Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tijdelijk visum ondernemer

Discussie gestart

MireilleMW

 cheer Hallo!
Zoals ik al zei in het voorstelstukje, Ik ben Mireille, ondernemer. Ik heb al 18 jaar mijn eigen bedrijf en wil dit graag gaan uitbreiden naar US. Ik heb al meerdere klanten in US gehad maar ik zou er nu graag tijdelijk willen wonen en werken. Ik zoek me suf wat voor visum daarvoor geschikt is en of het überhaupt mogelijk is.
Op een touristenvisum mag je natuurlijk officieel niet werken. Omdat ik niet in dienst ga van een bedrijf, kan ik ook niet op een gewoon employervisum dus rara wat dan wel? Zijn er meer die dit traject hebben uitgezocht?
Ik hoor het graag!

 :dansbanaan:
(big fan of dancing banana's)
#1 - 12-01-2022, 11:25 uur

Cees A

Om te beginnen heet ik je van harte welkom op dit forum.
Dat verwelkomen hoort eigenlijk thuis bij jouw andere topic in het subforum "voorstellen", maar goed.

Met mijn beperkte visumkennis kan ik geen geschikt visum bedenken dat geschikt is voor jouw plannen.
Je zal zelf ook wel gezien hebben dat er visa zijn voor ondernemers die in Amerika een bedrijf willen beginnen of kopen, maar dat is niet wat jij wil.
Ik vrees dat er voor jouw situatie, slechts een beperkte periode werken in de VS, geen geschikt visum is.
Maar, zoals gezegd, mijn visa-kennis is beperkt dus neem mijn antwoord niet al te serieus.
Hopelijk voor jou komt er nog iemand met de gouden tip. Ik wens je alvast veel succes.
#2 - 12-01-2022, 14:54 uur

MireilleMW

Dankjewel Cees. Ik heb al heel wat afgezocht ja en ik schijn weer overal tussen te vallen.
Het plan is overigens wel om dan tijdelijk bij mijn vriend te wonen, samen iets te huren maar ik zou dan gewoon nog voor mijn klanten in Nederland werken maar daarnaast nieuwe klanten willen vinden in US.
Ik heb nog even de tijd om dingen uit te zoeken :-)
#3 - 12-01-2022, 14:58 uur

Pieter79

Het plan is overigens wel om dan tijdelijk bij mijn vriend te wonen, samen iets te huren maar ik zou dan gewoon nog voor mijn klanten in Nederland werken maar daarnaast nieuwe klanten willen vinden in US.

Hi Mireille,

Het enige visum dat ik kan bedenken dmv werken is het EB-5 investor immigrant visum. Ik heb de details niet gelezen, maar het gaat om een behoorlijk bedrag en je moet 5 of 10 Amerikanen aan het werk zetten. Kijk eens op uscis.gov wat je mogelijkheden zijn. Dit is de enige officiele site waar alles te vinden moet zijn.

Een andere manier is om elk jaar in te schrijven voor de Green Card Lottery. Niets is zeker, en ik heb me daar in het verleden 6 keer of zo ingeschreven zonder succes, maar sommigen hier op het forum hebben via deze manier kans gehad om permanent naar de VS te verhuizen. De site waar meer te vinden is is dvprogram.state.gov.

Als laatste lees ik dat je wil intrekken bij je vriend. Is deze vriend toevallig een Amerikaan? In het algemeen denk ik dat dat de gemakkelijkste manier is. Zelf ben ik meer dan 10 jaar geleden ook op die manier naar de VS kunnen emigreren door een verloofde visum (Fiance Visa, zoek op K-1 procedure). Dit was voor mij de meest zekere manier, en ben sinds een ongeveer een jaar nu ook Amerikaan.

Heel veel succes, en laat ons weten hoe het je vergaat. Ik zou echt nooit meer terug willen naar Nederland, het leven is gewoon te goed hier.

Gr. Pieter
#4 - 14-01-2022, 01:02 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

MireilleMW

Dankjewel voor de informatie, Pieter. haha ja ik ga dus geen 10 amerikanen aan het werk zetten en ik kom ook niet met een enorme zak met geld. Mijn vriend is russisch/amerikaans ja maar hij is niet in de mogelijkheid om te sponsoren op dit moment.

Het gaat er op dit moment om dat ik steeds een paar maanden kan blijven en daarna weer terug ga naar Nederland om daar weer even te blijven omdat ik het leven wat ik hier heb nog niet helemaal kan achterlaten.

Ik zal eens gaan rondsnuffelen op de links die je gegeven hebt!
#5 - 27-01-2022, 16:22 uur

Ruud2004

Je hebt al heel wat advies gehad zie ik. Ik lees werken en vriend, dat kan al snel de nodige "Red Flags" geven. Regel het dus gelijk goed of beter, laat je bijstaan door een goede hiervoor op Amerika gespecialiseerde immigratie-advocaat.
#6 - 28-01-2022, 09:48 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

us outsider

Misschien een E-2 visum  ? Dat vereist een beduidend lagere investering dan de EB-5 hier genoemd, en er hoeven niet 10 Amerikanen aan werk geholpen te worden.
Wil je die weg gaan, werk dan met een goede adviseur.
Het bedrijf Professional Business Brokers, Int.  heeft - bij mijn weten -  al meerdere Nederlanders geholpen.
#7 - 25-04-2022, 17:54 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15