Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Welk visum heb ik nodig?

Discussie gestart

VeerleG

Hallo!
Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen.
In september ga ik vier maanden rondreizen door Amerika. Ik ga iets minder dan drie maanden naar de VS en Mexico en daarna nog een maand naar Cuba en Jamaica. Vervolgens wil ik vanaf Jamaica via New York terugvliegen naar Nederland.
Ik was in de vooronderstelling dat een ESTA alleen van toepassing is op de VS, Canada en Mexico en dat dat, naast een visum voor Cuba, voldoende zou zijn voor mijn reis. Nu heb ik een ESTA aangevraagd, deze is ook goedgekeurd. Maar na deze aanvraag las ik ergens dat de ESTA tijd van 3 maanden ook geldt voor de Caribische eilanden, dus Jamaica en Cuba...
Ik heb het consulaat gemaild maar daar krijg ik geen reactie van, dus ik probeer het nu hier. Wie kan mij het juiste antwoord geven?
Alvast heel erg bedankt! ::)
#1 - 08-05-2018, 17:13 uur

Cees A

In je 1e bericht is nog sprake van een reis van een half jaar door de VS,  nu ga je maar (iets minder dan) 3 mnd.
Als je verblijf in de VS minder dan 90 dagen duurt mag je visumvrij naar de VS reizen.
Je hoeft dan alleen maar een ESTA reistoestemming aan te vragen.  Let op 90 dagen is iets anders dan 3 maanden.

Duurt je verblijf langer dan 90 dagen dan is aanvraag van een B toeristenvisum noodzakelijk.
Let op:  Wordt je aanvraag voor een visum om wat voor reden dan ook afgekeurd, dan kun je nooit meer visumvrij naar de VS reizen.
Zorg dus voor een goede onderbouwing van je visumaanvraag.
Maak een goed reisplan en zorg voor een gedegen financiele basis om e.e.a. te bekostigen.
Binding met Nederland is erg belangrijk. Men wil zeker weten dat je na je reis terukeert naar NL.
Heb je geen binding met NL, geen baan,  geen eigen huis o.i.d. dan dalen je kansen op een visum aanmerkelijk.
Mijn advies:  Probeer met je verblijf in de VS ruim onder de 90 dagen termijn te blijven, dan heb je geen visum nodig

Bij je reis door de VS, en dat schrijf je zelf ook al,  tellen de dagen die je voor uitstapjes doorbrengt in Canada, Mexico en het Caribisch gebied mee voor de 90 dagen termijn.
Waarom is die regel ingevoerd ?   In het verleden wipten (te) veel toeristen voor even de Canadese of Mexicaanse grens over om bij terugkeer in de VS een nieuwe termijn van 90 dagen te krijgen.
De VS werd dit beu en maakte met het meetellen van verblijf in aangrenzende landen in een klap een einde aan het creatief oprekken van de maximale verblijfstermijn.

De VS telt niet altijd de dagen die zijn doorgebracht in een aangrenzend land mee.
Je verblijfs-teller (als ik het zo even mag noemen) voor de VS gaat pas lopen op het moment dat je voor het eerst voet zet op USA bodem.
Als je bijvoorbeeld eerst 3 maanden naar Canada gaat en dan de grens met de VS overgaat begint je verbljfsteller voor de VS op dat moment pas te lopen.  Pas dan zet je immers voor het eerst voet op USA bodem.  Die 3 mnd in Canada tellen dan niet mee.
Let op !! Vlieg je naar Canada met een overstap in de VS, dan geldt die overstap als eerste voet op USA bodem. !!!!!

Ook als je na vertrek uit de VS naar een aangrenzend land gaat, niet meer terugkeert naar de VS en vanuit dat aangrenzend land naar huis vliegt tellen de dagen in dat aangrenzende land niet mee
Met je vertrek uit de VS naar dat aangrenzende land verlaat je dan immers de VS definitief.
Je geeft dan duidelijk te kennen dat je geen misbruik wil maken van de regels en je verblijf in een aangrenzend land niet gebruikt om langer in de VS te kunnen blijven.
Let ook hierbij op:     Vlieg ook in dit voorbeeld NIET naar huis via een overstap in de VS
#2 - 09-05-2018, 00:49 uur

Old Faithful

Een goedgekeurd ESTA betekent dat je toestemming hebt om op een vliegtuig (of schip) te stappen en naar de V.S. te reizen. Als de Immigration Officer vervolgens constateert dat je aan de eisen voldoet,  krijg je toestemming om zonder visum - onder het Visa Waiver Program - het land in te mogen. Die toestemming krijg je voor maximaal 90 dagen (niet drie maanden).

Citaat
If you are admitted to the United States under the VWP, you may take a short trip to Canada, Mexico, or a nearby island and generally be readmitted to the United States under the VWP for the remainder of the original 90 days granted upon your initial arrival in the United States. Therefore, the length of time of your total stay, including the short trip, must be 90 days or less. See the CBP website. Citizens of VWP countries* who reside in Mexico, Canada, or a nearby island are generally exempted from the requirement to show onward travel to another country* when entering the United States. Learn more on the CBP website.

Bovenstaand citaat komt van https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visa-waiver-program.html, een officiële site van de Amerikaanse overheid. Hieruit blijkt dat een kort verblijf in Canada, Mexico of nabijgelegen eiland niet leidt tot het op nul zetten van de teller voor je verblijf onder het Visa Waiver Program. Na 90 dagen verloopt die toestemming.  Je zult opnieuw toestemming moeten vragen om onder het VWP toegelaten te worden.

Je zou een B-visum aan kunnen vragen. Daarmee kan de periode dat je in Amerika mag blijven tot 6 maanden verlengd worden. Zo'n B-visum is tien jaar geldig, dat betekent overigens niet dat je tien jaar mag blijven. Je kunt het 10 jaar gebruiken om op vakantie (of zakenreis) te gaan.

Citaat
Additional Documentation May Be Required

Review the instructions for how to apply for a visa on the website of the U.S. Embassy or Consulate where you will apply. Additional documents may be requested to establish if you are qualified. For example, additional requested documents may include evidence of:

    The purpose of your trip,
    Your intent to depart the United States after your trip, and/or
    Your ability to pay all costs of the trip.

     

Evidence of your employment and/or your family ties may be sufficient to show the purpose of your trip and your intent to return to your home country. If you cannot cover all the costs for your trip, you may show evidence that another person will cover some or all costs for your trip.

Note: Visa applicants must qualify on the basis of the applicant's residence and ties abroad, rather than assurances from U.S. family and friends. A letter of invitation or Affidavit of Support is not needed to apply for a visitor visa. If you choose to bring a letter of invitation or Affidavit of Support to your interview, please remember it is not one of the factors used in determining whether to issue or deny the visa
Bron:  https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html

Onderschat de aanvraag voor een B-visum niet. Je zult o.a. met bewijzen aan moeten tonen dat je niet van plan bent te blijven. Denk aan een brief van je werkgever dat hij je op een bepaalde datum terugverwacht of een inschrijving voor een opleiding. Plechtig beloven dat je echt op tijd het land zult verlaten, is niet voldoende.
Ik lees regelmatig berichten dat een aanvrage op basis van dit punt is afgewezen. Een gevolg van een afwijzing is dat je niet meer gebruik kunt maken van het Visa Waiver Program en dus voortaan altijd een visum aan moet vragen.

Zijn de vliegtickets al gekocht? Zo niet, zou je kunnen proberen zonder tussenstop in Amerika terug te vliegen. Heb je al wel tickets, zou je kunnen kijken of je die tegen redelijke kosten kunt wijzigen.

Ik wens je veel succes.

Edit: Terwijl ik aan het opzoeken en schrijven was, was Cees A me (weer eens  ;) ) voor. Zo op het eerste gezicht zegt hij hetzelfde als ik. Ik laat mijn bericht toch maar staan. Zoals de Duitsers zeggen: doppelt genäht hält besser.  ;)
#3 - 09-05-2018, 01:14 uur
Groet,

Old Faithful

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15