Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Stage zoeken in NYC

Discussie gestart

melvin

Beste forumleden,

Ik heb al enkele keren de States bezocht om gewoon zoals de meeste op vakantie te gaan en het mooie land te verkennen.
Nu ik in mijn tweede jaar op de universiteit van Maastricht (fiscale economie en accounting) studeer heb ik de mogelijkheid om een buitenlandse stage van ca. 5 maanden te volgen die zou moeten beginnen in september dit jaar. Nu is mijn keus eigenlijk al gevallen op NYC, niet alleen om de stad zelf te bezoeken, maar vooral ook omdat de werksfeer in NYC toch heel anders is dan de meeste steden.
Onderhand ben ik al 3 maanden aan het solliciteren en meestal krijg je de standaard reacties zoals kijk op onze website voor vacatures of je krijgt helemaal geen antwoord.

Omdat ik zelf het idee heb dat het er nu wel op aan gaat komen (over 5 maanden zou ik willen beginnen) ben ik van plan een stagebureau in te schakelen die voor mij de stage kunnen regelen. Nu vind ik online velen sites hiervoor, die allen stages, huisvesting en visums aanbieden. Het is duidelijk dat ik de stage wil laten regelen door dit bedrijf, maar de huisvesting en visum twijfel ik nog erg over. Aangezien de kosten die deze bedrijven vragen erg prijzig zijn. 
Misschien moet ik even vermelden dat ik samen met mijn vriendin wil gaan, dus samen een kamer zou het makkelijkst en goedkoopst zijn. Zij heeft waarschijnlijk zelf al een bedrijf gevonden binnen haar vakgebied, ze krijgt deze week uitsluitsel.

Nu hoop ik dat er hier mensen zijn die hier ervaring mee hebben of misschien meer van deze zaken af weten. Misschien kunnen jullie mij zo'n stage bemiddelingsbedrijf adviseren? En raden jullie aan huisvesting en/of visum ook te laten regelen door zo'n bedrijf? Huisvesting buiten Manhattan lijkt mij verstandiger, aangezien ik hoor dat je dan vaak een grotere kamer hebt voor een betere prijs. Daarnaast weet ik dat ik een J1 visum nodig heb. Echter vind ik het zeer onduidelijk hoe dit allemaal in zijn werking gaat als je eenmaal een stageplek hebt gevonden. Misschien iemand die ook hier meer ervaring mee heeft. Weet iemand ook misschien de normale kosten voor het gehele visum te regelen? Dit verschilt namelijk erg per site!

Al met al ben ik erg blij met elke vorm van hulp! Ik hoor graag van jullie  :)!

Groet,
Melvin
#1 - 07-04-2015, 15:30 uur
« Laatst bewerkt op: 07-04-2015, 15:53 uur door melvin »
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

ned in MO

Jouw probleem is je keuze van New york. Je wilt niet op stage maar je wilt 5 maanden naar new york. Misschien kan je wel een hele interessante stage scoren in Wichita Kansas. Maar ja, dat is geen New York. Daarbij zou ik ook maar eens kijken hoe duur die stage zal gaan worden in dat new york.
#2 - 08-04-2015, 21:44 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

melvin

Jouw probleem is je keuze van New york. Je wilt niet op stage maar je wilt 5 maanden naar new york. Misschien kan je wel een hele interessante stage scoren in Wichita Kansas. Maar ja, dat is geen New York. Daarbij zou ik ook maar eens kijken hoe duur die stage zal gaan worden in dat new york.

Sorry maar reacties als deze vind ik altijd heel erg zonde....wat een negatieve instelling!
Ik geef aan in mijn bericht dat ik me bewust ervan ben dat het moeilijk is om er een stage te vinden en dat het mij ook het grootste gedeelte gaat om de stage zelf en niet perse de stad. Het is nu echter wel natuurlijk zo dat een stage in NYC veel beter op je CV staat dan vele andere steden, vandaar mede deze keuze. Dus niet om de stad zelf te zien. Je geeft zelf al aan: 'maar ja, dat is geen New York.' Precies dat is dan ook de rede, NYC is nu eenmaal in de meeste vakgebieden de top stad om te werken met het meeste aanzien!!
Daarnaast begin je over kosten, ook hiervan ben ik mij bewust dat NYC zeker een dure onderneming is, echter is elke cent zo'n ervaring waard!
Als laatste wil ik even vermelden dat ik mij gisteren veel heb georiënteerd op stage bemiddelingsbedrijven, en het is niet voor niets dat bijna al deze bedrijven enkel stages aanbieden in NYC en California, en dus niet in andere steden. Dit geeft aan dat dit waarschijnlijk beter is en/of ook stage plekken te vinden zijn.

Jammer dat iemand zo moet reageren i.p.v. gewoon normaal iemand te helpen, want ik dacht dat we daarom op dit forum actief zijn!
#3 - 09-04-2015, 00:42 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

bgroeneveld

Tsja, als je in het wilde weg aan wildvreemde mensen wilde plannen wilt voorleggen, dan moet je niet verbaasd zijn, dat mensen niet helemaal altijd volledig reageren zoals jij zelf zou willen.

In plaats van negatief terug te doen, zou dit soort reacties je aan moeten moedigen om er juist hard voor te gaan (zoals dat zo mooi heet in het 'Dunglish' van tegenwoordig).

Het relegen van een stage is nogal wat, vandaar dat er een aantal bureaus zijn die daarbij helpen, tegen betaling, want het is echt hard werk. Verwachten dat iemand je hier gratis de gouden tip zal aanleveren terwijl je plannen nogal vaag zijn, is misschien niet helemaal reeel.

Niet dat ik negatief wil zijn, het is gewoon constateren dat als je echt naar New York (of Californie) wil, je niet moet/kan/hoeft te verwachten dat alles erg makkelijk en snel zal gaan. Wij Nederlanders in het buitenland zijn best bereid wat te doen (als je het lukt en je je eenzaam voelt, mag je mij bijvoorbeeld gerust bellen, ik woon even buiten de stad). Maar je vraagt misschien wat te veel als je meer verwacht dan dat. En de kans dat er hier iemand bij een bedrijf werkt waar ze net toevallig hard naar een stagiair zoeken, is erg klein.

Desalniettegenstaande: veel geluk en houdt ons op de hoogte als we je met gerichte (kleine) dingen kunnen helpen.
#4 - 09-04-2015, 01:51 uur

Pieter79

Ik heb me ooit anderhalf jaar voorbereidt op een stage in de States, en het is nooit gelukt. Vaak leek ik dichtbij, maar dan opeens niets meer. Als je instelling geen uitwisselingsprogramma heeft, dan lijken mij die stagebureaus je enige echte mogelijkheid. Ik had geen zin om er voor te betalen, dus ik heb nooit de buitenlandse stage ervaring gehad. Gelukkig ben ik uiteindelijk wel in de States terechtgekomen, met nu een succesvolle carrière. Een CV is maar een CV, uiteindelijk moet je jezelf toch in de praktijk bewijzen (m.b.t. stage in Kansas versus NYC)  :dansbanaan:

Gr. Pieter
#5 - 09-04-2015, 04:04 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***6 Patents Granted*** (Update Feb-2019)

melvin

Mijn vraag was in principe gewoon of iemand ervaring heeft met zo'n stage bemiddelingsbedrijf.
Ik zelf heb veel zoekwerk op het internet verricht afgelopen dagen en heb nu 3 bedrijven gevonden die mij wel aanspreken en die ik ook vertrouw. Ik ga deze mailen en kijken wat eruit komt. Dan kan ik daarna kiezen aan wie ik mijn geld toevertrouw om te hopen dat zij dan een stage kunnen regelen. Het lastige is inderdaad, zoals Pieter al zegt, de universiteit helpt je hier helemaal niet mee, je moet alles maar zelf regelen. Zoals je zegt bgroeneveld, dit soort reacties moedigen mij ook aan om alleen maar meer die stage te vinden en ook te doen, om dit soort mensen te bewijzen dat het allemaal wel kan. Als je maar genoeg doorzet!!
In ieder geval houd ik jullie op de hoogte, en indien ik inderdaad verder ben met iets heb ik gerichtere vragen waar jullie mij misschien wel mee kunnen helpen  :)!
#6 - 09-04-2015, 15:14 uur
« Laatst bewerkt op: 09-04-2015, 15:17 uur door melvin »
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

Yessica

Grappig dat Wichita ks hier genoemd wordt. Ik ben net terug van twee weken familiebezoek in Kansas en één van de neven van mijn man was bezig met een accounting internship bij Cessna, die gevestigd zijn in Wichita.

Ik ken iemand die uiteindelijk vanuit Nederland ooit een stage heeft geregeld in Nebraska. Was ook eigenlijk alleen geinteresseerd in Californie of New York, maar met haar nog tienduizenden anderen. In Nebraska was het aantal geinteresseerden veel lager en had ze vrijwel meteen beet.

Ik heb geen ervaring met stagebemiddelingsbureaus, maar ben je er wel van bewust dat men nogal makkelijk goude bergen belooft hier en het niet altijd waar kunnen maken. Kijk dus goed naar recensies en zo.

Ik hoop dat het je lukt en veel succes!
#7 - 09-04-2015, 16:21 uurTerpies

Misschien een tip om eens bij je plaatselijke hotelschool te gaan informeren of zij iets kunnen regelen.

Ik heb zelf hogere hotelschool gedaan in Den Haag en zij hadden een gespecialiseerd stage buro wat prima op de hoogte is van regels, valkuilen en adressen voor stage.

Wellicht kunnen ze je op dezelfde manier helpen in Maastricht.

Succes iig.
#8 - 09-04-2015, 22:07 uur

melvin

Yessica, je hebt helemaal gelijk dat natuurlijk met mij nog velen andere zo'n stage zoeken. Daarom lijkt het mij juist heel gaaf als het mij wel lukt om zo'n stage te kunnen regelen. Op deze manier kan ik mij dan toch onderscheiden van de meeste andere studenten.
Wat je zegt over dat ze vaak gouden bergen beloven en dat niet altijd waarmaken is ook zeker waar. Daarom hoopte ik natuurlijk dat iemand hier ervaring ermee heeft. Vandaag heb ik veel op andere fora gelezen over mensen die wel ervaringen hadden met zo'n stagebemiddelingsbureau's. Aan de hand hiervan hoopte ik de betrouwbaarste te kunnen mailen. Ik heb vanmiddag naar buitenlandsestages.nl gemaild, deze site leek me relatief betrouwbaar. Maar ik ben van deze site nog niet helemaal overtuigd, daarom heb ik aan hen de juiste vragen gesteld in de hoop een goed antwoord te ontvangen van hen. Daarnaast heb ik ook Kilroy gemaild, zij zijn al meer dan 60 jaar een bedrijf die vakanties, in velen soorten, voor de jongere generaties regelen. Sinds enkele jaren verzorgen zij ook buitenlandse stages en studies. Zelf hoor ik, van vrienden, altijd dat zij erg betrouwbaar zijn en goed werk leveren. Ook op internet zie ik bijna alleen maar zeer positieve reacties over dit bedrijf. Ik hoop dus binnen enkele dagen wat van hen te horen.

Terpies, bedankt voor je tip! Hier heb ik zelf nog helemaal niet over nagedacht, in Maastricht is inderdaad ook een hogere hotelschool gevestigd. Ik ga morgen direct mailen, misschien kunnen zij inderdaad wel helpen!
#9 - 09-04-2015, 23:18 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

Pieter79

Melvin,

Die site van Kilroy lijkt me erg aantrekkelijk, en om eerlijk te zijn, het lijkt me DE manier om in Amerika te kunnen stagelopen. Ik geloof niet dat ik deze site meer dan 10 jaar geleden ben tegengekomen.

Ze zeggen dit:
Citaat
Kosten stage service

De stage service kost € 1.250,-. Daarnaast zijn er ook kosten voor het aanvragen van het benodigde J-1 visum en de vereiste verzekeringen. KILROY helpt je persoonlijk bij het aanvragen van de benodigde documenten voor het J-1 visum en de verzekeringen.
http://education.kilroyworld.nl/stages/stages-in-amerika/hulp-bij-stage-plaatsing/kosten-faq

En:
Citaat
•Gegarandeerde plaatsing bij een bedrijf of volledige terugbetaling, exclusief 95 USD administratiekosten, indien wij er niet in slagen een geschikte stageplaats voor je te vinden.
http://education.kilroyworld.nl/stages/stages-in-amerika/hulp-bij-stage-plaatsing/inhoud-stage-service

Ik zou je willen adviseren om geen tijd te verliezen en voor hun volledige pakket te gaan (waar zij het bedrijf voor je vinden en contacten hebben). Erg mooi om te zien dat er tegenwoordig mogelijkheden zijn ook voor als je eigen universiteit geen contacten heeft.

Heel veel succes, en ik kijk uit naar verhalen over je ervaringen!!

Gr. Pieter

PS. Eén ding waar je zeker rekening mee moet houden is dat je niet naar de US kunt emigreren binnen 10 jaar dat je stage over is. Ik weet niet wat je toekomstplannen zijn, daarom dat ik je erop wijs. Ik wilde sinds mijn 19de voorgoed naar de States, en zo'n 10 jaar later zat ik in het vliegtuig (dit was ongeveer 5 jaar na mijn afstuderen). Dit was zo enkele jaren geleden, en ik denk dat het nog steeds geldt. Voor de zekerheid, mocht je dit een probleem vinden, lees je er dan even over in (uscis.gov zou deze informatie moeten hebben).
#10 - 10-04-2015, 00:57 uur
« Laatst bewerkt op: 10-04-2015, 00:58 uur door Pieter79 »
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***6 Patents Granted*** (Update Feb-2019)

melvin

Pieter,
Kilroy is pas sinds 1996 gevestigd in Nederland, daarvoor alleen actief in het buitenland. Ik heb ze gemaild en ga inderdaad gewoon voor het volledige pakket, lijk mij ook het beste en makkelijkste. Vooral ook omdat ze het visum enzo ook voor je verzorgen, want ik heb zelf het idee dat dit vrij ingewikkeld is. Daarnaast helpen ze je dan ook zoeken naar een kamer.

En zeker is het mooi dat zo'n bedrijven er tegenwoordig zijn. Op de universiteit is het namelijk allemaal een beetje vreemd geregeld. Ze hebben een 'internship office' waar 3 mensen fulltime werken. Ik heb hier al meerdere afspraken gehad, komt er altijd op neer dat ze alleen kijken of de stageplek die je hebt gevonden voldoen aan de eisen. Ik vraag mezelf altijd af wat 3 mensen daar fulltime doen aangezien er niet veel studenten stage lopen op onze uni....

Wat je als laatste zegt wist ik zelf inderdaad ook nog niet, dat je dan niet binnen 10 jaar naar de US mag emigreren. Dit was ik eigenlijk sowieso niet van plan. Toch bedankt voor deze tip  :)!
#11 - 10-04-2015, 11:16 uur
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

PeterNY

Nieuw!
-
#12 - 29-04-2015, 18:59 uur
« Laatst bewerkt op: 19-12-2016, 18:44 uur door PeterNY »

melvin

Beste forumleden,

Om jullie even op de hoogte te houden ik heb afgelopen week een stageplek in NYC gevonden bij een mooi bedrijf genaamd EJ Sterling, meteen naast Wallstreet :)! Ik heb dit gedaan via Kilroy, maar eigenlijk verbinden zij je meteen door met GACC (German American Chambers of Commerce). Ik ben zeer tevreden over de follow up van dit stagebemiddelingsbureau, misschien dat iemand hier ooit nog wat aan mijn ervaring met dit bedrijf heeft. Niet alleen ik, maar ook mijn vriendin heeft een stage in NYC gevonden dankzij dit bedrijf, daarom kunnen we wel zeggen dat zij erg succesvol zijn in het vinden van een stageplek.

Nu ben ik zelf al aardig aan het zoeken naar een kamer in NYC, maar misschien heeft iemand op dit forum hier meer ervaring mee? Ik zoek een tweepersoons gemeubileerde kamer. Misschien dat iemand ervaring met bepaalde sites heeft, waar je het beste kan zoeken? Of misschien wel de betere/mooiere buurten weet om te wonen die niet al te prijzig zijn?

Ik zie weer uit naar jullie reacties :)!
#13 - 06-07-2015, 19:27 uur
« Laatst bewerkt op: 06-07-2015, 19:29 uur door melvin »
2005: Florida,   2008: west,   2010: mid-west,   2012: north-east --> www.melvinchani.reismee.nl,   2014: mid-west --> www.roufs.reislogger.nl
2015/2016 Internship Wallstreet, NY --> www.brightlightsbigcityny.wordpress.com & www.verenigdestaten.info/stage-in-new-york/

Yessica

Gefeliciteerd!
Ik kan je niet helpen met woonruimte, want er bestaat in NYC geen woonruimte die niet prijzig is. Al helemaal niet in betere/mooiere buurten.
Maar wellicht helpt het als je je budget erbij zet?
Of kijk eens op Craigslist.
#14 - 06-07-2015, 20:56 uur
« Laatst bewerkt op: 06-07-2015, 21:15 uur door Yessica »Yessica

Je kunt ook op één van de vele real estate sites kijken zoals Zillow.

http://www.zillow.com/homes/for_rent/
#15 - 06-07-2015, 21:13 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15