Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

ESTA geweigerd tot 2x toe

Discussie gestart

ballo

Hallo iedereen,

Mijn vrouw heeft haar ESTA aangevraagd omdat ze een nieuw paspoort heeft.
ESTA aangevraagd en werd geweigerd : In plaats haar BSN -nummer in te vullen had ze haar nummer van haar ID-kaart ingevuld.
Tenminste we dachten dat dit de fout was...maar goed ... ze heeft naar het CPB gemaild wat er misschien fout was gegaan en haar werd geadviseerd : nieuwe ESTA aanvragen.
Zo gezegd zo gedaan maar nu ... weer geweigerd.... weer gemaild naar het CPB en daar werd medegedeeld dat blijven aanvragen geen zin had.
We weten het ff niet meer   :-\ want we kregen dit antwoord :

Keep on applying for ESTA is not recommended. Your ESTA denial has nothing to do with your national ID. Please read the option below:

The Department of Homeland Security’s Travel Redress Inquiry Program (DHS TRIP) is a single point of contact for individuals who have inquiries or seek resolution regarding difficulties they experienced during their travel screening at transportation hubs--like airports and train stations--or crossing U.S. borders, including: Denied or delayed airline boarding, denied or delayed entry into and exit from the U.S. at a port of entry or border checkpoint continuously referred to additional (secondary) screening. Under our rules of law, this is one of the two ways to resolve your ESTA denial issue. You can also apply for a nonimmigrant visa from a U.S. Embassy or Consulate for your travel before you received an official response from your TRIP Redress.

DHS Traveler Redress Inquiry Program (DHS TRIP)
http://www.dhs.gov/files/programs/gc_1169676919316.shtm

Ik kan niet begrijpen wat nu de oplossing van ESTA isseu...
We kennen als 2e optie naar een ambassade of consulaat gaan maar ben benieuwd hoe we het ESTA probleem alsnog kunne oplossen.

Alvast bedankt voor de tips....
#1 - 20-04-2015, 23:26 uur

Johan

Zoals ik het lees zit er weinig anders op dan exact de instructies volgen van de link die je zelf hebt geplaatst!

Je kunt je redress online aanvragen en de benodigde documenten per e-mail naar ze toezenden.
Veel meer opties dan dat heb je niet.

Vliegen zonder esta is in ieder geval geen optie dus zsm dit proces opstarten lijkt me het beste.
En de website geeft ook duidelijk aan dat er weinig anders is te doen dan deze online redress of het consulaat contacten.
#2 - 21-04-2015, 01:40 uur

ballo

Thanks Johan.Hebben we ook gedaan.
Als ik het zo lees was dat de 2e optie maar ben benieuwd wat ze met de 1e optie nu bedoelen.
Er staat ook  "one of the 2 ways to resolve your ESTA dinial -isseu" dus ik ben best nieuwsgierig.

We snappen het zelf ook niet goed wat er mis gegaan.Mijn ESTA is gewoon aangepast en bij mijn vrouw vroeg men naar de ouders ( Nederlanders) en naar de werkgever (overheid).
We zouden zelf denken dat mijn vrouw op een lijst staat van ongewenste personen want dat ga je denken.
#3 - 21-04-2015, 06:07 uur

Cees A

We snappen het zelf ook niet goed wat er mis gegaan.Mijn ESTA is gewoon aangepast en bij mijn vrouw vroeg men naar de ouders ( Nederlanders) en naar de werkgever (overheid).
We zouden zelf denken dat mijn vrouw op een lijst staat van ongewenste personen want dat ga je denken. 

Sinds kort zijn er aan ESTA aanvragen inderdaad wat nieuwe vragen toegevoegd (o.a. naam en afkomst ouders en werkgever)
Omdat je vrouw een nieuw paspoort heeft en dus een nieuwe ESTA aanvraag moest doen kreeg ze met die nieuwe vragenlijst te maken.

Weet je zeker dat je geen fouten hebt gemaakt bij het invullen ?
Zo wordt bv weleens "ja" ingevuld bij besmettelijke ziektes als men verkouden is of "ja" bij de vraag over overtreding/misdrijf als het een bekeuring betreft.
Er zijn zelfs gevallen bekend van mensen die bij iedere vraag per ongeluk "ja" hadden aangekruist.
In zo'n geval van duidelijke vergissing kun je een mailtje sturen naar CBP. Lees de instructies op deze pagina goed voor je begint te mailen !! https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1074/kw/esta/session/L3RpbWUvMTM5NDQzNTQ0OS9zaWQvS2tvdkNTT2w%3D
Als inderdaad duidelijk is dat er een vergissing is gemaakt bij het invullen kan men deze vergissing handmatig herstellen en je alsnog een ESTA geven.
Na zo'n handmatige correctie krijg je een zgn redress nr. Immigratie-ambtenaren zien aan dit nr. dat er gecorrigeert is en de reden van de correctie
Dit nr. heb je ook nodig als je on-line incheckt bij je luchtvaartmaatschappij of als je later een nieuwe ESTA moet aanvragen.
( de vraag naar zo'n redress nr. zie je vanzelf )

Als er GEEN sprake is van een vergissing bij het invullen vrees ik dat het zal uitdraaien op het aanvragen van een visum bij het consulaat in Amsterdam.
Je kunt dan daar in ieder geval je zaak mondeling toelichten.

PS: Ik denk persoonlijk (maar da's zomaar een wilde gok van mij) dat het 2X kort achter elkaar aanvragen van een ESTA met verschillende paspoortnummers de trigger is geweest voor de weigering.
Als dat zo is zal je met bewijzen moeten komen dat het echt een vergissing was, dat het echt jouw paspoort is en geen gestolen paspoort.
Of dit met alle aangescherpte veiligheidsmaatregelen (nog) via de mail gecorrigeert kan worden weet ik niet. (ik heb daar gelukkig geen ervaring mee)
Ik verwacht eerlijk gezegd dat je een visum aan zal moeten vragen en dat men je op het consulaat in persoon, met je paspoort, zal willen zien.
 

 
#4 - 21-04-2015, 08:32 uur
« Laatst bewerkt op: 21-04-2015, 12:23 uur door Cees A »

Johan

Thanks Johan.Hebben we ook gedaan.
Als ik het zo lees was dat de 2e optie maar ben benieuwd wat ze met de 1e optie nu bedoelen.
Er staat ook  "one of the 2 ways to resolve your ESTA dinial -isseu" dus ik ben best nieuwsgierig.

We snappen het zelf ook niet goed wat er mis gegaan.Mijn ESTA is gewoon aangepast en bij mijn vrouw vroeg men naar de ouders ( Nederlanders) en naar de werkgever (overheid).
We zouden zelf denken dat mijn vrouw op een lijst staat van ongewenste personen want dat ga je denken.

Het lijkt erop dat de eerste optie redress is en de tweede het consulaat!
De redress lijkt je een paar minuten tijd te kosten en op de "how to us DHS trip" pagina staat exact wat je kan verwachten.

De reden waarom er een weigering uit is gekomen laat zich alleen maar raden. Buiten de simpele redenering zoals Cees al aangeeft, dat er wellicht een standaard vraag simpelweg fout is beantwoord, kunnen er diverse andere triggers zijn die in een weigering resulteren. Het blijft een geautomatiseerd systeem. Ik waag te betwijfelen of je daar ooit antwoord op krijgt. Daarom denk ik ook niet dat je kunt stellen dat de redress optie alleen zin heeft als je zeker weet dat je vragen fout hebt beantwoord.
#5 - 21-04-2015, 14:25 uur

B-man

Zo te zien hebben een aantal forumleden al een goed en uitgebreid antwoord gegeven op je vraag. Ook ik zou toch maar even contact op gaan nemen met consulaat of ambassade. Wat de reden voor de weigering uiteindelijk ook is, hij staat nu in het systeem en het kan best even tijd kosten om dit weer helemaal goed te zetten/op te lossen. Daar kun je maar beter tijdig mee beginnen. Gewoon beide trajecten ingaan, als je er via eentje uitkomt kan je de andere afkappen maar dan weet je zeker dat je niet te laat bent begonnen.
#6 - 22-04-2015, 12:12 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

GerG

Ik lees dat er bij het indienen van de ESTA-aanvraag ook nadrukkelijk wordt gevraagd naar de werkgever.

Is het hebben van een werkgever echt van groot belang? Mijn vrouw werkt niet buitenshuis, en heeft dus geen werkgever.

Kan dat een probleem opleveren?

Groet,

Ger
#7 - 22-04-2015, 20:10 uur

Cees A

Zie:  https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1756/kw/esta%20question%20employer
Via die link zie je welke nieuwe vragen worden gesteld.
Bij employment staat erachter "if applicable"  oftewel, indien van toepassing. 
Als je geen werkgever hebt vul je "unknown" in.  Maar dat staat ook allemaal in de toelichting bij de vragen.
Bij bijna iedere vraag kun je op een vraagtekentje klikken om toelichting bij die vraag te krijgen
#8 - 22-04-2015, 21:31 uur
« Laatst bewerkt op: 23-04-2015, 07:50 uur door Cees A »

Pieter79

Zie:  https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1756/kw/esta%20question%20employer
Via die link zie je welke nieuwe vragen worden gesteld.
Bij employment staat erachter "if applicable"  oftewel, indien van toepassing. 
Als je geen werkgever hebt vul je "unknown" in.  Maar dat staat ook allemaal in de toelichting bij de vragen.
Bij bijna iedere vraag kun je op een vraagtekentje klikken om toelichting bij die vraag te krijgen

Ik zou 'homemaker' invullen. Dit is de gebruikelijke term op belastingaangiften etc., en maakt duidelijk dat je de vraag niet hebt overgeslagen en dat een persoon het huishouden runt. Mijn vrouw is ook 'homemaker' sinds we getrouwd zijn.

Gr. Pieter
#9 - 22-04-2015, 22:33 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Greetings from the land of 10,000 lakes!
Inventor ***5 Patents Granted*** (Update Oct-2016)

Cees A

Ik zou 'homemaker' invullen. Dit is de gebruikelijke term op belastingaangiften etc., en maakt duidelijk dat je de vraag niet hebt overgeslagen en dat een persoon het huishouden runt. Mijn vrouw is ook 'homemaker' sinds we getrouwd zijn.  Gr. Pieter 

De vraag is in eerste instantie niet wat je beroep is, maar of je een (huidige of eerdere) werkgever hebt.
Als je dan "nee" aankruist, krijg je geen aanvullende vragen. (zie bovenste afbeelding waar ik "nee" heb ingevuld)
Als je "ja" aankruist (zie onderste afbeelding) krijg je aanvullende vragen over naam en adres van die werkgever en pas dan mag je ook je beroep invullen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik als (vroeg)gepensioneerde ook even heb getwijfeld over het antwoord op deze vraag.
Ik heb nu immers geen werkgever meer.
Omdat ik echter, voor ik stopte met werken, wel een werkgever had heb ik toch maar "ja" aangekruist en de gegevens van mijn eerdere werkgever ingevuld.


 
#10 - 23-04-2015, 07:45 uur
« Laatst bewerkt op: 23-04-2015, 07:53 uur door Cees A »

Skydriver

Hé, dat wist ik niet dat er vragen bijgekomen waren...Maar onze ESTA is nog geldig, dus dat maakt voor ons dit jaar niet uit neem ik aan.
#11 - 23-04-2015, 09:20 uur
The USA....What else?

Cees A

Inderdaad wat nieuwe vragen. Je moet nu ook de namen van je ouders opgeven. En je moet opgeven of je meerdere nationaliteiten hebt en zo ja, welke.
Maar als je oude ESTA's nog geldig zijn krijg je daar pas mee te maken op het moment dat je nieuwe ESTA's moet gaan aanvragen.
Je oude ESTA's blijven namelijk gewoon geldig.
#12 - 23-04-2015, 12:59 uur

GerG

Wat Cees A zegt over " eerdere werkgever" is bij mijn vrouw ook van toepassing. 15 jaar geleden heeft ze wel enige jaren gewerkt. Dus dat dan toch maar opgeven?
Ik lees nu ook dat je de namen van de ouders moet opgeven. Begint een beetje te lijken op de vragen die je moet beantwoorden als je een visum wilt voor India, dan moet je ook je hele doopceel lichten.
Vragen ze ook naar de religie of andere vragen over je ouders?
#13 - 23-04-2015, 19:47 uur

MiamiHeat

En wat als je ouders overleden zijn? (niet dat dit het geval is hoor) Ben je dan nog steeds verplicht de namen in te vullen?
#14 - 23-04-2015, 19:54 uur

Jez

En wat als je ouders overleden zijn? (niet dat dit het geval is hoor) Ben je dan nog steeds verplicht de namen in te vullen?

Dan heb je nog steeds ouders, dus waarom niet?
#15 - 23-04-2015, 21:14 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15