Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Algemeen => Amerika nieuws => Topic gestart door: Dirc op 20-09-2021, 17:26 uur

Titel: Travel Ban
Bericht door: Dirc op 20-09-2021, 17:26 uur
Aangezien er nog geen travel ban topic was en er nu nieuws is, bij deze:
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/gevaccineerde-europeanen-vanaf-november-weer-welkom-in-verenigde-staten

https://www.politico.eu/article/us-to-lift-travel-ban-on-eu-citizens/

https://nos.nl/artikel/2398553-vs-laat-gevaccineerde-reizigers-uit-eu-vanaf-november-weer-toe

Eerste vraag die in mij op komt is hoe dan met kinderen van 12 en jonger?
Titel: Re: Travel Ban
Bericht door: Robert op 17-11-2022, 23:58 uur
Ik kon nergens een topic  vinden voor mijn vraag cq reactie op het huidige corona beleid. Dit topic komt het dichtste bij.

Dus hier komt ie :-)

De enige regel die nog gehandhaafd wordt voor zover ik kan zien is de "je moet gevaccineerd zijn om naar de usa te kunnen"
Dus geen testen meer, geen herstelbewijzen etc. Alleen een bewijs van de originele inentingen die velen in 2021 hebben genomen. (je hoeft niet eens boosters te bewijzen als ik de info correct lees?)

Ik ben dus niet gevaccineerd en zou in 2023 toch graag weer willen gaan.

wat ik dus raar vind in dit is dus dat je blijkbaar gewoon met corona in het vliegtuig kunt stappen en lekker vakantie kunt gaan vieren al corona rondhoestend (want inmiddels is wel duidelijk geworden dat je ook als gevaccineerde gewoon alsnog corona kunt krijgen), Als je maar kan bewijzen dat je ooit een jaar, anderhalf jaar, volgend jaar zeker 2 jaar geleden een of 2 prikken hebt gehad..........Das toch gek of ben ik nou gek?

Vaccinaties die wss niet eens meer de juiste effectiviteit hebben na zon lange periode word meer de voorkeur aan gegeven dan dat je bijv getest en vastgesteld zonder corona naar de USA reist? Ik doe met alle graagte een test voordat ik ga, desnoods bij aankomst daar weer en dan vakantie........ipv dat ik niet kan gaan omdat ik ooit 1 of 2 prikken heb gehad.

Weet iemand of in deze eis of beleid nog iets van beweging zit?

en nee ik ben geen wappie.......:-)
Titel: Re: Travel Ban
Bericht door: Wop op 21-11-2022, 10:38 uur
Hi Robert,

Het beeld wat je schetst komt overeen met de werkelijkheid ;-)

Twee keer vaccineren is voldoende, geen test meer.  Dus inderdaad als je niet gevaccineerd bent vooralsnog geen toegang.  Canada heeft dit beleid (al) laten vallen. Wanneer de USA volgt, daar is nog geen duidelijkheid over..