Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondje Chicago - Detroit

Discussie gestart

Chris RTA

Onze 16e trip gaat zoals het er nu naar uitziet richting Chicago.
Ik heb even een route in het wilde weg gemaakt waar zo goed als geen reden achter zit. Gewoon om een beginnetje te maken.
Ik wil ten westen van Toronto blijven, en ten oosten van Denver en ten noorden van Memphis.
Wilde eerst via Rapid City / Mount Rushmore rijden en dan via route 66 terug naar het oosten, maar denk dat dat een beetje te veel kilometers gaan worden. Wie helpt ons aan een mooie route?

#1 - 14-10-2018, 13:26 uur

Cees A

Hoi Christian,
Hmm, veel steden waar ik (nog) niet ben geweest.
De enige plaatsen die ik ken zijn Minneapolis en Sioux Falls en dat ik daar was is inmiddels ook al weer even geleden.
Minneapolis is een mooie, groene stad met veel parken.
Als je, al dan niet onder druk van je echtgenote, verblijft in de buurt van de Mall of America  wink  moet je eigenlijk ook eens een bezoek brengen aan Historic Fort Snelling.
Historic Fort Snelling ligt op de kruising van Hwy 5 en Hyw 62 op het punt waar de Missippi en de Minnesota Rivers samenkomen.
Linkje:  ---->  http://www.mnhs.org/fortsnelling
Let op, verwar het historische fort Snelling niet met Fort Snelling State park, want da's iets geheel anders.

Maak in Sioux Falls in ieder geval een (korte) stop in het Falls Park
Linkje: ---> http://www.siouxfalls.org/parks/parks/locations/falls-park
#2 - 14-10-2018, 15:02 uur
« Laatst bewerkt op: 14-10-2018, 16:33 uur door Cees A »

Bakvet

Als je naar Saint Louis gaat, kan ik je aanraden om "Amerikanen lopen niet" te lezen van de schrijver/journalist Arjen van Veelen.  In de tijd van de rellen in Ferguson woonde hij er op een steenworp afstand en fietste er regelmatig rond. Hij was hij bijna twee jaar lang correspondent 'Klein Amerika' voor NRC Next, terwijl zijn vrouw aan een universitair ziekenhuis werkte. Als je denkt dat je na vijftien keer Amerika wel kent, dan zul je na het lezen van dit boek tot een andere conclusie moeten komen. De verhalen gaan over een stad die honderd jaar geleden hoofdstad van de wereld wilde worden en wat daar vandaag nog van is overgebleven. Over de verschillen tussen witte en zwarte wijken en ook over mini-dorpjes, die voor hun inkomsten afhankelijk zijn van het op de bon slingeren van passerende automobilisten.

Leuk kado voor de feestdagen, of anders kun je het voor maar 7 euro als e-book downloaden.

Wat betreft Chicago: ik raad je aan om je reis wat in te korten en een week in Chicago te blijven, aan het begin of eind van je vakantie. In de stad heb je echt niets aan een auto, parkeren is er schrikbarend duur, terwijl het openbaar vervoer er goedkoop is.

De stad staat niet in je route, maar als je van museums houdt mag je het aan Lake Michigan gelegen Milwaukee Art Museum niet missen. Filmpje:
https://youtu.be/eGQJPkQL0fU
#3 - 14-10-2018, 20:41 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15