Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis State Washington

Discussie gestart

ellenB

Hallo allemaal,
Wij gaan in mei ruim 3 weken naar State Washington.
De nationale parken, Boeing Factory en Seattle willen we sowieso bezoeken.
Heeft iemand nog een tip wat wij zeker niet over mogen slaan en wat eigenlijk niet echt heel toeristisch is??
Alvast bedankt !
Ellen
#1 - 06-04-2011, 11:09 uur

Chris RTA

Wij gaan in juni die kant op.
Wij maken een rondje Seattle.

Wij Landen in Seattle en gaan dan door naar Auburn voor de eerste overnachting.
Auburn ligt net iets buiten het centrum en is dus een mooie uitval voor de start van de route.
In Auburn is een outlet mall en een Casino als je van gokken houdt en vanuit Auburn kun je mooi het centrum van Seattle gaan bekijken zonder dat je in een duur hotel midden in het centrum zit.
Vanaf hier hebben we geen hotels geboekt en gaan we op de bonnefooi verder.
Vanuit daar gaan we naar Mt Rainier en bepalen we daar of we er een of twee dagen blijven. Omgeving Seattle is erg weers afhankelijk van wat je wil en kan doen op een dag vandaar dat we gekozen hebben om op de bonnefooi te gaan zodat we altijd de route aan kunnen passen aan het weer.
Vervolges Mt st Helens. Van daaruit naar het Olympic np alwaar we waarschijnlijk 2 dagen nodig hebben om er omheen te rijden en alles te bekijken.
We willen dan via Port Angeles naar Vancouver Island gaan alwaar we waarschijlijk de oversteek maken met een ferry naar Lopez Island. Daar hebben we kennisen wonen en misschien gaan we die opzoeken. Daarna wille we door naar Vancouver canada. Twee dagen voor deze stad is denk ik ook wel vol te krijgen. In Vancouver kun je met een kabel baan een berg op om vervolgens van een mooi uitzicht te genieten. Even verderop is er een suspencion Brigde die erg hoog is om daar eens overheen te lopen.

Kijk ook op www.bigbus.ca

Vanuit daar weer richting het zuiden naar Everett voor de Boeing fabriek.
En een stop in Tulalip voor een outlet mall.
En afhankelijk van de tijd die we nog hebben een tijdje Seattle Centrum

Ook wij willen graag nog ideen op doen om daar te doen of zien.
#2 - 06-04-2011, 11:53 uur

Hans B

Vancouver.
Gastown (binnenstad) heb je de Steam Clock.

Grouse Mountain kun je een hele dag zoetbrengen.

Capilano Suspension Bridge = 135 meter natuurlijk erg indrukwekkend, maar ook commercieel Ī$30 p.p.
Vlak in de buurt ligt ook de Lynn Canyon Suspension Bridge, deze is 50 meter en voor wiebelervaring meer dan zat. Deze brug is gratis en geen commercie.

Wij hebben twee prachtige overtochten gemaakt van Port Angeles naar Victoria en van Nanaimo naar Vancouver (Horseshoe Bay)
#3 - 06-04-2011, 13:28 uur
Sinds 2001 al  1092  dagen en 112.750 mile   RV-en door Amerika.

Chris RTA

Hoi,

Hans Bedankt.

Ik was in mijn zoektocht ook op die Lynn Canyon Suspension Bridge gekomen. Alleen wist ik niet wat de prijs was voor die andere brug. Dat is inderdaad een flink bedrag.
We zullen het eens in overweging nemen. Misschien is het dat geld wel waard. Denk dat ik niet heel snel weer in deze buurt zal komen, dus moet nu de juiste keus maken. lol

Steam Clock? Ga ik even googlen.

super, deze tips.

#4 - 06-04-2011, 13:38 uur

Swissdutchie

Hoi Pipo,
In vancouver is ook het Museum of Anthropology een echte aanrader. Het museum ligt een beetje buiten het centrum op de campus van de University of British Columbia. Het heeft een fantastische collectie native art (beelden, maskers, totempalen etc.). Kijk maar op http://www.moa.ubc.ca/ voor meer informatie.
Verder is ook Stanley Park heel erg leuk. Je kunt daar langs de waterkant wandelen of fietsen met een geweldig uitzicht op downtown Vancouver. Als je dat te inspannend is, kun je natuurlijk ook hop-on-hop-off bus nemen.
Ook Granville Island en de markthal aldaar is zeker een bezoekje waard.
Alvast heel veel plezier!
Groetjes,
Franziska
#5 - 06-04-2011, 17:10 uurMarianne

Hallo Ellen,
Je zou eens in ons 2006-verslag kunnen kijken om wat ideeŽn op te doen.
Denk er aan dat je wel erg vroeg bent voor sommige parken - ik denk dat je bij Mt Rainier nog veel sneeuw zult hebben, en bij de Hurrican Ridge in Olympic NP ook.
Mij lijken de San Juan eilanden erg leuk, wij hadden er toen geen tijd voor, maar als je dat wel hebt is het leuk om van daaruit walvissen te spotten, of te fietsen etc.

Marianne
#6 - 06-04-2011, 20:01 uur

BelCan75

@ Ellen,

Als jullie richting Olympic Natianal Park gaan dan zou ik ook wat tijd doorbrengen op Whidbey Island en de eilanden in die omgeving. Deception Pass State Park is  een prachtig Park op Whidbey Island met vele mooie zichten.  Verder kan je ook naar het noorden toe via Whidbey Island naar Fidalgo Island waar je het stadje Anacortes vindt, ook de moeite waard.  Je kan vanuit Anacortes dan een ferry nemen naar Friday Harbor op San Juan Island.  Vanuit Friday Harbor kan je dan naar Lime Kiln State Park rijden, daar heb je de kans om orca's zo zien voorbij te zwemmen zonder dat je daarvoor een speciale toe moet gaan doen.  Het is maar een tip en als je er de tijd voor hebt is het wel de moeite waard.  En als je nog meer tijd over hebt kan je altijd de grens over naar Vancouver, Canada...daar is ook vanalles leuks te beleven!  :)

@Pipo:  Lynn Canyon is prachtig en die zou ik zelf verkiezen boven Capilano Suspension Bridge, tenzij je echt van die toeristische plekken houdt natuurlijk.  Lynn Canyon Bridge & Park is dichtbij Capilano Suspension Bridge (zon 10-15 minuutjes rijden).  Als je op weg bent naar Grouse Mountain kan je ook nog even stoppen aan de Cleveland Dam, net voor Grouse Mountain zie je links een bord staan met "Capilano River Regional Park".  Hier heb je een dam en het mooie Capilano Lake met de Lions Mountain erboven, je kan de kabelbaan van Grouse ook zien van hier.

Voor nog wat mooie zichten over Stanley Park, Vancouver, Vancouver Island en Greater Vancouver kan je ook naar Cypress Mountain rijden.  Halverwege de Cypress Bowl road kom je een viewpoint tegen.  Stop hier en geniet van de vergezichten op Vancouver, Vancouver Island, Greater Vancouver en op zonnigere dagen kan je Mount Baker (gelegen in de USA) heel goed zien.

En inderdaad Stanley Park en Granville Island zou je eigenlijk ook niet mogen missen!

Veel plezier met de voorbereidingen!
Groetjes,
Ann  :)

#7 - 07-04-2011, 07:15 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


ellenB

Hallo,
Bedankt allemaal voor het meedenken.
Whidbey en Deception Pass SP hebben we inmiddels genoteerd voor als we terugkomen van North Cascades NP.
Vancouver doen we niet, daar willen we apart een keer naartoe.
En het klopt idd dat we vroeg in de tijd zijn, maar we hebben al gekeken naar campings die het hele jaar open zijn en we zijn met een camper, dus behoorlijk zelfvoorzienend.
Groetjes, Ellen
#8 - 10-04-2011, 12:13 uur

ellenB

Oh ja, @ Marianne: waar is die prachtige foto van jou genomen?
Werkelijk schitterend !!
#9 - 10-04-2011, 12:15 uur

Marianne

Hallo Ellen,
Bedoel je van mijn avatar? Dat is Yosemite, vanaf Tunnel View.

Marianne
#10 - 10-04-2011, 13:18 uur

ellenB

Yep, die bedoelde ik, oef, dan had ik 'm misschien moet herkennen??
Nou ja, de foto  is en blijft bloedmooi !!
#11 - 11-04-2011, 09:57 uur

BelCan75

Hallo,
Bedankt allemaal voor het meedenken.
Whidbey en Deception Pass SP hebben we inmiddels genoteerd voor als we terugkomen van North Cascades NP.
Vancouver doen we niet, daar willen we apart een keer naartoe.
En het klopt idd dat we vroeg in de tijd zijn, maar we hebben al gekeken naar campings die het hele jaar open zijn en we zijn met een camper, dus behoorlijk zelfvoorzienend.
Groetjes, Ellen

Klinkt goed dat je al gekeken hebt voor campings die het hele jaar door open zijn!  Als het weer je dan niet aanstaat of de plaats is niet naar jullie zin, dan kunnen jullie toch gewoon verder naar de volgende plaats.  In deze tijd van het jaar is dat allemaal goed te doen!

Maar er een heerlijke reis van!
Groetjes,
Ann :)
#12 - 12-04-2011, 03:30 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


ellenB

Klopt, dat is ook het heerlijke van reizen met een camper door een land bij uitstek geschikt voor campers.
Heerlijk die vrijheid !!!
We zijn nu druk bezig met de route !!
Groet, Ellen
#13 - 12-04-2011, 09:42 uur

Chris RTA

Hoi,

Wij zijn ook nog bezig met voorbereidingen van onze trip.

Nu stuiten wij op overnachtingen in het Olympic np. Er zijn een aantal lodges.
Wij willen deze route voornamelijk op de bonnefooi doen ivm met de weersomstandigheden, zodat we evt ergens langer kunnen blijven of juist eerder vertrekken.
Deze lodges hebben een cancelation van 7 dagen vooraf en een cancelation fee van 25 dollar. Dit is bij veel hotels niet waardoor ik ga denken dat deze lodges erg snel vol zitten.
Kan iemand mij vertellen of dat deze aanname correct is? Is het verstandig om deze toch te reserveren of kun je het makkelijk proberen om er gewoon heen te rijden en te kijken of er plaats is?

Wij willen ook graag orca's zien. Wie weet welke tour of vanaf welke plaats je dit het best kan doen. De verschillende tour operators helpen elkaar bij het zoeken van Orca's en dus is de kans dat je iets ziet bij elke operator zo goed als gelijk. Of is er ook een kans dat je deze orca's ziet vanaf een ferry ofzo?

#14 - 12-04-2011, 11:43 uur

ellenB

Hoi,
Wij reserveren niks vantevoren. We laten het ook afhangen van het weer etc.
En ik denk als je daar rondrijdt je genoeg aanbieders zult zien van orca watchers en dan hoor je ter plaatse of het doorgaat en of de kans groot is om orca's etc. te zien.
Zo hebben wij het eigenlijk altijd nog gedaan !!!
Ellen
#15 - 13-04-2011, 13:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15