Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Colum: het leven te serieus nemen

Discussie gestart

ProUSA-Ewout-

Het is iets dat ik wel eens hoor, je neemt het leven te serieus en je denkt teveel na over het leven. Er wordt hier dan misschien geinsinueerd dat ik niet genoeg lol maak, ik denk dat het wel klopt dat ik veel nadenk maar wie is de ander om over mijn leven te oordelen ?

Het skiën in de alpen, het te hard rijden over mijn favouriete stukken snelweg, of het spelen van een leuke game. Het genieten doe ik wel, neemt niet weg dat het leven vol met vragen zit. Het is prettig om te weten dat ik mijn vrienden er onder andere op uit kies of ze ook eens wat verder nadenken dan met hun pik of hoe ze hun punten voor school moeten halen.

Het nadneken over dingen als de zin van het leven word wel eens gezien als saai, diezelfde persoon praat uren over de statistieken van zijn favouriete voetbal ploeg ? En wat is nou praktischer, wetende wat er naar de dood gebeurd of wetende wat je voetbal ploeg volgende week doet. De vergelijking heeft een vleugje sarcasme waar ze natuurlijk beiden belangrijk zijn.

Wat ook interessant is is dat degene die kritiek geven vaak ook wel eens naar zichzelf mogen kijken, de manager die zegt dat iedereen harder moet werken maar weer

gaat roken, of de klasgenoot die het over "geen stijl"heeft en zelf vervolgens de één naar de andere klasgenoot achter zijn rug om zwart maakt. De wereld zit vol uitschot, hypocriet volk aan de ene kant maar er is ook goed volk, helden en mensen die het goed met de ander voor hebben.

Ik denk dat je niet zomaar kan zeggen of iemand het leven serieus neemt of niet, je kan namelijk verschillende invalshoeken erop toepassen en degene die 24/7 studeert gaat misschien wel aan het einde van het jaar bungee jumpen. Hoeveel waarde of hoe serieus neemt hij zijn leven dan ?

Ik wil het ermee afsluiten dat ieder zelf moet bepalen hoe hij zijn leven indeelt.

Ewout van der Schoor

( ik heb hem ook op mijn hyves account staan :  http://amerika4ever.hyves.nl/forum/698090/IHq4/Het_leven_te_serieus_nemen_Column/)
Maar er wordt daar niet veel gereageerd en ik zou graag tips en tops willen hebben, hoe denken jullie hierover ?
#1 - 18-04-2007, 20:15 uur
God bless the USA

MetalPig

Tip 1: Schrijf correct Nederlands.

Inhoudelijk heb ik weinig te melden, behalve dan dat ik wel benieuwd ben wat er praktisch is aan weten wat er na de dood gebeurt.
#2 - 19-04-2007, 09:05 uur

bgroeneveld

Een goed begin. Maar voordat je je mijmeringen voor het publiek gooit is het wellicht nuttig om alles eens kritisch door te lezen.

Vrij Nederland had indertijd copypapier (niet ZO lang geleden, maar voor computers, dat papier maakte automatisch een paar doorslagen van wat je tikte -- met de schrijfmachine). waarop met grote rode letters onderaan stond: STOP. Een geweldig verhaal. Maar is de lezer nog wel geïnteresseerd?

Een goed motto voor iedereen die probeert te schrijven.

Ik heb eens bijgehouden hoe vaak ik een stuk begin (in de schrijfmachine periode kon je natuurlijk het aantal papierproppen tellen), en dat is minstens een keer of drie. En dat is dan nog maar het begin, de rest gaat ook nog wel een paar keer in de revisie.

Lees je verhaal eens door alsof je nooit van de schrijver gehoord hebt. Laat het dan een dag liggen en doe dat nog eens. Laat het dan aan iemand anders lezen. En tik het dan nog eens over voordat je het voor de leeuwen gooit.

Succes.
#3 - 19-04-2007, 16:16 uur

ProUSA-Ewout-

Mijn excuses voor de typfouten, spellingsfouten en gramma fouten. Ik zal ze er binnenkort uithalen, bedankt voor de feedback  wink
#4 - 20-04-2007, 00:39 uur
God bless the USA

PetraVS

Wat Benno zegt is heel goed advies, Ewout!  Zelfs met mijn dagelijkse blog begin ik meerdere keren en lees het herhaalde malen over, alsof ik niet zelf de schrijfster ben. 
#5 - 20-04-2007, 02:12 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15