Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Immigreren zonder vaste baan

Discussie gestart

American1997

Hey,

Ik ben 20 jaar en woon mijn hele leven al in Nederland. Ik heb wel verre ooms en tantes, neven en nichten in de VS en heb ze al een keer opgezocht toen ik met mijn familie een tour door het noordoosten van de VS maakte (NY, Chicago, Detroit, een klein stuk van Zuid-Canada, enz.). Al sinds mijn 16e wil ik graag naar de VS verhuizen maar ik heb heb er geen directe familie of een vaste baan.  Verder heb ik wel de middelbare school afgemaakt (VWO) maar (nog) geen universitair of HBO diploma. Heeft iemand misschien tips over wat ik nu het beste kan doen en hoe ik de meeste kans maak om naar de VS te emigreren? (alle hulp is welkom)

Alvast bedankt! :)
#1 - 23-04-2018, 16:01 uur

Hans B

Meedoen met de Greencard Lottery.
#2 - 23-04-2018, 19:33 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

American1997

En als je dan door het hele traject van de Green card lottery bent gekomen, wordt  je dan goedgekeurd ook al heb je geen vaste baan of compleet afgeronde vervolgopleiding?
#3 - 23-04-2018, 23:21 uur

Old Faithful

welkom op het forum.  :dansbanaan:

Misschien heb je iets aan deze site: http://verenigdestaten.info/green-card-lottery/

Met een afgeronde VWO opleiding voldoe je wel aan de opleidingseisen. Voor mezelf zou ik zeker de vraag stellen hoe je in Amerika de kost denkt te verdienen.

Andere manieren om naar Amerika te kunnen emigreren:
1- Trouwen met een  Amerikaans staatsburger
2- Een opleiding volgen, waarmee je in aanmerking komt voor een H1-B visum
3- Een functie als manager verwerven in een bedrijf met vestigingen in Amerika en daarheen overgeplaatst worden
4- Via een investeringsvisum
5- Op basis van uitzonderlijke kwaliteiten

Mogelijkheden 2 t/m 5 zijn zeker niet de gemakkelijkste. Kijk ook eens naar http://reason.com/assets/db/07cf533ddb1d06350cf1ddb5942ef5ad.jpg

Mijn advies (en daar hoef je je niet per se iets van aan te trekken  ;) ): Volg een goede opleiding. Dat zal je immigratiekansen niet verkleinen en je hebt er veel aan, of dat nu in Nederland dan wel in Amerika is.

Succes.
#4 - 24-04-2018, 13:30 uur
Groet,

Old Faithful

American1997

Oké, ik zal er naar kijken. Heel erg bedankt! :)
#5 - 26-04-2018, 17:52 uur

Wop

Hi,

Hier vind je ook nog wat mogelijkheden:  http://verenigdestaten.info/emigreren-naar-amerika/
#6 - 27-04-2018, 22:51 uur

Pieter79

Ik zat in dezelfde positie in mijn vroege twintiger jaren. Familie in Canada, en na een aantal reizen daar naar toe de sprong naar het zuiden gemaakt om de VS beter te leren kennen. Om alles samen te vatten; de VS was het land voor mij, hier wilde ik naar toe.

Door de jaren heen, inclusief tijdens mijn studie, ben ik erachter gekomen dat het haast onmogelijk was om zomaar naar de States te mogen emigreren. Uiteindelijk bleven er 2 realistische opties over, en ik denk dat die voor de meeste mensen hetzelfde zijn: 1) Diversity Lottery, en 2) Trouwen met een Amerikaans staatsburger.

Tegen het einde van mijn studietijd in Nederland ben ik me elk jaar gaan inschrijven voor deze gratis lotterij. Tegelijkertijd ben ik ook op zoek gegaan naar een partner daar. In de tussentijd studeerde ik af en vond een baan (toevallig bij een Amerikaans bedrijf), en maakte enkele reizen naar de VS. De eerste keer gingen mijn vrienden nog wel mee maar uiteindelijk ging ik maar alleen.

Op een gegeven moment leerde ik mijn huidige vrouw kennen, en na 2 maanden van emails en bellen ben ik bij haar en haar familie uitgenodigd om Thanksgiving te komen vieren. Een half jaar later ging ik weer terug voor een vakantie en toen zijn we verloofd. We hebben toen 2 jaar uitgetrokken voor het voorbereiden van ons huwelijk, In de tussentijd bleef ik mee doen met de Diversity Lottery maar uiteindelijk heb ik er nooit iets van gehoord. In 2009 zijn we getrouwd en inmiddels woon ik er alweer meer dan 9 jaar.

Enkele tips; maak je studie af in Nederland. Let op dat sommige studies en diploma's niet zonder meer overgenomen worden in de States wat dus betekent dat je de studie over moet doen (gedeeltelijk of helemaal). Voor mij in het technische veld was dit niet het geval, mijn Nederlandse diploma was voldoende om in mijn richting werk te krijgen. Ik geloof dat voor medische opleidingen je in Amerika zaken over moet doen. Het leven in de US is niet goedkoop, en zonder goede opleiding zal het moeilijk zijn behalve als je een eigen zaak begint. Ik denk ook dat het gemakkelijker is om te integreren in je nieuwe thuisland met een Amerikaanse partner dan met een Nederlandse partner.

Veel success met het maken van je keuzes!

Gr. Pieter
#7 - 05-05-2018, 16:45 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15