Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

LV - DV ??

Discussie gestart

marjoleinBB

Tijdje geleden hebben we op dit forum onze reis van 3 weken geplaats die we 1 september gaan maken .
Naar aanleiding van jullie reacties en veel speurwerk is de  planning bijna klaar .
Alleen hebben we nog een paar vraagjes .

Dag 14  LV
Dag 15 Lv - Lone Pine
Dag 16 Lone Pine - Lee Vinning- Yosemite ( overnachting staat vast Curry Village)
Dag 17 Yosemite
Dag 18 Yosemite
Dag 19 Yosemite - SF

De vraag is over dag 15 en 16 waar is het handigst om te overnachten  in Lee vinning of zouden we ook door kunnen rijden naar bv mammoth lakes?
Of hebben we dan te weinig tijd om  death valley te bezoeken ?
Ook willen we nml graag  naar Bodie maar weet dus niet of dat reeel is .Stel we overnachten in Lone Pine en gaan de volgende ochtend richting yosemite via bodie  en dan tioga pass  is dat te doen ?


#1 - 22-06-2011, 15:37 uur

Tet14

Je kan ook in Death Valley overnachten als je niet de volgende dag Tioga Pass overgaat.  Een bezoek aan Bodie neemt al snel 3 uur van Lee Vining-bezoek-en terug naar Lee Vining. Ook Mono Lake is prachtig en je hebt nog de June Lake loop.   Verder is het rijden laat in de middag over Tioga Pass niet aan te bevelen met de lagere zon in het westen. Veel mooier om Tioga Pass 's morgens te rijden van oost naar west. Mammoth Lakes ligt nog voor Lee Vining komende van Lone Pine. Neem vooral de tijd voor Tioga Pass.
#2 - 22-06-2011, 16:09 uur

marjoleinBB

Ok  maar de overnachtingen in yosemite staan vast dus  als we in lee vinning of death valley overnachten rijden we de tioga pass zowiezo niet in de ochtend wat dus het beste is .
Dan toch maar doorijdden vanuit las vegas tot bv bishop en dan vroeg vertrekken  naar de tioga pass en Bodie laten zitten .
#3 - 22-06-2011, 16:19 uur

Tet14

Je kan in Bishop overnachten komende van Las Vegas die dag maar veel tijd voor DV zal je niet hebben. Maar je overnachting in Yose staat vast. Ik zal je de tijden geven. Bishop naar Lee Vining is 1h15 m. Reken dan op drie uur voor Bodie. Dus als je bv om 8am uit Bishop vertrekt, en dan Bodie bezoekt ben je weer in Lee Vining om, pak weg 00.15 pm Hapje eten bij Whoa Nellie Deli en dan de Tioga Pass over. Dat kan dus allemaal best. Je zal meer tijd moeten nemen als je ook nog June Lake loop en Mono Lake wil bezoeken. Reken voor Mono Lake op ca 1 uur (kort bezoek aan South Tufas) en een half uur voor June Lake loop extra.
Tet
#4 - 22-06-2011, 17:35 uur

Marianne

Met weinig tijd zou ik de June Lake Loop overslaan. Wij vonden het een beetje tegenvallen. Bodie vind ik erg de moeite waard, maar er zijn mensen die het niets vinden. Bedenk van te voren goed of je het wilt doen, het is geen geweldige weg ernaartoe.
In Tet z'n voorstel zou je spullen voor een lunch kunnen kopen en ergens langs de Tioga Road gaan picknicken (op het strand bij Tenaya Lake, of ergens langs een van de rivieren). Zie ons 2004- en 2006-verslag voor de route naar Yosemite.

Marianne
#5 - 22-06-2011, 20:37 uur

snoodaard

Ik heb het nogal voor Mammoth lakes,een bezoek aan de devill's postpile en een hike in het prachtige bos.Bovendien is het plaatsje voorzien van leuke restaurantjes die hun eigen bier brouwen.
#6 - 23-06-2011, 20:46 uur

Tet14

Je kan bij Devils Postpile idd prachtige wandelingen maken maar een bezoek neemt nogal wat tijd. Wij konden zelf rijden maar dat was eind october vlak voordat het park sloot.
#7 - 23-06-2011, 23:48 uur

marjoleinBB

Bedankt voor de reactie's

We hebben besloten om vroeg uit las vegas weg te rijden en dan richting richting bishop te gaan om daar te overnachten .
Het is toch keuze's maken en we willen zeker de tioga weg op het beste moment van de dag rijden .
Mischien dat we bodie laten vallen en  dan toch toch voor mammoth lakes kiezen de  devill's postpile zien er mooi uit .En het zelf gebrouwen bier spreekt me vriend erg aan   >:D
#8 - 28-06-2011, 21:12 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15