt gehad, viel ook wel te verwachten  8)

En, wat is de volgende USA bestemming?  :D
Titel: Re: New York 13 t/m 21 november
Bericht door: Michel op 27-12-2011, 21:07 uur
Haha, dat viel inderdaad wel te verwachten!  ;)

In maart staat de volgende reis alweer in de planning, 16 daagse rondreis west-amerika!
Ik sta al weer te popelen en ben alles al lekker aan 't uitzoeken. Die 3 maandjes zijn ook weer zó om... Moet nog even flink aan de bak dus  ;D