Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: DNZ op 22-05-2019, 20:09 uur

Titel: Zakelijke Freelance Afspraken NL & USA | O1
Bericht door: DNZ op 22-05-2019, 20:09 uur
Hi allemaal,

Zoals een aantal van jullie misschien zullen weten werk ik voor mijzelf als grafisch ontwerper en mode-illustrator. Een niche positie waardoor ik mijzelf kan onderscheiden m.b.t werk. Een aantal grote merken, bedrijven en publicaties in mijn portfolio. Tijd geleden een gesprek gehad met de agent/producer van een vriend die via een O1 is geŽmigreerd naar Amerika. Als advies is mij meegegeven het opstellenstellen van een portfolio met (internationaal)werk maar vooral ook publicaties. Echter is het verkrijgen van een O1 niet zo gemakkelijk zonder een internationale -of- Amerikaanse agent, daarnaast is het ‘opdikken’ (zoals zij het noemen) van je portfolio een kwestie van geld en goede netwerken.

Maar mijn vraag gaat eigenlijk over het volgende; Tijdens een expositie raakte ik aan de praat met een andere ondernemer. Er werd mij verteld dat de Nederlandse staat en de Verenigde Staten zakelijke afspraken hebben waardoor freelancers er vrij mogen werken. Dit zou een zogeheten ‘opening’ zijn waar niet openlijk over wordt gesproken, uiteraard kan ik hierover weinig tot niets vinden. Kan iemand me hier verder over informeren?

Alvast bedankt en ik kijk uit naar jullie reactie!  >:D

Deniz
Titel: Re: Zakelijke Freelance Afspraken NL & USA | O1
Bericht door: Pieter79 op 25-05-2019, 18:21 uur
Hier staan al je mogelijkheden: https://my.uscis.gov/exploremyoptions (https://my.uscis.gov/exploremyoptions). Gebruik de filters aan de linkerkant om de lijst te reduceren naar visas die op jou van toepassing zijn.

Gr. Pieter