Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

mooie hikes

Discussie gestart

onkie

Hallo allemaal,

De vakantie komt nu toch echt dichterbij; over 6 weken gaan we lekker naar Amerika! En nu ga ik ook over de kleine details nadenken... Het begint echt te kriebelen!!! :P

Heeft er iemand misschien tips voor hele mooie hikes die je echt niet mag missen? Het mag wel een dag duren (langer niet). We gaan naar: Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce, Glenn Canyon In ieder geval in de buurt), Monument Valley en natuurlijk de Grand Canyon (weten nog niet welke rim). 8)

Ik heb al gehoord van Wahweap Hoodoos en the wave. Dat lijkt me echt te gek! ;D

Ook zou ik graag willen weten waar je bijvoorbeeld goed kunt raften, mountainbiken en paardrijden. Of maakt dit eigenlijk niet zoveel uit en is het overal even mooi?? ???

Alvast bedankt!

Groetjes Anke
#1 - 29-05-2005, 11:20 uur

S a V e

Wil je wat in de nationale parken zien, is het wel aan te raden om hikes te nemen.

Een die je niet mag missen is in bryce canyon is Navajo Loop, je gaat dan echt de canyon in.

voor informatie over de parken en de mogelijkheden (o.a mtb'en, raften etc.) kijk op http://www.nps.gov ga naar het park en kijk naar de mogelijkheden die er zijn in het park.

Neem wel genoeg water mee...
#2 - 29-05-2005, 11:30 uur
..::  Weblog usa 2006 http://usa.laren2.nl/ ::..

Bakvet

Klassieke lange hikes in Yosemite Valley zijn bijvoorbeeld de Half Dome Trail en de Four Mile Trail.

Dit jaar is de Half Dome trail wegens onderhoud overdag gesloten van maandag t/m donderdag. De stijle beklimming van de Half Dome doe je het laatste deel met behulp van staalkabels. Neem van huis een paar werkhandschoenen mee of leen een paar uit de 'pool', voor zover ze beschikbaar zijn. Probeer het niet zonder handschoenen.

De Four Mile trail is leuk omdat hij behoorlijk stijl omhoog gaat, je ziet als het ware de Valley onder je in de diepte verdwijnen. Boven wacht een schitterend panoramisch uitzicht op je en snacks en drank! Dus je hoeft niet zo gek veel mee naar boven te sjouwen! Op dit moment is de trail nog niet vrijgegeven.

Dit zijn maar twee voorbeelden. Er is een handig kaartje verkrijgbaar bij het visitor center als je er speciaal naar vraagt. Als ik het nog kan terugvinden zal ik het op de scanner gooien.

Beneden in Death Valley kan je in juli niet zo gek veilig lange hikes maken. Je zou eventueel naar Telescope Peak kunnen lopen (14 of 17 mijl lopen,  3000 ft hoogteverschil) of naar Wildrose Peak (8.5 mijl, 2200 ft). Je bent er de hele dag zoet mee en het ligt op een uur rijden van Furnace Creek.
#3 - 29-05-2005, 16:24 uur
« Laatst bewerkt op: 29-05-2005, 16:27 uur door Bakvet »

Mikam

Je moet zeker niet de route naar de Vernal Falls missen in Yosemite, geweldig.
Je loopt langs de Vernal Falls omhoog.
Zie:  http://www.yosemitefun.com/yosemite_vernal_falls_trail.htm
#4 - 07-06-2005, 13:32 uur

droopy

The Wave moet je bijna een jaar op voorhand vastleggen...die zul je moeten missen. ;)
#5 - 07-06-2005, 13:44 uur

Deion

Het is een beetje moeilijk te zeggen omdat je niet zegt of je een ervaren wandelaar bent of een beginner. Voor ieder is er wat wils in de parken in ieder geval.

Bij de Grand Canyon zou ik de South Rim aanraden, wel drukker maar ik vind hem mooier dan de North Rim. Hier hebben wij de South Kaibab Trail en de Bright Angel Trail gelopen. Deze zijn erg mooi, maar dat is eigenlijk de hele canyon. Hou er rekening mee dat je ook weer terug moet en dan moet je wel omhoog in plaats van naar beneden. Onderweg heb je verschillende punten die aangegeven staan op de kaart en je kan precies kijken hoe lang dit ongeveer lopen is. Verkijk je hier niet op. Neem voldoende water mee!

Zion is echt een fantastisch park en de moeite waard om flink te wandelen.
Wij hebben hier de Hidden Canyon, de Weeping Rock Trail en de Emerald Pool Trails gelopen. De Emerald Pool Trail bestaat uit 3 delen, namelijk de Lower, Middle en Upper Emerald Pool Trail. Hoe hoger je gaat, hoe zwaarder het wordt uiteraard. Enkele mooie watervallen zijn hier zichtbaar.
Vlakbij Zion Lodge zit een paardenstal waar je een paardrijtocht kan boeken. Erg leuk om te doen en je komt langs alle bekende punten van Zion en je krijgt gelijk wat info over het park tijdens het rijden.

Yosemity is ook een prachtig park en misschien wel het mooiste van Amerika. De Valley Floor Loop, Lower Yosemity Fall en Upper Yosemity Fall zijn mooie trails om te lopen. Neem je tijd voor dit park, het is een plaatje. Ook leuk om misschien naar toe te rijden is Mariposa Grove waar je de Giant Sequoias kan zien.

Voor Bryce Canyon kan ik ook de Navajo Loop aanraden. Echt een mooie trail die je diep in de canyon doet belanden. Hier hebben we verder niet veel gelopen omdat hij bij ons vrij koud was toen. Wij zijn met de auto alle uitkijkpunten afgereden en dan zie je ook genoeg moois.

Over Death Valley kan ik nou niet zeggen dat ik daar graag zou willen wandelen, zeker niet in de periode dat jullie gaan. Het wordt daar zoooo warm, dan is je koele auto een betere optie (mits de airco aan mag natuurlijk).
Hou rekening met vertragingen aangezien ze nog steeds met werkzaamheden bezig zijn door die flash floods van vorig jaar. Ook zijn er nog wat wegen dicht.

Momument Valley hebben we niet gewandelt, maar lekker met de auto rond gereden. Je kan met je eigen auto of een tourjeep een route rijden met goed uitzicht.
Kijk hier voor wat mooie tours.
#6 - 10-06-2005, 10:59 uur

onkie

[quote ]Het is een beetje moeilijk te zeggen omdat je niet zegt of je een ervaren wandelaar bent of een beginner. Voor ieder is er wat wils in de parken in ieder geval.
Citaat

Mijn vriend en ik zijn redelijk ervaren wandelaars in de bergen. We hebben al vaker wandelingen van ongeveer een uur of 6 gemaakt in de zomerse hitte.
Onze vrienden echter niet, maar dat leren ze wel van ons!! En we zijn nog jong, dus het moet wel lukken. :)
#7 - 11-06-2005, 08:32 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15