Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Van Salt Lake City naar Salt Lake City

Discussie gestart

Karina Margaretha

 Beste leden,

Mijn man Wim en ik gaan volgend jaar juni een rondreis per camper maken. Wij willen o.a. 3 National Parks bezoeken . Omdat we liever de mogelijkheid willen hebben om ook rustdagen in te lassen of ergens te blijven hangen, maken we minder kilometers. Wij kijken er ontzettend naar uit. Mocht iemand nog goede tips en tricks voor ons hebben zoals goede RV campings of leuke dingen om te doen langs deze route, dan graag. Onze route ziet er als volgt uit:

dag 1 - 3 Salt Lake City. We blijven hier dus 1 dag extra om deze stad te verkennen.
dag 4 - 7 Grand Teton National Park inclusief een dagje Jackson en een keer raften
dag 8 - 12 Yellowstone Park inclusief een paardrijtocht
dag 13 rijden we van Bozeman naar Missoula
dag 14 rijden we van Missoula naar Glacier National Park
dag 14 - 17 Glacier National Park
dag 18 rijden we van Glacier National Park naar Great Falls
dag 19 rijden we van Great Falls naar Billings en blijven daar de rest van de dag
dag 20 rijden we van Billings naar Sheridan en blijven daar de rest van de dag
dag 21 rijden we van Sheridan naar Cody en blijven daar de rest van de dag en hopen naar een rodeo te kunnen
dag 22 rijden we van Cody naar Riverton
dag 23 rijden we van Riverton naar Flaming Gorge
dag 24 rijden we van Flaming Gorge naar Salt Lake Ciry
dag 25 leveren we de camper in en vliegen terug naar huis.

Ik ben benieuwd naar jullie tips. patriot :afro:
#1 - 06-09-2023, 11:52 uur

Cees A

 welkom  op dit forum. Mooie plannen hebben jullie.
Ben je op de hoogte van de restricties voor grotere voertuigen zoals campers op de Going to the Sun Road in Glacier National Park ?
Je voertuig mag niet langer zijn dan 21 ft, niet breder dan 8 ft en niet hoger dan 10 Ft.
Let op !! De lengte wordt bepaald incl. bumpers en de breedte incl. spiegels.
Vooral dat "inclusief spiegels" kan ervoor zorgen dat ook kleinere campers te breed kunnen zijn !!!!
Zie deze pagina: ---> https://www.nps.gov/glac/planyourvisit/directions.htm
Beetje naar beneden scrollen, dan kom je de vraag tegen: "Are there restrictions on Going to the Sun Road"?
Klik op die vraag om het antwoord op die vraag te lezen

Dit jaar zou je v.w.b. je bezoek aan Glacier ook nog rekening hebben moeten houden met het reserveren van je toegang tot Glacier.
Of dat volgend jaar ook nog is is nog niet bekend.
Hou hiervoor deze pagina op de website van Glacier in de gaten: ---> https://www.nps.gov/glac/planyourvisit/vehicle-reservations.htm

Voor info en tips over Yellowstone zou je eens bij een van onze voorbeeldroutes moeten kijken. (zie linkje hieronder)
-> https://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/route-denver-black-hills-yellowstone-salt-lake-city-moab-denver/

Specifieke vragen over e.e.a. ? Brand maar los ..........
#2 - 06-09-2023, 13:13 uur

Karina Margaretha

Mooi Cees. Dank je voor je bruikbare tips. Wij weten idd van de restricties van de Going to the Sun road. Wij denken eraan om de camper ergens te parkeren en met een tour mee te rijden of daar ter plekke een personenauto te huren. Die tours zijn echter niet altijd mogelijk. Afhankelijk van de begaanbaarheid van de road. Wij duiken hier zeker nog verder in. Dank
#3 - 08-09-2023, 09:50 uur

Bakvet

Mocht iemand nog goede tips en tricks voor ons hebben zoals goede RV campings of leuke dingen om te doen langs deze route, dan graag.

Ik heb even geen tijd om dit zelf eerst uit te zoeken, daarom een vraag. Heb je al campings op het oog? Toen ik zelf een keer naar Yellowstone ging zaten alle campings in het park vol. En er gaat toch niets boven in het park zelf kamperen, al is het alleen al vanwege de tijdwinst die je daardoor boekt, je hoeft niet in een file aan de ingang te staan. Illegaal in het park overnachten mag in elk geval zeker niet! Een paar jaar later ben ik nog een keer, zo rond mei gegaan en heb maanden vooraf - op de eerste dag dat dat mogelijk was - al een plaats gereserveerd voor drie dagen. Dat was nog eens een ervaring. Op de tweede avond kwam een kudde grazende bisons met jongen erbij tussen de RVs en mijn tentje door gewandeld. Het verplicht 100 meter (?) afstand houden zat er even niet in. Ik moest er zelfs eentje aan de kant duwen, anders liep ze over m'n tent heen. (Nee hoor, grapje.)

Daarom mijn vraag/suggestie: heb je al wat onderzoek gedaan naar hoe lang je vooraf kunt/moet reserveren op de diverse locaties?
#4 - 10-09-2023, 12:14 uur

Karina Margaretha

Dank voor je suggestie. Wij willen inderdaad het liefst in het park kamperen, maar omdat wij een RV hebben, is dat nagenoeg onmogelijk volgens mij. Of heb jij nog een suggestie? We hebben nu een camping + RV gevonden zeer nabij. Helaas kunnen we nu nog niet reserveren maar moeten we wachten tot december. Ik zet het in mijn agenda. Thanks.
#5 - 11-09-2023, 10:44 uur

Bakvet

Overzichtelijke informatie voor Yellowstone NP voor 2023 staat hier:
https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/campgrounds.htm

Alle camgrounds hebben zo te zien plaats voor RVs en de maximale lengte staat genoemd. Er is er maar een die elektricteit levert en die is meteen 2-3 keer zo duur per nacht.

Bij https://www.yellowstonenationalparklodges.com/ zie ik onmiddelijke beschikbaarheid voor veel dagen in juni 2024. Plus de mogelijkheid om tot 1 maand van te voren gratis te anuleren. Bij mijn steekproef voor een camping in het park die is te reserveren via recreation.gov staat er: "Availability is not yet released. Check back on December 09, 2023 to view availability."

#6 - 11-09-2023, 22:16 uur

Bakvet

Nog een aanvulling, stel dat je geen verdere tips krijgt... Gisteren ontdekte ik zelf https://wanderlog.com/  Je maakt daar een account aan of je logt in met je Google of Facebook account. Dan type je bijvoorbeeld in "Cody".  De site geeft je dan de 'Top places to visit'. Die informatie is gebaseerd op aanbevelingen van allerlei andere websites.  Alle plekken worden direct op de kaart weergegeven, met een korte samenvatting van wat het is plus een link voor meer informatie. Hetzelfde met de 'Top places to eat'. Zo ook museums, photo spots etc. Ik heb er al wat zaken mee gevonden voor een toekomstige trip die ik wil maken en die ik nog niet eerder ontdekt had.

De site heeft ook  een [Beta] AI-assistant. Daaraan kun je bijvoorbeeld vragen: "What are the best stops between Cody, Riverton and Flaming Gorge?" en je krijgt meteen een aantal suggesties, op de kaart weergegeven. Er zit vast wel iets bij wat voor je de moeite waard is.
#7 - 13-09-2023, 21:39 uur

Karina Margaretha

Fantastisch. Goede tips Bakvet. Hier ga ik zeker gebruik van maken. Thanks
#8 - 15-09-2023, 14:33 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15