Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

eerste reis USA ooit.

Discussie gestart

Bakvet

Zelf schrijf ik vaak recenties en dan benoem ik vrijwel alleen positieve punten, want ik ben op vakantie en heb geen zin om over niets te klagen. Regelmatig wordt mijn recentie als 'hotels favorite' geselecteerd door het hotel, hij komt dan een tijdje bovenaan te staan in de recenties op de Tripadvisor pagina van dat hotel.


Als ik naar Wilshire Motel kijk dan zie ik een aantal positieve dingen:
  • Dit is een typische levendige Los Angeles wijk en je zit er echt middenin. Als je 's avonds thuiskomt zit je niet op een of ander industrieterrein of in een business park, nee je zit nog gewoon midden in de stad.
  • De eigenaar heeft de moeite genomen om overal bloemen en planten neer te zetten. Dat is soms misleiding, bijvoorbeeld als het alleen bij het 'Motel Office' gedaan is, maar hier heeft duidelijk elke plek die aandacht gekregen. Dat kan dan ook voor het interieur van het hotel gelden.
  • Zo ook die muurschildering 'The ARt paradox' bij het hotel, dat is toch geweldig? Om hem te zien moet je echt ter plekke gaan kijken, want Google Street View heeft hem deels onherkenbaar gemaakt.
  • Ralphs Supermarkt naast de deur, voor mij een echt LA-icoon.
  • CVS aan de andere kant, dat is een landelijke drogist/midi supermarkt met goede aanbiedingen.
  • Een zeer gevarieerd aanbod van typische LA restaurants op loopafstand (ik bedoel dus niet de Mac en de KFC)
  • Ik zie een paar consulaten in de straat, dus het is niet de minste buurt.
  • Woonde Nicole Simpson niet in Brentwood? Ja inderdaad, even verderop op South Bundy Drive.
#31 - 21-11-2018, 20:41 uur

Bakvet

De Art Paradox-muurschildering is van Rip Cronck, een plaatselijk beroemde mural painter. Heel Venice Beach 'hangt' vol met paintwork van zijn hand, veel mensen zullen de beeltenis van Jim Morrison wel herinneren als ze hem gezien hebben.


Het tafereel boven jullie hotel komt langs in deze documentaire over Cronk, op 5:38 min.
#32 - 21-11-2018, 21:28 uur

rudifazerken

Thanks voor de info Bakvet !  ;)
#33 - 23-11-2018, 17:58 uur

rudifazerken

Heren ,
Nog een vraag :  :)

Van Bishop naar El Portal ( cedar lodge) , Yosemite  :

 Via Tioga pas ( 120) : ca 240 km. Maar google maps zegt momenteel dat deze weg op 2 plaatsen afgesloten is ?
 Indien volgend jaar september ook zoiets is , wat is dan de beste alternatieve route ?

Via de 108 , (via dardanelle dus) : 420 km. En momenteel zegt google maps hierover ook : afgesloten.

Via Bakersfield dan maar ? 700 km.  :(

Momenteel zijn deze wegen blijkbaar afgesloten door verwacht winterweer.

mvg,
rudi
#34 - 24-11-2018, 14:29 uur
« Laatst bewerkt op: 24-11-2018, 14:31 uur door rudifazerken »

Cees A

Maak je maar niet ongerust.  Die Tioga Road is in september heus nog wel open. 
Google maps berekent nu bij mij trouwens wel de route via de Tioga Road.  Kan bij jou best een toevallige tijdelijke sluiting zijn geweest.

Maar inderdaad, als het zo dadelijk echt winter wordt en de Tioga Road wordt voor een aantal maanden afgesloten plant Google Maps een andere route.  Google maps gaat namelijk uit van de actuele situatie.

Dat kun je omzeilen door in google maps een andere vertrekdatum in te stellen (bijvoorbeeld 25 augustus) een datum waarop je zeker weet dat de Tioga Road open is.
Zie onderstaande afbeelding hoe je dat doet.  Klik op "vertrekken om" en zet op het kalendertje de datum op 25 aug. 2019.


#35 - 24-11-2018, 16:34 uur
« Laatst bewerkt op: 25-11-2018, 10:32 uur door Cees A »

jelle87

Wij hebben in mei 2011 ook zo gevaren dat de tioga road nog gesloten was.

Wij hebben dan gewoon maar de gps gevolgd en hebben in plaats van 3 uren maar liefst 9 uren moeten rijden naar mammoth mountain.
Voordeel was wel dat we dan ook niets gepland hadden die dag behalve de rit naar mammoth mountain. 
Wij hebben dan via de CA 4 moeten rijden en het voordeel ervan is dat je toch groot deel door prachtige natuur aan het rijden bent. we hebben er een heel gezellige roadtrip dag van gemaakt. En s'avonds hebben we een gezellige plons gemaakt in het zwembad om wat te relaxen.

Het hangt natuurlijk af van hoe strak je reischema is maar wij hebben het in ieder geval niet aan ons hart laten komen toen.

met vriendelijke groeten,

jelle
#36 - 25-11-2018, 10:42 uur

rudifazerken

Volgende vraag :  :)
Net eens aan het kijken waar ik de auto zou parkeren in de omgeving van "walk of fame". Parkeergarages zijn er genoeg , maar als ik de recencies lees over de meeste :  :'( :'(
Ik wil gewoon parkeren , niet zo een plaats kopen !  ;D

Of is het best om met openbaar vervoer ernaar toe te gaan ? Lukt dat vanaf Wilshire Blvd ?

iemand ervaring mee ?

mvg,
rudi
#37 - 11-12-2018, 18:48 uur

Cees A

Mijn ervaring met LA is beperkt, maar toen ik in LA was reed ik van mijn hotel in Sherman Oaks over de 101 naar Hollywood.
Op de afrit Highland Avenue gaf m'n navigatie aan dat het nog 0,8 mijl naar mijn bestemming was.
Aan de rechterkant van Highland Avenue lag de Hollywood Bowl met een gigantische parkeerplaats.
Ik dacht bij mezelf:   "0,8 mijl is niet zo ver meer, laat ik hier maar parkeren".
Helaas was de toegangsweg naar die parkeerplaats met dranghekken afgezet en afgesloten....Bummer...  :'(

Aan de overkant van Highland Avenue, op de hoek van Highland Avenue en Odin Street lag echter Parking lot D.
Die parkeerplaats D was wel open en daar kon je gratis parkeren.   nlvlag
Vanaf die parking was het maar 0,6 mijl lopen naar de kruising van Highland Avenue en Hollywood Blvd.

Disclaimer: Ik weet niet of die parking D altijd open is en of die andere grote parking altijd afgesloten is.
 Misschien had ik die dag met die grote parking gewoon pech en met parking D aan de overkant van Highland Ave. geluk............
#38 - 11-12-2018, 21:10 uur

Ben2USA

Wij stonden hier: 34.100617, -118.336154 (vul maar in, in google maps)
1600-1698 N Las Palmas Ave
#39 - 12-12-2018, 10:57 uur
Geboeid door Natuur boven en onder water Plus Cultuur

Bakvet

Ben zoals jij voorstelt met Metro Rail naar "de walk of fame" gegaan. Ik deed dit voor een deel omdat ik nog niet met de vorig jaar geopende Expo Line (sneltram) gereisd had.  Die loopt tussen Santa Monica en downtown LA. Heb met Google Maps een buurt uitgezocht waar je gratis kon parkeren naast de Expo Line, ik meen dat het in Crenshaw was. Dat heb ik dus gedaan en ben eerst naar Downtown LA gereisd waar ik eerst twee dingen wilde bezoeken. Daar heb ik vervolgens de Red Line genomen (dit is nog een echte metro die in tunnels rijdt) naar Hollywood.  Ging allemaal perfect.

Op een Metro Rail station kun je een dagkaart kopen voor $7. Alleen moet je die op een TAP card laden, die $1 kost. Als je niet zo'n card hebt kun je dat aangeven,  dan komt die gewoon uit de automaat met je dagkaart erop. Je kunt hem later (een volgende dag) weer hergebruiken om er weer zo'n kaart op te zetten. Je kunt anders ook een bepaald saldo (naar keuze) op de TAP kaart zetten en dan met enkeltjes reizen. Twee enkele reizen is meen ik $3.50. Voor twee personen zul je twee aparte kaarten nodig hebben.

Wat nogal apart is vergeleken met het OV in Holland: je hoeft alleen maar IN te checken en eventueel bij overstappen opnieuw. Maar je moet niet UIT checken.

Die dagkaarten zijn natuurlijk ook op de bus geldig, inclusief de bussen uit Greater Los Angeles, zoals de groene Culver City Bus en de blauwe Big Blue Bus uit Santa Monica. Maar hij is net geldig op alle snelwegbussen, dat zijn bussen die over de snelweg rijden, als een alternatief voor (nog ontbrekende) metrolijnen.

Alleen: gezien de korte tijd die je in LA verblijft is het waarschijnlijk toch handiger om de auto ergens in de buurt van de Walk of Fame te parkeren. Mocht je bij de Hollywood Bowl Lot D gaan staan, let dan wel op of er die middag/avond geen concert is, want men vult dat terrein met bumper-aan-bumper parkeren. Jij zet je auto om 11:00u neer, stel om 12:00u komt de parkeerwacht en gaat het betaald parkeren in omdat er om 16:00 een concert begint. Dan staat je auto als je terugkomt misschien geblokkeerd door honderden andere auto's en je kunt pas weg als die allemaal na afloop van het concert vertrokken zijn.

Het openbaar vervoer in Los Angeles is vrij goed, alleen Metro Green Line rijd deels door wat minder kansrijke buurten en Metro Blue Line naar Long Beach is helemaal een speciaal geval met een groot aantal security guards op elke trein, maar ik het een paar keer gedaan en kan het in elk geval navertellen.

Update: de Blue Line wordt gerenoveerd. In het voorjaar van 2019 rijdt de metro niet over de onderste helft van het parcours (van Long Beach naar het noorden).  Daarna komt het bovenste deel aan de beurt, van Downtown LA naar het zuiden. De metro's worden tijdens de werkzaamheden vervangen door bussen.

Update 2: In de zomer van 2023 zijn er een paar nieuwe stations geopend in het centrum waardoor de verschillende lijnen wat gewijzigd zijn en beter op elkaar aansluiten. Verder is het reizen met de TAP-card of App veranderd. Je betaalt nu maximaal $5 per dag, daarna zijn al je ritten gratis. Hetzelfde als je binnen een periode van 7 dagen $18 hebt uitgegeven. Het is in elk geval goedkoper dan de vroegere dagkaart ($7) en weekkaart($25).

Ben je ouder dan 62? Hier lees je hoe je nog veel voordeliger kunt reizen:
https://www.metro.net/riding/fares/seniors/
#40 - 12-12-2018, 20:38 uur
« Laatst bewerkt op: 26-08-2023, 23:26 uur door Bakvet »

rudifazerken

Weeral bedankt voor de antwoorden heren !  ;)
#41 - 14-12-2018, 17:44 uur

rudifazerken

Heren , nog een vraag :

Heeft het zin/nut om zo van die Hallwag kaarten aan te schaffen ? Ik zie dat er bestaan van Californie (nr5)  en de Southwest ( nr6) .

Of betrouwt iedereen op zijn gps/smartphone ?

mvg,
rudi
#42 - 28-12-2018, 17:27 uur

Steson

Hallo Rudi!

Ik ga volledig af op mijn navigatie op mijn smartphone. Deze is zonder internet en je kunt ook van tevoren je bestemming een pinnetje geven. Dit is de app Maps.me.
Met Maps.me heb ik de hele wereld al rondgereden, dus verdwalen doe je echt niet! Van tevoren de benodigde kaarten downloaden en gaan! Van tevoren even oefenen in de navigatie binnen deze app, maar het werkt echt perfect.
Maar niets gaat boven een ouderwetse Halwagg kaart   ^-^
In september 2010 heb ik je route grotendeels gereden en ik had naast de Halwagg-kaarten ook een navigatie en dat vond ik toch wel heel erg fijn om Los Angeles uit te komen. Met een Halwagg kom je ook niet zo makkelijk downtown LA, dus ik kan echt deze app aanraden!

Ik lees nergens meer iets over Bodie, wat toch echt wel de moeite waard is! Wij vinden het een fantastisch mooie ghosttown en lag perfect op de route richting Yosemite. De Tioga Road is een van de mooiste wegen van Californie! En ga in Bishop eens langs Erik Schat’s Bakery met allemaal Hollandse lekkernijen, gewoon al leuk om er even rond te lopen in de winkel.

Nog een tipje van een ghosttown: net ten westen van Sprindale (Zion) ligt Rockville. Sla af bij Bridge Road naar het zuiden en volg Crafton Road. Dan kom je uit bij Crafton ghosttown. Er staat niet veel meer, maar de begraafplaats is al de moeite waard!

In San Francisco zaten wij in Columbus Motor Inn, op loopafstand van Fishermans Warf! En belangrijk: het parkeren was toen gratis!

Voor mogelijk wat meer tips:
https://steson-goes-usa.reismee.nl  wachtwoord: Steson
#43 - 28-12-2018, 18:35 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Cees A

In Amerika gebruik ik al vele jaren een in Amerika gekochte Garmin Nüvi voor navigatie.
Gekocht bij Best Buy (soort van Media Markt) en niet bij Walmart  vanwege het (veel) grotere assortiment van Best Buy.
Dit is inmiddels m'n derde Nüvi.   Deze heeft lifetime map-update, de 2 vorige hadden dat niet.
Als back up ligt er op de achterbank  een Rand McNally road-atlas, maar die wordt maar zelden meer gebruikt
Die RandMcNally is ook in Amerika gekocht.   
Bij Walmart. https://www.walmart.com/ip/Rand-McNally-2019-Road-Atlas-W-Vinyl-Protective-Cover/156152665
In Europa zijn die dingen namelijk  2X zo duur.

Tip: In Amerika gooien ze je overal dood met gratis kaartmateriaal.
Visitorcenters van steden en Welcomecenters van staten (bij de staatsgrens) overladen je met gratis kaarten van hun stad of staat.
Bij hotels is altijd wel een plattegrond van de plaats waar je op dat moment zit te krijgen.
En bij de ingangen van ieder Nationaal Park krijg je een kaart en een informatiekrant van het betreffende park.
#44 - 29-12-2018, 08:56 uur

rudifazerken

Thanks heren !

Maps.me is gedownload.  Bodie staat op de route. ( is een 50km omrijden, ik rij van Bishop naar El Portal, via Tioga pas uiteraard. :)

Heb net even op de website van Columbus Motor Inn gekeken : voor 4 nachten in sept 2019 : vanaf 1072$ !  :o :o :o  Ik heb iets gevonden voor 420$.  ( kamer zonder ontbijt , bij mensen thuis. Ne bed & breakfast, maar zonder de breakfast blijkbaar.  ;D )

Ik ga dadelijk eens rondneuzen op Steson goes USA.   :)

En kaarten/gps dus best ter plaatse aankopen.


#45 - 29-12-2018, 11:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15