Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Verblijf na einde visa

Discussie gestart

fran6co

Hallo, mijn dochter volgt momenteel 'n highschool programma. Haar visum heeft eind datum 31 mei 2016.
Zij zou nu echter liefst een weekje later vertrekken.
Is dit mogelijk of moeten we voor die extra periode een vakantie waiver aanvragen?

Evt willen we haar gaan ophalen en daarvoor moet ik toch voor de rest van gezin een groepswaiver aan vragen
dus ik zou het kunnen combineren indien nodig...
#1 - 21-10-2015, 10:36 uur

Cees A

Wat u wil, een "vakantie-waiver" aanvragen om het verblijf van uw dochter te rekken kan niet.
Er is namelijk niet zoiets als een "vakantie-waiver".
U en de rest van de familie reizen voor een kort toeristisch verblijf, zonder visum, naar de VS onder het Visa Waiver Program.

Uw dochter is al in de VS en zij zal zich aan de voorwaarden moeten houden van haar visum. 
Het ware misschien handig geweest als u had vermeld welk visum ze heeft. 
Sommige visa hebben namelijk wel wat mogelijkheden.

Het J visum bijvoorbeeld kent een zogenaamde "grace period" van 30 dagen.
Deze periode is eigenlijk bedoeld om voor of na de studie zaken als verhuizing e.d. af te wikkelen, maar velen gebruiken die periode ook om nog wat vakantie te vieren.
Als uw dochter zo'n J visum heeft en ze heeft die 30 dagen al niet gebruikt voorafgaande aan de studie zou u hier eens verder in kunnen duiken.
De school waar uw dochter studeert weet hier ongetwijfeld meer over te vertellen.

Zie: http://j1visa.state.gov/participants/current/adjustments-and-extensions/  (beetje naar beneden scrollen)
 
#2 - 21-10-2015, 11:48 uur

fran6co

Hallo Cees

Ik heb het even opgezocht , ze heeft  R J1 / P-3-04970 op visum staan. Dus denk idd het type wat je aangeeft.
en ze is dag afgifte gegaan, dus in theorie die 30 dagen noga als mogelijkheid

Ik lees je link door, bedankt voor de tip  :afro:


mvg
#3 - 21-10-2015, 12:26 uur

Old Faithful

Als het werkelijk een J1 visum betreft. Hieronder de tekst op de officiŽle overheidssite.
Citaat
Travel Grace Period
Following the completion of their program, the period defined on the Form DS-2019, the United States Citizenship and Immigration Services (USCIS) allows participants a 30-day travel period commonly referred to as the "Grace Period." During this 30-day grace period, participants are no longer in J-visa status, and are under the jurisdiction of the USCIS. The USCIS grants this period to allow participants to settle their affairs and to prepare to return to their home countries. Program participants may no longer continue and/or complete exchange activities, nor may they work. Although participants may travel in the United States, it is recommended that they do not travel beyond the borders of the United States as they may not be permitted reentry.
Bron: http://j1visa.state.gov/participants/current/adjustments-and-extensions/
#4 - 21-10-2015, 18:20 uur
Groet,

Old Faithful

ned in MO

Als ik het goed heb mag je na afloop van je studentenvisum nog 30 rondreizen voor je het land uit moet
#5 - 09-02-2016, 00:19 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15