Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

ESTA nog 15 dagen geldig na aankomst

Discussie gestart

Bakvet

Een vraag voor gevorderden.

Bijna de hele maand juni 2016 hoop ik in de VS door te kunnen brengen als toerist onder het Visa Waiver programma. Half juni 2014 heb ik een ESTA aanvraag ingediend en ben (natuurlijk) goedgekeurd. Volgens mij is die dan twee jaar geldig, voordat je weer (uit common sense laat ik nu een woord weg) hoeft te betalen voor een nieuwe ESTA aanvraag.

Klopt het dat ik onder normale omstandigheden zal worden toegelaten tot de V.S. ook al verloopt de ESTA-geldigheid halverwege de reis?

PS Ik wil liever niet "voor de zekerheid" een nieuwe aanvragen want mijn paspoort verloopt in augustus 2016, dus dat zou geen beste investering zijn.
#1 - 01-11-2015, 20:34 uur

Cees A

Klopt het dat ik onder normale omstandigheden zal worden toegelaten tot de V.S. ook al verloopt de ESTA-geldigheid halverwege de reis?

Ja, geen probleem. Een geldige ESTA is alleen nodig om Amerika binnen te komen. Als je eenmaal binnen bent maakt het niet meer uit.
Bron:  https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1223/kw/esta%20expired%20while%20traveling%20in%20the%20U.S.
 
#2 - 01-11-2015, 21:03 uur

Yessica

Volgens mij hoeft het alleen geldig te zijn bij aankomst.

Overigens vind ik 'investering' wel een groot woord voor $14  ;)
#3 - 01-11-2015, 21:04 uur



Terpies

Het is wel zonde van je geld, als je pas over drie jaar of langer weer naar de USA gaat, want dan moet je alsnog weer een nieuwe ESTA aanvragen...

Maar ik kan me niet voorstellen dat je de komende drie jaar niet een vakantie in de USA wilt doorbrengen.........

 :-\ :D ;D ;)
#4 - 01-11-2015, 22:03 uur

Pieter79

Het feit dat je paspoort minder dan 3 maanden geldig is als je aankomt is volgens mij al niet erg verstandig. Ik zou een nieuw paspoort aanvragen vr juni 2016 en dan kun je er gelijk ook een nieuw Esta voor aanvragen. Ben je weer goed voor de komende jaren.

Gr. Pieter
#5 - 02-11-2015, 02:28 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Greetings from the land of 10,000 lakes!
Inventor ***5 Patents Granted*** (Update Oct-2016)

Ikbenwalter

Het feit dat je paspoort minder dan 3 maanden geldig is als je aankomt is volgens mij al niet erg verstandig. Ik zou een nieuw paspoort aanvragen vr juni 2016 en dan kun je er gelijk ook een nieuw Esta voor aanvragen. Ben je weer goed voor de komende jaren.

Gr. Pieter

Wat pieter zegt klopt helemaal. echterrrrrrrrr
'You must have a passport that is valid for at least 6 months after your planned departure from the United States'
 
Walter
#6 - 02-11-2015, 04:37 uur

Bakvet

Bestaat er een betrouwbare bron voor die termijn die je noemt? Zie bijvoorbeeld CeesA z'n antwoord: die geeft aan waar de informatie te controleren is.
#7 - 02-11-2015, 08:13 uur

Cees A

'You must have a passport that is valid for at least 6 months after your planned departure from the United States' 
Walter 

Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt, maar hij klopt in ieder geval niet.
Nederland hoort namelijk tot de landen waarvan het paspoort slechts geldig hoeft te zijn voor de duur van het verblijf in Amerika.
Bron:  https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/905/kw/passport%20valid/session/L3RpbWUvMTQ0NjQ0NzM1OC9zaWQvVkx6Kjl0QW0%3D

Enige waar je tegenaan loopt bij binnenkomst in de VS is dat je dan niet de automatische 90 dagen verblijfstermijn krijgt.
Als je paspoort bv nog maar 30 dagen geldig is mag je ook maar maximaal 30 dagen in Amerika blijven.
Maar dat lijkt me logisch ........
#8 - 02-11-2015, 08:13 uur

MiamiHeat

'You must have a passport that is valid for at least 6 months after your planned departure from the United States' 
Walter 

Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt, maar hij klopt in ieder geval niet.
Nederland hoort namelijk tot de landen waarvan het paspoort slechts geldig hoeft te zijn voor de duur van het verblijf in Amerika.
Bron:  https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/905/kw/passport%20valid/session/L3RpbWUvMTQ0NjQ0NzM1OC9zaWQvVkx6Kjl0QW0%3D

Enige waar je tegenaan loopt bij binnenkomst in de VS is dat je dan niet de automatische 90 dagen verblijfstermijn krijgt.
Als je paspoort bv nog maar 30 dagen geldig is mag je ook maar maximaal 30 dagen in Amerika blijven.
Maar dat lijkt me logisch ........

En dat klopt helemaal want mijn vrouw mocht nog maar 68 dagen blijven en ik gewoon 90!
#9 - 02-11-2015, 17:27 uur

Wop

Het feit dat je paspoort minder dan 3 maanden geldig is als je aankomt is volgens mij al niet erg verstandig. Ik zou een nieuw paspoort aanvragen vr juni 2016 en dan kun je er gelijk ook een nieuw Esta voor aanvragen. Ben je weer goed voor de komende jaren.

Gr. Pieter

Wat pieter zegt klopt helemaal. echterrrrrrrrr
'You must have a passport that is valid for at least 6 months after your planned departure from the United States'
 
Walter

Dit is onjuist Walter.

En de bron is onze eigen website  ;)

http://www.verenigdestaten.info/paspoort-amerika/
#10 - 02-11-2015, 17:28 uur

Ikbenwalter

Ik heb t van travel state.org
Mijn excuses ik heb de excemption over t hoofd gezien
#11 - 02-11-2015, 23:57 uur

Pieter79

Inderdaad, sinds juli van dit jaar hebben de meeste landen een extension nadat het paspoort verloopt. De travel state website had en heeft de 6 maanden geldigheid vereiste, maar inderdaad nu sinds kort een exemption. Ikzelf zou niet het risico willen lopen dat een douanebeambte het bijna verlopen paspoort aangrijpt om je niet tot het land toe te laten, dus ik zou me gewoon aan die 6 maanden-regel houden. Mij zijn die paar Euro's die je 'verdient' het absoluut niet waard om het risico te lopen op problemen aan de grens.

Gr. Pieter
#12 - 03-11-2015, 01:51 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Greetings from the land of 10,000 lakes!
Inventor ***5 Patents Granted*** (Update Oct-2016)

Bakvet

Jullie hebben wel een punt, want die .gov website is weer op z'n Amerikaans onduidelijk. Ze zegt aan de ene kant dat veel landen hun paspoort automatisch zes maanden verlengen als dat nodig mocht zijn. Aan de andere kant, als je die lijst opent, krijg je uit de tekst eerder de indruk dat het juist niet geldt voor de genoemde landen. Dat roept misverstanden op. Vijf jaar geleden ben ik probleemloos de VS ingekomen met een paspoort dat nog zeven weken geldig was. Hoe zal dat nu zijn? Ik heb al vaker vijf tot tien minuten vertraging opgelopen wegens stagaire-grenswachters. En  stel dat iemand bij je luchtvervoerder het niet begrepen heeft en je niet toelaat tot de vlucht omdat je paspoort geen zeven maanden geldig meer is. Aan de ander kant, als je een gloednieuw paspoort hebt is juist dat weer verdacht. Hoe kun je het nog goed doen als normale burger?  :-\

#13 - 03-11-2015, 21:27 uur

Cees A

Je haalt nu een paar dingen door elkaar. Of een paspoort 6 mnd verlopen mag zijn doet in deze niet ter zake
Je mag simpelweg niet met een verlopen paspoort in Amerika verblijven.
Je moet uit Amerika vertrokken zijn op het moment dat de geldigheid van je paspoort verloopt.
Je (max) verblijfstermijn wordt daar ook op afgestemd (zie reactie MiamiHeat)
#14 - 03-11-2015, 22:05 uur

Bakvet

Nog even een reactie om te laten weten hoe het afgelopen is, met m'n pas die minder dan drie maanden geldig is. Als ik met een gezin gereisd zou hebben, zou ik denk ik een nieuw paspoort aangevraagd hebben, om vooraf ieder probleem te ontwijken. Nu ben ik gewoon met m'n oude "bijna verlopen" documenten de grens gepasseerd. Dit mede omdat het naar mijn idee beter is een bijna verlopen paspoort te hebben met alleen maar stempels van Canada en de V.S. erin, dan een heel leeg nieuw document.

Het passeren van de grens ging via een zelfservice automaat en die stelde wel veel, maar geen lastige vragen, in elk geval vond hij niets over de geldigheid. Later, na het ophalen van je bagage, kom je alsnog langs een gecombineerde customs/border patrol agent, die stelt nog enkele vragen en zet de stempel in je paspoort. In de stempel is bij 'Class' WT (waiver, tourist) geschreven en de 'Until' datum is niet ingevuld. Ook deze agent zei niets over de geldigheid, vroeg alleen wanneer ik weer terugging.
#15 - 12-06-2016, 18:13 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15