Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Algemeen => Algemene discussie => Topic gestart door: eva621 op 24-12-2017, 01:47 uur

Titel: Trouwen met mijn amerikaanse verloofde
Bericht door: eva621 op 24-12-2017, 01:47 uur
Hallo, ik ben druk bezig uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn wbt trouwen. Ik heb oude topics gelezen van een dikke 10 jaar geleden dus wie weet zijn de regels veranderd. Zelf hadden wij het idee om gewoon te gaan trouwen en dan vanuit daar de procedure op gang in gang te zetten. Maar ik heb ook gehoord dat de imigratie dienst daar erg op gespind is en uiterst voorzichtig te werk gaat. Ik zou graag alles op een rijtje willen hebben, wat is verstandig, waar doen we goed aan. We hebben alle documenten gedowload maar hebben vernomen dat de hele procedure wel eens een jaar of meer in beslag kan nemen.  Wie oh wie kan mij op weg helpen?
Titel: Re: Trouwen met mijn amerikaanse verloofde
Bericht door: Pieter79 op 29-12-2017, 22:19 uur
Inderdaad, die artikelen van een aantal jaren terug zijn misschien niet meer up-to-date.
Volgens mij zijn er 2 procedures die je kunt volgen; een verloofden visum en een echtgenoot visum. In de documenten staat alles wat je maar weten moet, maar welke route het beste is is aan jullie. Ik heb gekozen voor een verloofden visum en als ik geen fouten had gemaakt met het invullen van papieren had alles in 3/4 jaar afgerond kunnen zijn. Op zich is een jaar niet veel vanaf het starten van je aanvraag tot daadwerkelijk naar de USA te mogen emigreren.

Kijk ook eens op visajourney.com voor huidige wachttijden per land en per procedure. Ik geloof dat K1 en K2 op je betrekking kunnen hebben.

Gr. Pieter