Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Routesuggestie gevraagd: Salt lake - Noord west amerika - Seattle

Discussie gestart

EnncUsa

Goedemiddag, graag jullie advies voor een route door noordwest amerika, (oregon, washington).
Zelf dacht ik te vliegen op salt lake city, vandaar via jackson naar yellowstone en vandaar linksaf richting seattle en daar terugvliegen.
Beetje grof maar ik kom niet helemaal uit dat stuk van yellowstone naar seattle, wat is jullie advies? Kan ook dat dit te lang is, dan misschien yellowstone skippen, (we zijn hier al geweest maar ik vond het zo fantastisch dat ik er wel weer heen wil).
Ongeveer tussen de drie en vier weken, twee volwassenen, natuurliefhebbers maar ook een beetje stad schuwen we niet. we twijfelen nog over een camper of een auto.
Hoor graag en dank.
#1 - 31-07-2017, 14:53 uur

Cees A

Je hebt vanaf Yellowstone 2 routes om in Seattle te komen.
De ene is via Glacier en dan door Idaho en Washington naar de kust waar je Mt. Rainier, Mt.St.Helens en Olympic nog kunt bezoeken.
Je zou in deze route ook, bij voldoende tijd, een stukje Canada mee kunnen pakken om o.a.  Banff mee te pakken.

De andere is via Idaho Falls - Craters of the Moon - Twin Falls en dan via Bend en Mt Hood naar Portland.
Ook bij deze route eindig je met Mt.St.Helens, Mt.Rainier en Olympic.

Hou er rekening mee dat bij beide routes een paar langere reisdagen zitten.
Het is niet zoals in het zuid-westen waar alle parken, relatief gezien, dichtbij elkaar liggen.
#2 - 31-07-2017, 16:30 uur

Hans B

Maak zelf een dagschema, dat geeft je veel inzicht in wat er mogelijk is.
Dag 1 NL - Salt Lake vliegen
Dag 2 Salt Lake (bezoek Mormonen complex, State Capitol, bijkomen van de vlucht, etc..)
Dag 3 Salt Lake - Jackson (300 mile, 6 uur, via Bear Lake)
Dag 4 Jackson - etc ......
#3 - 31-07-2017, 17:08 uur
Sinds 2001 al  1006  dagen en 105.750 mile   RV-en door Amerika.

EnncUsa

Bedankt Cees, daar ga ik eens even naar kijken, denk je dat het te doen is in een dikke drie weken?
Dat stukje Canada is ook wel leuk erbij, bedankt.

@Hans B, daar zijn we nog lang niet aan toe joh! we gaan eerst eens de route in kaart brengen.
Kijken wat we leuk vinden, first things first :)

bedankt voor het reageren
#4 - 31-07-2017, 17:56 uur

Cees A

Ik zou eerst eens kijken welke parken en steden je wil bezoeken en hoe lang je in ieder park en iedere plaats wil blijven.
Daarna bepaal je, met behulp van Google Maps, de route langs die parken en plaats en je zal dan zien dat je een paar keer met een tussen-overnachting zit vanwege de afstand.
Als je dat hebt gedaan, en zoals je ziet komt dat routeschema eerder aan de orde dan je dacht, zie je ook hoeveel tijd je nodig hebt voor je roadtrip.

Kom je tijd tekort dan kun je er voor kiezen je vakantie te verlengen of je gaat schrappen in je reisschema.
Maar ik denk dat het met een one way Salt Lake City - Seattle en niet teveel van Canada in je schema gepropt moet lukken.   :)
#5 - 31-07-2017, 18:46 uur

EnncUsa

Misschien vliegen we wel naar Boise, en dan naar twinn falls, idaho falls (misschien via jackson, leuke plaats) of rechtstreeks naar yellowstone.
En dan Glacier. Thanks in ieder geval.
#6 - 01-08-2017, 11:28 uur

jetusa

Juist door zo'n dag tot dag schema zoals Hans aangeeft krijg je inzicht hoe lang je route kan worden tov het aantal dagen dat je hebt of hoeveel dagen je nodig zou hebben om te kunnen doen wat je wilt doen.
#7 - 01-08-2017, 13:02 uur

Old Faithful

Wat voor voordeel denk je te hebben van vliegen op Boise? Naar Twin Falls "win" je anderhalf uur in vergelijking met Salt Lake City. Daar staat tegenover dat je naar SLC meer keuze in vluchten, vluchttijden en autohuur zult hebben en dat een vlucht naar Boise waarschijnlijk duurder is. Als je rechtstreeks naar Yellowstone rijdt - sla je Grand Teton dan over? - is het van Boise een uur langer rijden dan van SLC.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#8 - 01-08-2017, 13:16 uur
Groet,

Old Faithful

EnncUsa

Dank jullie voor het advies. Omdat we nog niet weten waar we heen willen, alleen in heel ruwe lijnen, kan ik nog geen roadbook maken.
Wat aanvliegen op Boise betreft kon je wel eens gelijk hebben old faithfull. We hebben nog even de tijd, ik kom naderhand terug met de route.

groet
#9 - 01-08-2017, 18:19 uur

Hans B

Sorry hoor, maar als je zelf niet weet wat je wil, waarom stel je dan hier je vraag(en).
Op basis van jouw info geven wij adviezen.
Maar als je zelf nog geen idee hebt hoe en wat je wil, lijkt het mij het beste dat als eerste uit te vinden.
Daarna zou ik je toch het advies willen geven om een van dag tot dag schema te maken om te zien of al je wensen passen.
Niet te uitgebreid misschien zoals ik al heb gedaan, maar belangrijk zijn :
Dag Van Naar Miles
Als je dat post zal je snel genoeg adviezen krijgen wat wel haalbaar is en wat niet, wat interessant is, te veel, te weinig, etc..
Succes met je puzzel
#10 - 02-08-2017, 04:51 uur
Sinds 2001 al  1006  dagen en 105.750 mile   RV-en door Amerika.

EnncUsa

Beste Hans B, de kern van een vraag is juist dat je iets niet weet.
Mijn vraag was: Goedemiddag, graag jullie advies voor een route door noordwest amerika, (oregon, washington).
Jammer dat er geen route uitgekomen is. Maakt niet uit. Wat me wel uitmaakt is je tone of voice. Een reis/vakantie naar Amerika
moet vooral plezier (en voorpret) zijn. Vriendelijke groet.
#11 - 02-08-2017, 15:20 uur

Dirc

Ik denk dat Hans het goed bedoeld. Wij kunnen je natuurlijk niet gaan adviseren over je gehele route. Het beste werkt dit wanneer je zelf een opzet maakt zoals in bijvoorbeeld een (concept) schema. Je hebt dan wat concreter de mogelijkheid om advies te geven.
#12 - 02-08-2017, 16:52 uur

Old Faithful

Hans B is een forumlid met zeer veel ervaring met reizen in Amerika (zie zijn onderschrift) in zijn eigen camper. Hij geeft op dit forum graag en veel advies. Het is echter ook in mijn ogen moeilijk iemand te adviseren waarvan je niet weet wat zijn of haar interesses zijn.
Cees A heeft al aangegeven dat er ruwweg twee opties zijn tussen Salt Lake City en Seattle: eentje met Glacier en eentje zonder Glacier. Daarop zijn weer variaties mogelijk: wel of niet naar Crater Lake, Painted Hills of Redwoods bijvoorbeeld. Een stuk Canada meenemen of liever meer tijd besteden in Washington aan Mt St Helens, Mount Rainier en Olympic. Of wil je  toch naar Vancouver Island? Misschien ben je wel een liefhebber van steden en wil je daarom per se tijd voor Vancouver, Portland en Seattle.
Voor oriŽntatie zou je eens kunnen kijken op http://www.ontdek-amerika.nl/  Je vindt daar niet alleen informatie over nationale parken en andere bezienswaardigheden, maar de makers hebben ook hun eigen reisverhalen op de site gezet.

Volgens mij heb je nog geen vliegtickets. Als Seattle niet perse het eindpunt hoeft te zijn, is deze voorbeeldreis misschien een optie. Ik ben een groot fan van deze route, omdat die zeer veel variatie heeft.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#13 - 02-08-2017, 18:18 uur
Groet,

Old Faithful

Wop

Ik denk dat @Hans B zijn "tone of voice" ietwat verkeerd bij je overkomt. Hij geeft echter wel gelijk.  Je zal toch zelf met voorzetjes moeten komen. Voor kant en klare routes kan je altijd wel terecht bij een reisbureau. Hier op het forum wordt je de hulp geboden om het jouw persoonlijke route te maken. Met de nadruk op persoonlijk. Gewaarde forumleden zoals o.a. Hans willen jou daar graag bij helpen. Let wel, input is output.

Mijn vergelijking; Ik ben (ook) fotograaf, als iemand bij mij een fotoshoot boekt en ik vraag naar wat voor foto's zij opzoek zijn, met als antwoord "Doe maar wat" (Want dat is eigenlijk wat je vraagt) dan kan ik daar niet zoveel mee. Ik hang immers die foto's niet aan mijn muur. Om het persoonlijk te maken dient de klant zelf input te geven om hun keuzes zo goed mogelijk weer te geven. Dan kan je daarop anticiperen.  Voor persoonlijke reisroutes werkt het precies zo..  En samen met de behulpzame forumleden stel jij dan je (droom) reis samen.

 :afro:
#14 - 07-08-2017, 13:30 uur
« Laatst bewerkt op: 11-08-2017, 17:43 uur door Wop »

EnncUsa

Jongens, het is al goed. Bedankt voor jullie tijd en succes met de site. hartelijke groet.
#15 - 11-08-2017, 14:16 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15