Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Cultuur Amrika

Discussie gestart

anthuri

Omdat ik voor mijn studie in januari naar de VS ga ben ik nu bezig met een werkstuk over de cultuur in Amerika. Is er iemand die mij informatie kan geven over verschillende onderwerpen en gebruiken ten opzichte van Nederland. De onderwerpen zijn:
* Jas aanname
* tutoyeren
* verhouding tussen mannen en vrouwen
* Het gebruik van mobiele telefoons (Tijdens diners e.d.)
* zoenen op een zakenafspraak.

Ik hoop dat er mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen. Alvast bedankt.

#1 - 27-11-2002, 11:40 uur

holtyre

Tutoyeren:
Anngezien ze niet de vorm van je/jij/u kennen maar simpel alleen you is het geen probleem.
Als het gaat om een iemand bij de naam te noemen dan zou ik wachten tot ze dat zelf zeggen(zakelijk dan).

Zoenerig zijn ze niet. En een zakenrelatie zoenen lijkt me niet verstandig. Waarom zou je trouwens..doen we hier ook niet.
#2 - 21-12-2002, 18:15 uur

Dutchieanne

nog steeds info nodig? ik zit er nu ook voor mijn studie en kan vast wel een paar vragen beantwoorden, maar wil graag wat specifiekere vragen. mail me
#3 - 17-06-2005, 01:04 uur

Chiefram

Omdat ik voor mijn studie in januari naar de VS ga ben ik nu bezig met een werkstuk over de cultuur in Amerika. Is er iemand die mij informatie kan geven over verschillende onderwerpen en gebruiken ten opzichte van Nederland. De onderwerpen zijn:
* Jas aanname
* tutoyeren
* verhouding tussen mannen en vrouwen
* Het gebruik van mobiele telefoons (Tijdens diners e.d.)
* zoenen op een zakenafspraak.

Ik hoop dat er mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen. Alvast bedankt.

Inderdaad kent men hier geen verschil tussen jij en u, zoals wij die in Nederland kennen. Je spreek iedereen hetzelfde aan, of het nu de President van Amerika is of een kleutertje.

Wat wel een groot verschil is in Amerika ten opzichte van Nederland, is dat men elkaar vanaf het begin af aan bij de voornaam noemt. Heel vaak weet men van elkaar niet eens de achternaam. Dit merk ik ook bij het bedrijf waar ik nu werk... Moeten ze een broef schrijven naar een klant die ze al jaren in hun bestand hebben, staan er alleen maar voornamen in hun bestand en moeten ze aan de telefoniste van het betreffende bedrijf gaan vragen wat de achternaam is, hahaha...

Zoenen doen ze hier al helemaal niet. Zou ik ook niet doen, want dit kan in totaal verkeerde aarde vallen en voor je het weet heb je hier al heel snel een proces aan je broek hangen. Ik heb in Nederland voor een Internationaal bedrijf gewerkt en mijn bazin was Amerikaanse. Ze had in Amerika een keer uit enthousiasme een mannelijke kollega (!!) een schouderklopje gegeven omdat ze hem graag mocht. Dit was in totaal verkeerde aarde gevallen, haar kollega voelde zich absoluut niet op zijn gemak toen ze dit deed, terwijl er andere kollega's bij stonden. het had niet veel gescheeld of haar was een proces aangedaan. Kun je nagaan... is ze zelf Amerikaanse!!! Dit had ze mij heel duidelijk gemaakt om dit nooit, maar dan ook nooit in Amerika te doen, zonder eerst toestemming te vragen.

Zelf heb ik een keer een goede vriendin in Amerika spontaan een zoen gegeven, toen ze mij wilde 'huggen'. In Nederland kan zoiets, maar hier was ze duidelijk van geschrokken. Ik schrok nog erger, want het was helemaal niet de bedoeling om haar in verlegenheid te brengen. Ze begreep het, toen ik zei dat dit in Nederland gewoon is bij hele goede vrienden, maar leuk vond ze het niet. (Dit is overigens jaren geleden gebeurd hoor, ik raak echt geen Amerikaan hier meer aan, zonder eerst toestemming te vragen, hahaha).

Het aanraken van iemand is hier echt heel erg persoonlijk en daar moet je ontzettend mee oppassen, ook al ken je de persoon nog zo goed en heb je helemaal geen (bij)bedoelingen. Hou afstand, hoe goed je ook bevriend bent. Kijk hoe de ander met jou omgaat en zorg dat je nooit over die lijn heen gaat.

De verhoudingen tussen mannen en vrouwen is gelijk als in Nederland. Persoonlijk heb ik geen enkel verschil ontdekt dat dit anders zou zijn. Wel staan hier meer vrouwen aan het hoofd van grote bedrijven dan in Nederland. Iets wat ik alleen maar kan toe juigen.

In Amerika zijn (met name bij de vrouwen) de mobile telefoons vastgekleefd aan hun oren! Ze bellen, bellen en bellen de hele dag door, wat ze ook doen! Onder het autorijden, terwijl ze de auto parkeren en uitstappen, boodschappen doen, weer terug naar de auto, alles inladen, wegrijden... alleen maar met dat ding aan hun oren!!!

Tijdens het dinneren zie je hier bijna niemand mobiel bellen... Dit is me al vaker hier opgevallen. Je hoort overal mobieltjes afgaan, maar nog nooit in een restaurant... en wij gaan zowat elke dag uit eten hier. Maar of daar een regel voor is, geen idee... Ik zou het ook erg irritant vinden overigens, als men zit te bellen in een restaurant.

Hopelijk heb je hier iets aan.
#4 - 17-06-2005, 05:19 uur

Loek

Ik zie dat nog niemand iets heef gezegd over het onderwerp "Jas aanname".  Ik was eigenlijk nieuwsgierig wat daarmee bedoeld werd?
#5 - 17-06-2005, 18:27 uur

Chiefram

Ik zie dat nog niemand iets heef gezegd over het onderwerp "Jas aanname".  Ik was eigenlijk nieuwsgierig wat daarmee bedoeld werd?

Tja... als ik een jas aan zou hebben (zelfs in de winter loop ik liever in een trui dan en jas) en ik zie een kapstok, dan hang ik mijn jas zelf wel aan de kapstok en ga niet wachten tot iemand mijn jas aan zou nemen. 'k Heb gelukkig zelfs twee gezonde handen! LOL!

 ;)
#6 - 17-06-2005, 22:48 uur

Dusza

Weet niet wat voor studies onze vraagsteller doet, maar misschien wilt zij/hij bedoelen de jas aannemen van mensen als ze bv. op restaurant gaan?
't Is dat het zo zomers was als wij op restaurant gingen in de States, dat ik dus niet weet hoe dat zit als het winter is.   ;D
#7 - 18-06-2005, 15:34 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15