Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

boeken via touroperator of zelf doen??

Discussie gestart

esther

Wie heeft ervaring met het helemaal zelf boeken van een camperreis. Bij onze berekening blijkt toch een groot prijsverschil tussen alles zelf boeken of via Jan Doets bijvoorbeeld. Kan je dezelfde service van de camperverhuurder verwachten of krijg je dan toch een oudere camper? Wie heeft deze ervaring bijvoorbeeld bij JC RV in Livermore?
Groet, Esther
#1 - 24-10-2004, 16:52 uur

Ebelix

Hou je wel rekening met de verzekeringen? Op de amerikaanse sites staan altijd prijzen excl. verzekeringen en de prijzen bij Jan Doets zijn altijd incl verzekeringen.

Daarnaast moet je nog rekening houden met extra gereden miles. Ik geloof dat maar 100 mile per dag vrij zijn en voor de rest moet je betalen.
#2 - 24-10-2004, 23:17 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

esther

Hoi,

Dat klopt inderdaad. Het is wel zaak de juiste prijzen te vergelijken.
Een voordeel van boeken via een touroperator lijkt me dan ook dat je een organisatie achter je hebt staan mochten er op het laatste moment problemen zijn met de verhuurder van de camper.....
We twijfelen hier nog over. Gaan we voor het goedkope tarief.... en nemen we dan een risico? Of is dat risico toch heel gering?
Esther
#3 - 26-10-2004, 13:06 uur

Ebelix

Ik denk niet dat El Monte of America Cruise snel failliet zullen gaan. Je zal niet in de problemen komen.
#4 - 26-10-2004, 14:55 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Bakvet

Ik kan alleen over auto's meepraten, niet over campers. Sinds een tijdje boek ik ze zelf rechtstreeks bij de verhuurder via internet. Sindsdien voel ik me aan de balie van z'n verhuurbedrijf als klant serieuzer genomen. Als je vooraf boekt, heb je een voucher bij je. Dat betekent voor de verhuurder dat het geld al verdiend is, het is alleen nog maar een administratieve afhandeling waar zo'n medewerker mee bezig is. Als je via het web boekt (dat geldt ten minste voor auto's, voor campers kan het anders zijn) betaal je pas achteraf via je creditcard. Dus dan moeten ze het geld nog maar zien te verdienen. Ik heb zelf de indruk dat ik dan serieuzer genomen wordt, maar dat kan ook aan mij liggen.

Wat eventueel wel een verschil maakt: als je via een reisburo boekt, dan betaal je de huur van te voren en je bent verzekerd tegen rampen e.d. via het Calamiteitenfonds. Als je zelf boekt, dan wordt je bankrekening pas na afloop van je vakantie leeggeplunderd. Het eerste is natuurlijk wat relaxter, zeker als je al maanden van tevoren geboekt en afgerekend hebt. Dan hoef je je daar tijdens de vakantie geen zorgen meer over te maken.  8)
#5 - 26-10-2004, 20:28 uur
« Laatst bewerkt op: 27-10-2004, 04:22 uur door Bakvet »

Jez

Ik ben ook voor zelf boeken via internet. Op de site orbitz.com kun je prijzen vergelijken en de goedkoopste aanbieder vinden. Probleem van bij een touroperator boeken vind ik, dat je dan meestal bij de duurdere verhuurders uitkomt, zoals Hertz en Avis. Wij hebben afgelopen maand via Dollar gehuurd, en dat is ons goed bevallen. Tip: als je je keus hebt gemaakt, wacht dan heel even met boeken; in ons geval had Dollar een paar dagen nadat ik voor hen "gekozen" had, een superaanbieding. Zeg nou zelf, een fullsize Dodge Magnum, 2 weken voor $240. Zonder insurance, dat wel........
#6 - 26-10-2004, 23:16 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

rjjmpeeters

Wij hebben net een reis geboekt via Tioga Tours. Zeer de moeite waard om via internet een prijsopgave op te vragen.
#7 - 16-11-2004, 07:10 uur

BikeAngel

Misschien hebben jullie iets aan deze link:

www.rentawreck.com

Scheelt veel geld en daar houden wij hollanders toch van! ;D
#8 - 17-11-2004, 20:11 uur

Jaimy

Ik heb zelf redelijke ervaring in het verkopen van usa/canada reizen en moet zeggen dat voor zowel via internet reserveren als via een touroperator/reisbureau reserveren zowel positieven kanten  en negatieve kanten aan zitten.
Uiteraard ben ik meer voor het via een tussenpersoon reserveren aangezien ik het  produkt ken en ik weet wat ik aanbied ( als het goed is ;-) , de vertrouwelijkheid is er , feitelijk contact/tastbaarheid...  ik noem maar wat hoor dit is uiteraard puur persoonlijk.....maar ik neem het niemand kwaad dat er via internet naar  goedkopere cq andere alternatieven gezocht worden .Als ik meer ergens over wil weten doe ik dat ook  ( puur om te vergelijken.)Nu is dit wel Amerika en dat doe je niet 1,2,3 eventjes en is dat naar mijn mening een iets andere vakantie dan bv Spanje maar toch.
Ondanks dat diverse organsaties goed meedenken en vernieuwend inspringen en  omgaan met het feit dat dit grote medium toch meer gebruikt word in de reiswereld blijft het een ingewikkeld iets voor een reisaanbieder.
Iedereen weet denk ik dat een reisbureau/touroperator bepaalde contracten/afspraken heeft met autoverhuurders/camperverhuurders/hotels etc etc en daardoor vaak betere prijzen  en ( vaak completere ) reizen aan kan bieden.Die contracten zijn tegelijkertijd een ( en voor mij voor zover ik kan bedenken het enigste ) ''negatief'' punt want als touroperator moet je een keuze maken en kan je gewoon sommige dingen niet aanbieden hoe graag ik het ook wil.Moeilijk uit te leggen maar sommige dingen kunnen gewoon niet omdat je bv gebonden bent aan agenten of andere aanbieders .Hier stop ik maar over om een lang verhaal kort te maken ( want dit is heel makkelijk gezegd maar het heeft veel meer voeten in aarde ) .Daarbij komt ook nog eens dat datzelfde autotype of datzelfde hotel of diezelfde camper  voor een lagere prijs op internet staat dan dat wij aanbieden ...altijd leuk voor ons en dan komt de eeuwige vergelijking ;-)Zit er hetzelfde bij ( verzekeringen , lokale belastingen ) , houd de agent er andere afspraken/speciale aanbiedingen op na voor internetboekers ...etc etc kortom ik kan hier heel lang over door gaan en dit is een leuke dicussie waard maar gaat erg lang duren haha.
Afijn veel plezier met boeken waar dan ook !

Groetjes Jaimy
http://home.quicknet.nl/qn/prive/jam.sormani/
#9 - 28-12-2004, 20:29 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15