Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Big Green Muzzy??

Discussie gestart

Tekkel

Is er hier iemand die ervaring heeft met de taalcursus van de BBC  van Muzzy?
http://www.early-advantage.co.uk/europe/nl/index.html

We willen graag dat ons kereltje straks vloeiend engels kan spreken (altijd makkelijk als we een greencard winnen  ;D )

Bart
#1 - 14-11-2005, 11:47 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

Chiefram

Geen idee hoe jong jullie 'kereldje' is, maar ik ben toch bang dat de kids eerder en beter Engels praten dan de meeste ouders. Zeker als ze op school zitten en vriendjes krijgen. Dan sta je als ouders binnen de kortste keren met de mond vol tanden!

Dat komt echt vanzelf wel goed en vele malen sneller dan je zelf zou durven dromen. Hoe jonger, hoe beter!

 ;)
#2 - 14-11-2005, 20:16 uur

sasja

Is vreselijk duur :P mijn tip:
Laat ze naar engelse muziek luisteren.
Kijk naar de kinderprogramma's op de BBC.
Lees voor uit engelse kinderboeken. (bibliotheek)
Onze kinderen vonden vooral het voorlezen erg leuk.
Wij hebben dit gedaan omdat de helft van onze familie in Amerika en Canada woont.
#3 - 14-11-2005, 20:40 uur

Tekkel

Boris gaat in ieder geval niet eerder engels praten als zijn ouders, want hij is net 3 1/2  ;D

Het is aan de ene kant inderdaad een behoorlijke hoop geld, maar aan de andere kant; als hij er een superstart mee zou maken, zou dat wat mij betreft, het geld wel waard zijn.
Ze geven een vrijblijvende proefperiode van 30 dagen, dus misschien dat we het, als we terug zijn uit California, maar eens gaan proberen.

Wat ik nu ook regelmatig doe is; een boekje waar hij kleuren en tellen uit geleerd heeft, nu weer lezen en dan de kleuren en voorwerpen ook in het engels benoemen.
En boris is gek van Dora (the explorer) op Nickelodeon en die gooit er ook veel engelse woorden door.

En Chief, als ik hier lees hoe sommige jeugdigen op dit forum hun moerstaal uit het toetsenbord persen, heb ik niet zoveel vertouwen in het taalgevoel van de moderne jeugd  ;)
Maar ik ben het wel met je eens dat die kleintjes dat heel snel kunnen oppikken.

Bart
#4 - 14-11-2005, 23:25 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

Chiefram

Toen onze zoon 7 of 8 jaar was en geen woord Engels sprak, was hij ineens bij onze Amerikaanse buren op bezoek, die in het appartement naast ons logeerden. (Even voor alle duidelijkheid: we waren met vakantie in de USA).

Toen hij na een uurtje terug kwam, zei hij doodleuk: "Ze gaan nu eten en daarna gaan ze naar hun oma. Als ze dan terug zijn, dan mag ik weer komen spelen".

Wij vroegen hoe hij dit allemaal wist, want die mensen spraken alleen Engels en ons zoontje kon geen woord Engels. Hij zei doodleuk dat ze hem dit vertelden...

Uhhh... Okay!!!  ??? ???

Later zwom hij met een ander jongetje van zijn leeftijd in het zwembad van een ander hotel. Dat Amerikaanse ventje sprak tegen ons zoontje gewoon Engels, terwijl ons zoontje gewoon in het Nederlands antwoord gaf op zijn vragen. Het gekke was dat alles gewoon 'klopte' en ze geen enkele barriere hadden qua taal om elkaar te kunnen begrijpen. Het was alsof iedereen op deze manier met elkaar kommuniceerde. Wederom stonden we versteld.

Dit jaar kregen wij vrienden uit Nederland op bezoek voor 3 weken. Ze hadden twee kinderen bij zich, waarvan de oudste een jaar of 5 a 6 (geloof ik). Die wilde elke dag Dora op TV zien. Tja, dat is hier in het Engels met af en toe een Spaans woordje er tussendoor.

Wij stonden werkelijk versteld hoe snel ze door alleen al naar Dora te kijken 'zomaar' een aantal Engelse woorden overnam en die ook gewoon begreep en gebruikte.

Je staat er versteld van hoe snel die jongere kids een tweede taal oppikken, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
#5 - 15-11-2005, 01:50 uur

Martine

Wij hebben ook familie in Amerika die geen nederlands spreekt. En ik merk dat mijn zoontje (5 jr) het niet leuk vindt dat hij niet met z'n familie kan praten over de telefoon.

Hij en mijn dochter zijn ook fan van Dora en Blues clues. Dus wij laten ze de Dora dvd's en de uit Amerika meegenomen Blues clues dvd, kijken in het engels.  

Over een verblijf in Amerika maak ik me geen zorgen. Na twee weken vakantie komen er al aardige zinnen uit.
#6 - 15-11-2005, 09:20 uur

Tekkel

Da's grappig, Boris zit op dit moment ook Blues Clues te kijken.
Vind hij inderdaad ook leuk.

Bart
#7 - 15-11-2005, 09:26 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

Chiefram

Over de telefoon Engels/Nederlands spreken voor kinderen is wel even iets anders dan elkaar op datzelfde moment in de ogen kunnen kijken. Ik denk dat lichaamstaal heel erg veel meespeelt bij kinderen en dat juist dat de taalbarriere doorbreekt.

Aan de telefoon zijn het maar 'dode' woorden die niets zeggen voor een kind.
#8 - 15-11-2005, 19:29 uur

Martine

Het telefoongesprek blijft ook steken bij 'hello' en 'how are you?'.
Hij is nog maar 5, maar toch is hij veel bezig met het feit dat hij familie in het buitenland heeft wonen en er niet zo makkelijk naar toe kan.
Elk vliegtuig dat overvliegt gaat naar Amerika. ;D

Leuk detail: Hij onthoudt welk woordje hij van 'Dora' heeft geleerd en welke van 'Blue's clues' :).
#9 - 16-11-2005, 09:02 uur

Dusza

De snelheid en de correctheid waarmee een kind een vreemde taal opneemt, heeft ook heel wat te maken met aanleg: de ene leert tijdens zo'n 14-daagse vakantie goed zijn plan trekken in een taal, de andere kan het na 6 jaar onderwijs nog steeds niet (om maar even de extremen aan te halen).

Het programma dat je aanhaalt ken ik niet (idem voor Dora en zo). Maar ik wil je wel onze ervaring vertellen:

Toen onze zoon 5 was zijn we voor 3 maanden naar de States geweest. We logeerden er voornamelijk bij vrienden (die hopen talen spreken, maar geen Nederlands) en hun kinderen die toen 9 en 13 waren. We hebben er veel musea bezocht, zijn muscials en toneelstukken gaan bekijken, leefden gewoon het dagelijkse leven. En onze zoon, die trok heel erg goed zijn plan. Hij communiceerde voornamelijk via zelfstandige naamwoorden, aangevuld met wat werkwoorden. Maar hij vond Engels heel erg leuk.
Verder hebben wij er niks meer aan gedaan (geen computerspelletjes, geen boeken, niet voorlezen in het Engels), maar hij heeft met de jaren meer en meer Engels opgepikt door het TV-kijken. Hij was eerder in staat om films te kijken via te luisteren naar het Engels, dan dat hij de ondertitels kon lezen.
En ondertussen is hij net 11, zit nu in het middelbaar, en hij kan dus veel meer Engels dan wie dan ook in zijn klas.

Moraal van het verhaal ( ;)): als je kind een beetje aanleg heeft voor taal, leert het het vanzelf wel eenmaal je ginder bent. Het krijgt dan zo'n intensief taalbad, dat het werkelijk in een flits gaat.
natuurlijk kan het geen kwaad om ondertussen al leuke dingen te doen, zoals boekjes lezen:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0064430227/102-0578147-0135347?v=glance is een superleuk boekje!
http://www.hbofamily.com/programs/jam/harold.html

En hilarisch is ook
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0152567089/qid=1132173802/sr=1-1/ref=sr_1_1/102-0578147-0135347?v=glance&s=books
(sorry, hier zal je effe moeten plakken blijkbaar!)
#10 - 16-11-2005, 21:43 uur
« Laatst bewerkt op: 16-11-2005, 21:44 uur door Dusza »

Tekkel

Ik zal de namen van de boeken noteren, misschien komen we ze straks tegen in California.
En we zullen eens zien wat er gebeurt als hij "locals" (kleintjes dan) tegen komt. :D

Bart
#11 - 17-11-2005, 20:59 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

Martine

http://www.learnenglish.org.uk/ vind ik zelf een leuke site, met spelletjes voor grote en ook kleine kinderen. Ook leuk om zelf je engels op te halen/leren.
#12 - 18-11-2005, 09:16 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15