Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Baan die H1b visum sponsort vinden tijdens je ESTA ??

Discussie gestart

N

Hi,
Is het mogelijk om, terwijl je op ESTA in de US bent (90 dagen) te zoeken naar een baan/sollicaties bij te wonen? Ik heb met overzees soliciteren weinig succes en moet nu echt de keuze gaan maken of ik richting Australie of de Verenigde Staten ga. Verenigde Staten heeft natuurlijk de voorkeur. Ik ben momenteel bezig met mijn eigen freelance bedrijf op te zetten in Graphic Design, maar wil in de US gewoon in loondienst (denk dat freelancer nog moeilijker is). Kan ik op een ESTA daar op zoek naar bedrijven die een H1B visa sponsoren? Ik heb een vriend in de US, maar niet op dat punt dat we gaan trouwen ergens op korte termijn haha.
Hoe schat je mijn kansen in? Kan ik terwijl ik zoek naar bedrijven wel mijn freelance werk in Nederland doen? Want ik weet dat je niet mag werken op een ESTA, maar het gaat dan over activiteiten in Nederland.

Hopelijk kan iemand mij helpen :)
#1 - 11-08-2019, 10:11 uur

Cees A

Het visumvrij reizen naar de VS (op een ESTA) is o.a. bedoeld voor korte toeristische en zakelijke trips.
Het is belangrijk om te begrijpen wat wordt verstaan onder "zakelijke doeleinden"
Zo'n zakelijke reis is bedoeld om bijvoorbeeld vergaderingen, congressen en conferentie bij te wonen.
Het is NIET bedoeld om een baan te zoeken bij een lokale werkgever.

Uw vraag doet me eerlijk gezegd een beetje denken aan het tv programma Border Security.
Nog nooit gezien ? Kijk dan eens voor de aardigheid.
Naast de gebruikelijke kolonne Aziaten met koffers vol verboden etenswaren zie je in dat programma ook regelmatig personen die zogenaamd vakantie komen vieren met een map vol diploma's en een cv in hun handbagage.
De Aziaten met hun etenswaren komen er vaak nog vanaf met een boete.
De "vakantievierende" sollicitanten met hun diploma's worden meestal met het eerste vliegtuig terugestuurd .....

V.w.b. het H1B visum.
Voldoet u aan de opleidingseisen en/of specialistische werkervaring die vereist is voor dit visum ?
Hou er rekening mee dat er een quotum op H1B visa zit. Er worden er maar een X aantal per jaar uitgegeven.
Denkt u echt dat een werkgever, als het quotum is bereikt, een heel jaar op u gaat zitten wachten ?

Mijn mening:
U zoekt, vwb  uw verblijfsduur de grens op van het visumvrij reizen en vwb  solliciteren en werken in de VS gaat u  over die grens heen.
Dat u voor de maximale 90 dagen naar Amerika wil gaan zal bij de immigratieambtenaar vragen oproepen.
De gebruikelijke toerist komt namelijk voor een vakantie van 2-4 weken.
Bij de zakelijke reiziger duurt het bijwonen van een vergadering o.i.d. meestal ook geen 90 dagen.
Reken daarom maar gerust op wat extra vragen en controles.

De consequentie als u de toelating tot Amerika wordt ontzegd ?
U kunt dan niet meer visumvrij (met ESTA) naar Amerika reizen.   U moet voortaan een visum aanvragen.......
Of u dit risico wil lopen is aan u.
#2 - 12-08-2019, 13:46 uur

N

Hi!
Bedankt voor de reactie!
Ik ga ook op vakantie, want ik ga rondtrekken en dingen bezoeken en nee bljf niet voor 90 dagen. Ik neem geen cv en diploma's ofzo mee. Ik vroeg me gewoon af of t mogelijk is/iemand ooit zo gelukt is? Aangezien ze overzees bijna niks aannemen. Ik ben een grafisch designer en heb een HBO business administration. Je zou denken dat daar toch wel behoefte aan is.

#3 - 14-08-2019, 09:41 uur

Cees A

Oké,  vakantie is geen enkel probleem.  Als je aan de grens maar met geen woord rept over solliciteren en werken.
Dat je tijdens je vakantie wat bedrijven bezoekt, wat mensen daar de hand schudt, er een praatje mee maakt en vertelt wie je bent lijkt me eigenlijk geen probleem.
Maar ....... aan de grens kom je op vakantie.  Punt uit !!
Zorg voor een mooi en compleet routeschema, je hotels  geboekt en genoeg geld om die vakantie te bekostigen.
Begrijp je wat ik bedoel ?   :angel:
#4 - 14-08-2019, 13:09 uur

Pieter79

Ik denk dat je in the "IT/software" en "zorg" de meeste kans op een H1B visum maakt. Dit moet je vanuit Nederland regelen, als het je al lukt. Er zijn altijd uitzonderingen, zoals topsporters en artiesten, en grote investeerders in bedrijven die een visum kunnen krijgen, maar ik ga er even niet vanuit dat je onder die categorieen valt.

Met een ESTA mag je niet op zoek naar werk of solliciteren, en eerlijk gezegd denk ik ook niet dat er een bedrijf is die daar hun handen aan wil branden (illegaal iemand aannemen). Enige uitzonderingen zijn werk bij boeren of in de vleesverwerkingsindustrie. Let op; dit zijn niet de fijnste en hoogst betaalde banen, en nogmaals, ondanks dat je zo iets kan verdienen heb je geen rechten, bouw je geen pensioen op en wordt je ooit gepakt dan kun je het vergeten om ooit nog toegelaten te worden. Iemand met gezond verstand kiest voor een beter bestaan in Nederland dan de voorbeelden die ik gaf. Zag toevallig laatst een documentaire hierover, kan niet de hele episode vinden maar hier is een klein gedeelte ervan: https://www.cnn.com/2019/07/12/us/undocumented-in-america-special-report/index.html

Je meest reele kans is op dit moment altijd nog via een partner, waar je 5 jaar mee getrouwd moet blijven. Alle mogelijkheden zijn hier te vinden: https://www.uscis.gov/

Succes,
Pieter
#5 - 21-08-2019, 17:48 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Loek

Ik ben een grafisch designer en heb een HBO business administration. Je zou denken dat daar toch wel behoefte aan is.

Ja, daar is wel behoefte aan, maar dat soort werknemers kun je bij bosjes vinden onder de locals hier.  Geen reden voor een bedrijf om daarvoor de H1-B visum molen in te gaan.  Die visa worden gereserveerd voor specialisaties die hier in de US moeilijk of niet te vinden zijn.  Dat zijn tegenwoordig vooral functies in IT, hoog opgeleid medisch personeel  en medisch research personeel.  Die laatsten kunnen vaak ook via Universiteiten binnenkomen op J en F visa.
#6 - 06-09-2019, 20:33 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15