Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Campingground Joshua Tree augustus

Discussie gestart

daisy

In augustus - september 2010 hebben mijn vriend en ik een camperrondreis door West Amerika gepland. We hebben al veel informatie van dit forum kunnen gebruiken voor onze reis maar toch heb ik hier en daar nog wat vragen.

Donderdag 19 augustus komen wij rond 17:00 uur aan in Los Angeles. Hier hebben wij gekozen voor één overnachting omdat wij onze rondreis weer eindigen in LA en hier dan nog zo'n drie dagen verblijven voordat we terugvliegen naar Nld. Vrijdag 20 augustus kunnen wij onze camper ophalen, dit kan tussen 12:00 - 16:00 uur (helaas niet eerder mogelijk) en willen dan meteen vertrekken richting Joshua Tree NP om daar of in de omgeving te overnachten (dus ik ga er hier even vanuit dat wij eerder dan 16:00 uur de camper kunnen ophalen). Zaterdag 21 augustus willen we Joshue Tree bezichtigen en dan doorrijden naar Kingsman.

Wat is aan te raden als eerste overnachtingsplek van 20 - 21 augustus? Ik had zelf gedacht campingground Cottonwood (in het zuiden van het park). Zodat we die zaterdag vanuit het zuiden, richting het noorden het park kunnen uitrijden en dan door kunnen rijden naar Kingsman. Maar dan staat op de website vermeld dat het "visitors center" maar tot 15:00 uur geopend is. Wil dit zeggen dat we dus niet later als 15:00 uur kunnen arriveren op die camping?

Graag hoor ik van jullie.
#1 - 21-03-2010, 13:47 uur

Tet14

Hi en welkom op het forum.
Ik heb geen ervaring met camping ken Joshua Tree NP wel een beetje.
Hier is een site voor campgrounds: http://www.joshua.tree.national-park.com/camping.htm#camp
Tussen 3 pm en 7 pm is het rushhour in Los Angeles dus dat zit niet mee voor jullie. Jammer dat je de RV pas zo laat kan ophalen.
Ik zou niet naar Cottonwood gaan in jullie geval. Dat is een stuk verder dan je misschien denk, en het zuiden van Joshua Tree NP is het minst interessante gedeelte. Wat ik zou doen, is bij Palm Springs de interstate verlaten en dan ca62 naar Yucca Vealley nemen. Ik zie dat er een campground is vlak bij Yucca Valley Black Rock Canyon genaamd. Dan kan je de volgende morgen vroeg op en via de NW hoek van Joshua Tree rijden en dan naar Kingman. Zal ook een lange dag worden als je de tijd neemt voor Joshua Tree.
Na de vlucht, de jetlag en het ophalen van de RV ben je wellicht moe. (zou ik wel zijn) Neem geen risico's. Het zal wellicht erg druk zijn en het kan 3  uur duren voor je op de campground bent....of langer.
Misschien nog even dit: Die morgen in LA kan je misschien besteden om vast inkopen te doen. Mocht dat niet gelukken dan is er onderweg weinig gelegenheid op weg naar Cottonwood. In Yucca Valley zijn supermarkten.
Tet
#2 - 21-03-2010, 16:12 uur
« Laatst bewerkt op: 21-03-2010, 16:21 uur door Tet14 »

daisy

Hi,

Als allereerst, bedankt voor je reactie.

Campingground Black Rock was inderdaad onze tweede optie. Ik had in principe Cottonwood in gedachten omdat we zo die zaterdag de 21e augustus vanuit het zuiden, richting noorden door het "hele" park konden. Maar als dit het minst interessante gedeelte is, kunnen we dit natuurlijk weglaten, zeker omdat ik die eerste camperdag eigenlijk gewoon z.s.m. op een campinground wil zijn. Dus dan is Black Rock zeker een goede optie.
Maar even uitgaande van het 'worse case scenario'. Stel we kunnen pas om 16:00 uur wegrijden vanuit LA. Kunnen we dan nog terecht op een camping rond 19:00/ 20:00 uur? Ik ga ervan uit dat we ons moeten "inchecken" bij zo'n visitors center en deze zijn tot maximaal 17:00 uur geopend.

Die inkopen had ik al ingecalculeerd op zaterdagmorgen. Toch bedankt voor de tip.

Groeten Daisy
#3 - 21-03-2010, 18:26 uur

Marianne

Je zult er altijd wel terecht kunnen, hoewel ik geen idee heb of en hoe snel de campgrounds daar vol zijn. Gezien de warmte daar zal het wel meevallen met de drukte. Het visitor center heeft normaal gesproken niets met de campgrounds te maken. Als er niemand is bij de campground, dan zoek je een plaatsje op en je betaalt de volgende ochtend (als het een betaalde cg is). Vaak kun je ook geld in een envelop stoppen die bij de ingang hangt. Het wijst zich vanzelf wel.
Ik zou niets vastleggen en gewoon kijken hoe ver je komt.

Marianne
#4 - 21-03-2010, 20:54 uur

harryenans

Wij zijn daar in 2006 ook geweest en hebben ook in Yucca Valley gestaan
Dan is het naar Kingman toch een stuk korter
Je kunt in t Joshua Tree ook wel wild gaan staan
Kun je aankomen / gaan wanneer je wilt
Grt, Ans en Harry
#5 - 21-03-2010, 21:03 uur
Harry / Ans de Mulder

Tet14

Neem geen risico's zoals ik al zei. Als het allemaal te laat wordt ga dan op de parkeerplaats bij een Wal*Mart staan. Dat zijn ze gewend.
#6 - 21-03-2010, 22:56 uur

babarage

hmm Joshua Tree is zoiezo al ruim 2 uur rijden vanaf LA en eventueel de nodige drukte er bij en het wordt wel gelijk een latertje.  Mijn advies zou eerder zijn om je de eerste dag te concentreren op het ophalen van de camper, zeker als je nog niet eerder een camper gehuurd hebt in Amerika wil je toch de uitgebreide uitleg en eventueel de films zien.  Als je om 12.00 als eerste de camper mag ophalen dan ben je waarschijnlijk pas rond half 2 weg. Dan moet je even wennen aan het ding en natuurlijk moet je je boodschappen doen.  Die zou je eventueel 's ochtends kunnen proberen te doen maar zonder huurauto wordt dat nog best een gedoe, koffers slepen en boodschappentasjes dr bij.... (tenzij je met taxis wil gaan natuurlijk). dan heb je nog een jetlag dus je staat om 6 uur naast je bed maar om 15.00 begin je in te kakken.  kortom, plan niks en zie hoe het gaat en ga er vanuit dat je in de buurt van LA de eerste dag doorbrengt.
#7 - 22-03-2010, 15:14 uur

daisy

Wederom weer bedankt voor alle reacties.

Dus eigenlijk kan ik uit al jullie berichten concluderen dat ik de campinggrounds niet hoef vast te leggen en op de bonnefooi kan gaan? Ik wilde namelijk alles al gaan reserveren.

Wie heeft een goed idee qua overnachting in San Francisco. Hier zitten we namelijk ook 3 dagen met de camper "opgescheept". Weet iemand een leuke campingground of kunnen we toch beter een hotel nemen (incl (grote) parkeergelegenheid)?

Groeten Daisy 
#8 - 22-03-2010, 18:40 uur

Marianne

Er is niet gezegd dat je niets moet reserveren, maar voor Joshua Tree lijkt het me niet nodig. In veel parken is het echter wel nodig. Hoe ziet de rest van de route er uit?
In SF is het erg duur parkeren, met een camper lijkt me dat helemaal niet handig/betaalbaar. Er zijn wat campings met een bus- of veerverbinding of een shuttle van de camping. Je zult met google wel wat kunnen vinden, de enige waar ik van gehoord heb is Marin RV Park in Larkspur.

Als je naar Yosemite gaat moet je 15 april reserveren voor een camping in het park, zie hier voor meer informatie.
#9 - 22-03-2010, 21:50 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15