Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Gastgezin gezocht voor Amerikaanse uitwisselingsstudent

Discussie gestart

AFS Nederland

Stichting AFS Nederland verzorgt sinds 1947 belangeloos interculturele uitwisselingen voor jongeren van 15-18 jaar. In het kader van ons Ontvangend Jaarprogramma komen in augustus weer enkele tientallen scholieren naar Nederland. Zij verblijven bij een vrijwillig gastgezin en gaan naar een Nederlandse middelbare school. AFS bereidt gastgezin en student voor, zorgt voor kundige begeleiding en organiseert door het jaar heen uitjes en activiteiten.

Zoals ieder jaar ontvangen wij ook weer enkele studenten uit de Verenigde Staten. Voor een aantal van hen zoeken wij nog een gezellig gastgezin dat het leuk vindt om een schooljaar lang een stukje Amerika in huis te hebben, en de student graag wil laten kennismaken met de Nederlandse cultuur. Indien een schooljaar lang hosten niet mogelijk is, kan een kortere periode ook. Ook gastgezinnen die noodopvang (minimaal 1 maand) willen doen, zijn van harte welkom. Deelnemen aan een uitwisseling kan een geweldige ervaring zijn waar je contacten voor het leven aan overhoudt.

Wie interesse heeft, kan de profielen met foto’s van onze studenten bekijken op de Gastgezin pagina van onze website: www.afs.nl Via de website kan ook een brochure worden aangevraagd, u kunt ons vanzelfsprekend ook bellen voor nadere informatie, onze contactgegevens staan op de site.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

R.M. Santalla
Stichting AFS Nederland
#1 - 06-07-2006, 13:09 uur

bgroeneveld

Als lid van een gastgezin dat een jaar een AFS student in huis heeft gehad, kan ik deze organisatie van harte aanbevelen!

Het is wel een paar jaar geleden (40 jaar, onze gast was in Amsterdam van september 1965 tot augustus 1966 - ik heb in juli 1966 einexamen gedaan), maar het was een geweldige ervaring. Voor beide kanten.

AFS is erg goed in het selecteren van de juiste mensen die precies bij elkaar passen. Een klasgenoot had in diezelfde periode ook een Amerikaan in huis en de twee pasten precies bij hun respectievelijke gastgezinnen, als ze verwisseld waren, zou alles veel minder goed verlopen zijn.

Een aardige noot: ik heb nog steeds contact met 'onze' student (die tegenwoordig in Eugene, Oregon woont). Zijn tante is een bekend politica hier in Minnesota. Ik ben in die tussentijd Amerikaan geworden. Veertig jaar na dato zou ik dus op de tante van de AFS student kunnen stemmen. Je weet dus maar nooit waar een uitwisseling toe kan leiden! Misschien haal je wel een toekomstig president in huis!


#2 - 06-07-2006, 23:05 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15