Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Terug naar het Westen maar wat doen wij nu?

Discussie gestart

Him

Hi allemaal.

Wij zijn in 2015 naar west USA geweest en de volgende reis gemaakt:
LA - Sequoia - San Fransisco - Yosemite - Death Valley - Las Vegas - Zion - Bryce - Page - Grand Canyon - Sedona -Kingman - Lake Havasu - Joshua Tree en terug naar LA.

Nu gaan wij in september weer maar kunnen geen logische route verzinnen. Onze zoon van bijna 2 gaat ook mee.

Wij Landen in LA en vliegen hier weer terug. Op onze lijst staan de volgende dingen:

Sequoia
Death Valley
Las Vegas
Moab
Estes Park
Monumant Valley
Grand Canyon
Los Angeles

Zoals eerder aangegeven kom ik niet tot een logische route, zie hieronder hoe ver ik ben gekomen.

Dag 1 / ‪Wo 12 sep‬: Amsterdam - LAX - Bakersfield
Dag 2 / ‪do 13 sep‬: Bakersfield - Sequoia - Olancha
Dag 3/ ‪vr 14 sep‬: Olancha - Death Valley - Las Vegas
Dag 4 / ‪za 15 sep‬: Las Vegas
Dag 5 / ‪zo 16 sep‬: Las Vegas
Dag 6 / ‪ma 17 sep‬: Las Vegas - Moab (750 km)
Dag 7 / ‪di 18 sep‬: Moab
Dag 8 / ‪wo 19 sep‬: Moab - Estes park (650 km)
Dag 9 / ‪do 20 sep‬: Estes park
Dag 10 / ‪vr 21 sep‬:
Dag 11 / ‪za 22 sep‬:
Dag 12 / ‪zo 23 sep‬:
Dag 13 / ‪ma 24 sep‬:
Dag 14 / ‪di 25 sep‬:
Dag 15 / ‪wo 26 sep‬:
Dag 16 / ‪do 27 sep‬: ......... - Los Angeles
Dag 17 / ‪vr 28 sep‬: Los Angeles
Dag 18 / ‪za 29 sep: ‬Los Angeles
Dag 19 / ‪zo 30 sep: ‬Los Angeles

De afstand Las Vegas - Moab zal veel forumleden afschrikken maar dit zal een nonstop rit worden (wij huren een full size SUV).

Graag jullie hulp of eventueel andere suggesties
#1 - 10-04-2018, 13:24 uur

Cees A

De afstand Las Vegas - Moab zal veel forumleden afschrikken maar dit zal een nonstop rit worden (wij huren een full size SUV). 
Als ouwe forum-rot schrik ik nergens meer van.  Het zegt wel iets over de manier waarop jullie je vakantie besteden ....................
Ik zie trouwens niet in wat er met een SUV anders zou zijn aan een afstand van 750 km.   750 km blijft 750 km.   Ook met een SUV.

Waarom doe je geen one-way reis ?   Je begint dan je reis in Denver en je eindigt in Los Angeles.
Nu rij je  van LA naar Denver en weer terug naar LA.   Met een one way hoef je alleen maar van Denver naar LA.
Zo'n one way geeft je dan automatisch meer tijd voor de parken, steden en bezienswaardigheden onderweg.
#2 - 10-04-2018, 14:58 uur

Old Faithful

Dag 6 is een hele rijdag en dat geldt ook voor dag 8. Je hebt dus één dag voor Canyonlands, Arches en Dead Horse Point. Dat is in mijn ogen (veel) te weinig.
Heb je trouwens de route op dag 2 al eens op een kaart uitgezet? Bakersfield - General Sherman Tree - Olancha is volgens mijn Garmin 8u15min pure rijtijd. Je hebt zo geen tijd voor Sequoia N.P.
Hoe laat arriveren jullie op LAX? Hebben jullie een tussenstop in de V.S. of gaan jullie op LAX door Immigrations en douane? Ik weet sowieso niet of ik na zo'n lange internationale vlucht en het ophalen van de huurauto nog zin zou hebben om nog 200km te rijden. Houd er rekening mee dat het verkeer in Los Angeles best druk kan zijn.

Ik schrik ook niet snel meer. Ik denk wel dat ik in deze route na dag 8 hard aan vakantie toe zou zijn.  ;)
Als de vliegtickets al gekocht zijn, zou ik in ieder geval het stuk naar Estes park uit de route halen en het tempo aanzienlijk verlagen.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#3 - 10-04-2018, 16:14 uur
Groet,

Old Faithful

Him

Bedankt voor jullie reacties! Wij willen niet voor een one-way gaan en landen mogelijk in de middag in LA.

Wij willen graag de Rockey Mountains zien, is de trip naar Estes Park niet de moeite waard? Ik ben de aantal km wel gewend en hoef na een reis van 700/800 km de volgende dag niet bij te komen.

Het klopt dat dag 2 te lang is, helaas kon ik hier ook geen logische tussenstop vinden. Wellicht een idee om weer terug te keren naar Bakersfield, maar wat doe ik dan op dag 3? In een keer doorrijden naar vegas is geen optie en een hele dag uittrekken om van Bakersfield naar Olancha is ook een beetje te lang.

#4 - 10-04-2018, 21:02 uur

Old Faithful

Wij willen graag de Rockey Mountains zien, is de trip naar Estes Park niet de moeite waard?
Je rijdt naar Estes Park, dat is een dorp, voor Rocky Mountain National Park. De Rocky Mountains, het gebergte, kun je op veel meer plaatsen zien. Je zou de Million Dollar Highway in je route op kunnen nemen.
Rocky Mountain N.P. is zeker de moeite waard. Het is alleen een (te) lange omweg in een rondje Los Angeles - Los Angeles van krap drie weken. Ik zou dit park weglaten of het voorstel van Cees A overwegen.

Ik ben de aantal km wel gewend en hoef na een reis van 700/800 km de volgende dag niet bij te komen.
Geldt dat ook voor je medereizigers?

Het klopt dat dag 2 te lang is, helaas kon ik hier ook geen logische tussenstop vinden. Wellicht een idee om weer terug te keren naar Bakersfield, maar wat doe ik dan op dag 3? In een keer doorrijden naar vegas is geen optie en een hele dag uittrekken om van Bakersfield naar Olancha is ook een beetje te lang.
Ik zou meer tijd uittrekken voor Sequoia (en Kings Canyon?).

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#5 - 11-04-2018, 01:18 uur
Groet,

Old Faithful

Hans B

In en om Denver is voldoende te zien om je dagen vol te maken.
Net als de anderen begrijp ik de rit LA - Denver niet. Het is een race tegen de klok en er is weinig tijd voor een uitstapje en of wandeling.
Denver
Rocky Mountain NP
Black Hills
Badlands NP
Stukje zuid Colorado

#6 - 11-04-2018, 04:26 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Cees A

Ik vrees dat je de essentie van de antwoorden/reacties niet begrijpt.
In principe is een incidentele lange rit in een USA vakantie niet erg, soms is het zelfs niet te vermijden.
Waar we ons over verbazen is dat jullie lange ritten maken naar bepaalde parken en vervolgens te weinig tijd nemen om iets van die parken te zien of er iets te ondernemen.
Old Faithful noemde in zijn reactie Sequoia en Moab met z'n 3 parken als voorbeeld
Apart is ook de omweg van 1300 km (2 X 650 km, je moet immers ook weer terug) naar Rocky Mnts Nat.Park om daar dan vervolgens slechts 1 dagje te blijven.
 
Nu had dit eigenlijk voor ons geen verrassing mogen zijn, want ook je vorige reisplan uit 2015 kenmerkte zich door het rijden van grote afstanden gevolgd door (te) weinig tijd voor de meeste parken.
Ook toen was er sprake van misverstanden en "langs elkaar heen praten"
In de adviezen ging men er ook toen vanuit dat je naar een bepaald park gaat om iets van dat park te zien / te ondernemen.
Voor jullie is blijkbaar het rijden op zich, het "ergens geweest zijn" en alles vanuit de auto bekijken genoeg.

Het zij zo. Let wel, ik veroordeel jullie manier van reizen niet want daar is iedereen vrij in maar ik verbaas me er wel over.
Ik wens je desalniettemin een goeie reis en een fijne vakantie.

PS:
Of je er tijd voor hebt betwijfel ik, maar misschien haal je nog wat tips voor je route uit de informatie bij onze voorbeeldroutes.
Zie: ----> http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/
Er staan 3 routes met bijbehorende info in dat subforum.
Een route door het zuid westen van Amerika. Hier vind je info over alle bekende parken in het zuid-westen.
Een route die start in Denver en via de Black Hills, Yellowstone, Salt Lake City en Moab teruggaat naar Denver.
Hier vind je bv info over Denver,  Rocky MNts NP,  Arches, Canyonlands, Dead Horse Point, Colorado nat. monument
En een route door Arizona en New Mexico.  Misschien haal je daar ook nog wat uit.
#7 - 11-04-2018, 12:58 uur

Him

“Ik vrees dat je de essentie van de antwoorden/reacties niet begrijpt”

Aangezien de essentie betrekking heeft op mijn onkunde in het samenstellen van mijn route, vrees ik dat je mijn vragen niet begrijpt!

Zoals eerder ook al aangegeven landen wij in LA en willen graag een aantal zaken zien, de eerder bezochte locaties zijn geen must maar willen graag Moab en de Rockey Mountains bezoeken.  Omdat ik door de grote afstanden niet tot een logische route kan komen heb ik getracht om hier tot een antwoord te komen en doe zeker iets met alle antwoorden. 

“Voor jullie is blijkbaar het rijden op zich, het "ergens geweest zijn" en alles vanuit de auto bekijken genoeg.” Je veroordeeld ons inderdaad niet maar bestempelt ons wel! Ik ben niet met pensioen en tel ook niet mijn laatste dagen. Helaas ben ik net als vele op deze forum verbonden aan een aantal weken per jaar waarin wij uiteraard zoveel mogelijk willen doen en zien.

Tevens ben ik van mening dat 650 km met een Chevrolet Spark toch een andere ervaring is dan met een Chevrolet Suburban. Of de volgende x toch maar voor een Peugeot 107 gaan?

Het zij zo. Let wel, dankzij deze forum zijn wij getriggerd om onze eerste reis naar West USA te plannen. Dankzij vele topic en reacties op mijn topic een geweldige reis gehad. De afgelopen 2 jaar tevens Zuid als Noord Oost USA bezocht.   

Desalniettemin wil ik je bedanken voor je reactie Cees A!

Old Faithful en Hans B, achterafgezien is het idd een race tegen de klok. Wellicht dat ik op dag 1 of 2 naar Denver vlieg om daar onze reis naar LA te starten.#8 - 11-04-2018, 22:28 uur

Dirc

Ik vergelijk het altijd even met een vakantie in Europa. Stel je hebt 3 weken en je doet een rondreis west Europa dan pak je toch ook niet even een dagje Warschau of Moskou mee. Zeker niet als je doel is om iets van Polen of Rusland te zien.
Hiermee bedoel ik te zeggen, en ik denk dat mijn voorgangers dit ook bedoelen, dat een reis door de Rockies een beleving an sich is waar je meerdere dagen voor uit moet trekken. De Rockies kenmerken zich namelijk niet alleen door Estes Park maar ook door de wegen erdoorheen en omliggende zaken. 
Ik ben geen ervaren Rocky reiziger dus de details kan ik je besparen.

Wel zou ik adviseren om een hele mooi reis te maken waarbij je je beperkt tot het westen en haalbare reisdagen. Een volgende reis kun je dan bijvoorbeeld starten in Denver, door de Rockies naar Yellowstone en SLC.

Nog even over de reisafstanden. Als je zoveel KM rijdt hoef je ook niet per definitie moe te zijn. Maar je hebt dan op de plaats van bestemming geen tijd meer om iets te doen / bekijken? Daarnaast heb je dus een heen- en terugreis welke verloren dagen zijn. Het kost je dus 2 dagen van de 3 weken die je hebt om puur om de locatie aan te komen.
#9 - 12-04-2018, 10:13 uur

Him

Ik stond er inderdaad niet bij stil. Wij hebben nu twee opties.

Optie 1 Amsterdam - LA - Denver em dan onze reis daar starten. Dit is dan Denver - Buffalo - Yellow Stone - wellicht Salt Lake city - Moab - Grand Junction - Denver.
Optie 2 LA - San Diego - Phoenix - Monument Valley (wellicht weer te ver van de route) - Grand Canyon - LAS Vegas - Death Valley - Sequoia - LA#10 - 12-04-2018, 12:49 uur

Old Faithful

Even voor de duidelijkheid. Zijn de vliegtickets al geboekt en betekent dat voor optie 1 dat je dan voor een extra vlucht LA-Denver aan het begin en Denver-LA aan het einde kiest? In dat geval zou je er ook nog voor kunnen kiezen je roadtrip in Denver te beginnen en in Los Angeles te eindigen, zodat je de extra vlucht Denver-Los Angeles niet hoeft te doen.

Of zijn de vliegtickets nog niet gekocht. In dat geval zou ik voor optie 1 een retour Amsterdam-Denver kiezen.

Als je keuze valt op een rondje Denver-Denver, zou je kunnen kijken om South Dakota met o.a. Mount Rushmore N.M. , Custer S.P., Badlands N.P., Wind Cave N.P., Missile Man of Crazy Horse in de route op te nemen. De kans is niet heel groot dat je daar ooit in een andere route komt.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#11 - 12-04-2018, 13:20 uur
Groet,

Old Faithful

Him

Hi allen,

Ik was 3 weken in het buitenland waardoor een late reactie.

De vliegtickets zijn niet geboekt, echter ben ik een Harley rijder en wil op de dag van aankomt custom parts bestellen in LA en deze op de laatste dag ophalen.

Ik ga toch voor de optie een enkel naar Denver.

Bedankt allemaal
#12 - 08-05-2018, 08:14 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15