Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie
Algemeen => Algemene discussie => Topic gestart door: Dodge52 op 26-08-2007, 02:31 uur
-
Wij hebben verschillende keren in supermarkten gekookte eieren gekocht, een doos met 4 of 6 gekookte eieren en keurig een zakje zout erbij. Heerlijk als tussendoortje of 's avonds op je kamer met iets te drinken er bij. Wat ons opviel was dat de eieren in de USA een hele mooie gele dooier hebben terwijl de gekookte eieren in Nederland meestal grijs zijn. Wat doen wij verkeerd met die eieren in Nederland of stoppen ze er in de USA zoveel zooi in dat ze alleen maar mooi lijken.
-
Hmm, dan gaat er iets niet goed want de eieren van Monique zijn altijd keurig geel van binnen. Misschien wat te lang gekookt? wink
-
Ik heb het over de eieren die je normaal gesproken in bijv. een snackbar tegenkomt.
Ohhhhhhhhhhhhh, ja daar kom ik nooit. innocent
-
Misschien dat die eieren in de snackbar enzo wat langer in de "open lucht" hebben gezeten? En dat die andere verser zijn..
-
Een grijze dooier gebeurt, als de eieren te lang door hebben gekookt (heb ik zelf weleens gedaan). Kennelijk zijn die van die supermarkt precies goed gemaakt.
-
Ik heb een vakantie baantje in de snackbar gehad en daar laten ze de eieren inderdaad te lang doorkoken. Als het druk is, laten ze de eieren staan totdat het wat rustiger is en dan worden ze dus grijs........
-
Sorry dit moest me toch van het hart, ook al is het zo lang geleden dat hier gepost is.. :D
Ik heb nog nooit een grijze dooier gezien hoor. Enkel een grijze rand rond de dooier van een gekookt ei, maar vanbinnen is die dooer mooi oranje-geel hoor... >:D