Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

zwangere amerikaanse vriendin, wat nu?

Discussie gestart

?!

 Beste mensen op het forum,

Mijn Amerikaanse vriendin is zwanger. Nou wil het dat ik nog niet terug kan - we wisten al wel dat ze zwanger was nog voor ik terug ging - doordat ik nog niet zo lang terug ben, Na drie maanden, als ik het goed heb, kan ik weer
op een toeristenvisum het land in, alleen ik wil ook bij de geboorte van m'n kindje zijn. Daarnaast hebben we ook trouwplannen.

Mijn vraag voor jullie is: wat kan, qua visa, nu het beste doen? Is er ook een speciale visa voor gevallen als deze? Ik heb al verschillende instanties gebeld, maar die sturen me allemaal door naar het Amerikaanse consulaat. Maar goed, als ik die bel, dan weten ze meteen m'n naam en alles (weten ze toch al wel), en dan zou ik het niet nog een keer op een toeristenvisa te proberen. Er is ook een verlovingsvisum. Het is allemaal een beetje ingewikkeld. Ik hoop dat een van jullie me kan helpen. Ik ben vast niet de eerste met dit dilemma. Bestaat er zoiets als een visum voor toekomstige vaders als ik?

Wie weet raad met deze materie?

Groet
#1 - 27-12-2008, 23:38 uur

hdeweert


Hallo onbekende
De Ambassade is natuurlijk de instantie voor het verkrijgen van info,
Maar kijk eens voor info over trouwen en visa’s op de bij dit forum behorende website
http://verenigdestaten.info/alginfo/trouwen.html

http://verenigdestaten.info/alginfo/visa.html

Harm
#2 - 28-12-2008, 10:02 uur

Pieter79

Op een toeristenvisum daar naar toe, trouwen (let wel dat je vanuit Nederland een uittreksel uit je geboorte- EN persoonsregister meebrengt!) en dan alles naar een het werk laten doen door een Immigration Lawyer. (weet niet wat je aan kosten wil uitgeven, maar dit is het gemakkelijkste).

Anders kun je na je trouwen direct starten met je K-3 (spouse visum) procedure vanuit daar maar ik weet niet of je dit binnen 3 maanden redt. Indien je haar niet langer dan 2 jaar kent kun je via DCF (I-130??) proberen daar te blijven, dit gaat een stuk sneller. De actuele stand van zaken is terug te vinden op www.uscis.gov

Als je voorlopig niet trouwt dan kan het ben ik bang nog een tijdje duren voordat je een visum hebt, alhoewel er wel een visum voor Alien Relative is (je bent de vader). Veel informatie is ook hier vanaf te halen: http://www.visajourney.com/forums/index.php

Succes!

Gr. Pieter

Update, ff K-3 van gemaakt in plaats van K-2 visum...
#3 - 28-12-2008, 14:07 uur
« Laatst bewerkt op: 29-12-2008, 17:04 uur door Pieter79 »
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Greetings from the land of 10,000 lakes!
Inventor ***5 Patents Granted*** (Update Oct-2016)

FreezeM

Als je voorlopig niet trouwt dan kan het ben ik bang nog een tijdje duren voordat je een visum hebt, alhoewel er wel een visum voor Alien Relative is (je bent de vader). Veel informatie is ook hier vanaf te halen: http://www.visajourney.com/forums/index.php

Je bent de vader, maar een kind kan pas een visum voor een ouder aanvragen als hij/zij 21 is. Dus dat gaat dan inderdaad heel lang duren :(

Vraag haar maar snel ten huwelijk!
:)
#4 - 23-01-2009, 15:19 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15