Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

medische drinkvoeding

Discussie gestart

Gerry van Haarlem

Hallo,

Eind april gaan wij met onze rolstoelafhankelijke zoon naar Florida. Hij gebruikt dagelijks medische drinkvoeding, en dit moet ook voor 3 weken mee naar Florida, omdat ze daar niet dit merk hebben. De drinkvoeding gaat mee als medisch handbagage, want het mag niet in het ruim ivm het bevriezen. Dit is al goed gekeurd door de vliegmaatschappij, maar ik heb nog wat vragen betreft de douane, omdat ik hoor en lees dat dit in Amerika heel streng is. Weet iemand welke documenten wij nodig hebben om de douane zonder veel problemen door te komen in Amerika? We hebben zelf al een doktersverklaring geregeld en een engelse ingrediŽntendeclaratie. Iemand ervaring?

met vriendelijke groet,

Gerry
#1 - 01-03-2018, 11:23 uur

Old Faithful

Laat ik vooropstellen dat ik geen expert ben. "Normale" medicijnen zal naar mijn mening geen probleem zijn. Dagelijks gaan heel veel mensen naar de V.S., waarvan een aanzienlijk deel medicijnen voor eigen gebruik bij zich zal hebben.
Kijk ook even naar https://www.verenigdestaten.info/medicijnen-meenemen-naar-amerika/ en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/medicijnen-mee-op-reis

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#2 - 01-03-2018, 13:23 uur
Groet,

Old Faithful

Gerry van Haarlem

dankjewel!
#3 - 01-03-2018, 13:46 uur

Dirc

Mijn vrouw is diabetes en wij nemen altijd een verklaring mee van zowel een arts (dat je het nodig hebt) als de apotheek (welke hoeveelheid je bij je draagt).
#4 - 01-03-2018, 14:27 uur

Cees A

In de vorige reacties ging het om meenemen van medicijnen.
Ik moet bekennen dat ik zelf geen ervaring heb met drinkvoeding, maar ik neem aan dat het hier om een vloeistof gaat ?
Zo ja, dan gaat het waarschijnlijk om het meenemen van (grote) hoeveelheden drinkvoeding ?   Het is immers voorraad voor 3 weken.
 
Nogmaals,  ik heb zelf geen ervaring heb in het meenemen van dergelijke hoeveelheden vloeistof.
Ik heb echter wel ervaring met security-controles op luchthavens en de rigide wijze waarop men daar de regeltjes hanteert.
Dat je toestemming hebt van de luchtvaartmaatschappij zegt me dan ook niet zoveel.
Voordat je bij je vliegtuig bent moet je eerst de security-controles passeren
Ik denk dat je, om problemen bij security te voorkomen, beter eens kunt uitzoeken of en hoe je met dergelijke hoeveelheden vloeistof door security komt.
Op deze pagina staat (bij handbagage)  een informatienummer dat je kunt bellen:  https://www.schiphol.nl/nl/pagina/bagageregels/

Als telefonische info je leert dat passage van de Schiphol security al moeizaam zal zijn, reken er dan maar gerust op dat het bij de retourvlucht vanuit Amerika niet veel beter is.
Voordeel is wel dat tegen die tijd je voorraad inmiddels ver op zal zijn.
Probeer bij die retourvlucht dan ook per persoon onder de maximaal toegestane hoeveelheid vloeistof te blijven.

Opmerking van een totale leek met deze materie, maar ik kan me haast niet voorstellen dat je dat spul in Amerika niet kunt kopen.
Amerika is geen derde-wereldland.  Het aanbod in winkels, drogisterijen enz. is er vele malen groter dan in Nederland.
#5 - 02-03-2018, 11:26 uur

Ben2USA

In veel Walmarts is een Pharmacy afdeling.
Let echter goed op  onder welke naam je medicijnen in de USA bekend is.
Bijv. Paracetamol kennen ze niet onder deze naam! Wel hebben ze hetzelfde artikel onder een andere naam.
Vooraf op Internet je goed voorbereiden.
Suc6!
#6 - 02-03-2018, 11:41 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15