Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Delta introduceert Basic Economy

Discussie gestart

Terpies

Ook KLM gaat het kiezen van stoelen uitkleden voor "gewone" economy passagiers oftewel : je moet er extra voor gaan betalen.

Van de week ontving ik hiervan een mail. Citaat uit deze mail:
Het selecteren van een reguliere Economy Class-stoel blijft voor alle passagiers kosteloos mogelijk tijdens de periode van inchecken. Passagiers die voorafgaand aan de periode van inchecken al hun stoel willen reserveren, kunnen daar nog steeds voor kiezen maar dan als betaalde optie.
Deze wijziging geldt voor stoelselecties vanaf 1 december 2015 en reizen vanaf 26 januari 2016.Lees hier alles over het nieuwe stoelreserveringsmodel

http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/on_board/your_seat_on_board/select_your_seat.htm?WT.mc_id=L_NL_Email_ExactTarget_KLM-PaidASR_nl&WT.tsrc=Email&&WT.i_vid=48801329


Ik lees via je link dat dit niet geldt voor reizen naar Noord-Amerika:

Citaat
Kosten & kortingen
U kunt uw stoel aan boord van uw KLM-vlucht kosteloos reserveren of wijzigen op KLM.com of via de KLM app. Economy Comfort-stoelen, stoelen met extra beenruimte en voorkeursstoelen kunnen tegen bijbetaling worden gereserveerd. Lees meer over het kiezen van meer comfort.

Voor KLM-vluchten van en naar Azi (met uitzondering van India), Zuid-Amerika en het Caribisch gebied die zijn geboekt op of na 1 december 2015 en vertrekken op of na 26 januari 2016 geldt het volgende:

Vr het inchecken kunt u voor EUR 20 (per enkele vlucht) een standaardstoel reserveren.
Tijdens het inchecken kunnen standaardstoelen gratis worden gereserveerd.
Economy Comfort-stoelen, stoelen met extra beenruimte en voorkeursstoelen kunnen op deze KLM-vluchten tegen bijbetaling worden gereserveerd. Lees meer over het kiezen van meer comfort
Of het kiezen van een stoel gratis of tegen bijbetaling is, hangt af van een aantal factoren, zoals het type stoel, uw tickettype, uw reisklasse en of u alleen of als gezin reist. Hieronder vindt u alle uitzonderingen en kortingen.

Of heb jij iets anders in je mail staan?
#16 - 23-11-2015, 17:48 uur
« Laatst bewerkt op: 23-11-2015, 17:49 uur door Terpies »

jetusa

Dit was de eerste regel van de mail:
De mail begint met:
KLM gaat een wijziging doorvoeren in de manier waarop Economy Class-stoelen worden gereserveerd op intercontinentale vluchten.

Maar je hebt gelijk als je op de link klikt en daar het verhaal goed leest, dan geldt de nieuwe regeling niet voor Noord-Amerika.

Althans voorzover het duurt want de mail eindigt met:
KLM en Air France implementeren het nieuwe stoelreserveringsmodel gefaseerd binnen het KLM-Air France-netwerk. Deze wijziging geldt voor stoelselecties vanaf 1 december 2015 en reizen vanaf 26 januari 2016.

Lees hier alles over het nieuwe stoelreserveringsmodel.


Of het faseren nu gaat over de datum of over de vluchten/regio's is mij dan eigenlijk niet duidelijk.
Ach, de tijd zal het uitwijzen.
#17 - 24-11-2015, 00:09 uur

Freckles49

Dat hele Basic Economy begrijp ik niet. Gisteren heb ik een vlucht geboekt bij KLM uitgevoerd door Delta van Amsterdam via Atlanta naar Orlando voor 904 euro inclusief Economy Comfort. Terug vliegen we via New York ook met extra beenruimte. Wij vertrekken op 1 september en ik vond deze prijs acceptabel. We mogen 23 kg meenemen plus een kleine koffer als handbagage tot 12 kg. Nou als dat basic is dan vind ik dat best.

Ik moet zeggen dat ik 904 euro vrij fors vindt voor een ticket. Of is het totaal voor twee personen??

Het is ook geen koopje maar hier zit wel een upgrade naar Economy Comfort inbegrepen zowel op de heen als op de terugreis. De ticket was 738 euro.
#18 - 24-11-2015, 13:16 uur

Freckles49

Dat hele Basic Economy begrijp ik niet.   
Dan heb je waarschijnlijk de linkjes in mijn 1e berichtje niet aangeklikt en gelezen.  ;)
Kort samengevat komt het hierop neer:
Basic Economy is een nieuwe, goedkope, tariefsoort van Delta. Vooralsnog alleen voor binnenlands gebruik.
Meest opvallende beperking van deze tariefsoort is dat je geen vrije stoelkeuze hebt.
Alleenreizende personen zullen hier niet zoveel moeite mee hebben, maar als je als familie bij elkaar wil zitten kun je bij boeking beter een andere tariefsoort kiezen.
Maar, zoals gezegd, bij Atlantische vluchten heb je hier (nog) niks mee te maken.

Ik vind 904 ook niet echt goedkoop, maar je vliegt voor die prijs natuurlijk wel Economy Comfort.
Belangrijkste is dat je zelf tevreden bent met de boeking.
Ga je gewoon verheugen op je vakantie en kijk verder niet meer naar de prijsontwikkeling van vliegtickets.
Inderdaad niet verder gekeken dat mijn neus lang is excuses  :D
Je zal altijd wel dagen hebben dat een ticket goedkoper is maar zoals je al opmerkte de vakantie is geboekt en dat is een lekker gevoel  ;)
#19 - 24-11-2015, 13:19 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15