Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Geen vrije inzage passagiersgegevens VS

Discussie gestart

Verelle

Dit vond ik over het vrijgeven van passagiergegevens VS, eindelijk laat Europa dan iets van een ruggegraat zien aan de US.

De Europese Unie wil zelf de controle houden over welke privťgegevens van vliegtuigpassagiers gedeeld worden met de Amerikanen. De EU-landen weigeren de Verenigde Staten toestemming te geven voor een systeem waarbij de Amerikanen vrijelijk kunnen putten uit Europese gegevensbestanden.

Dat blijkt uit het onderhandelingsmandaat dat de 27 EU-landen eurocommissaris Franco Frattini (Justitie) en het huidige Duitse voorzitterschap van de EU hebben meegegeven. Doel van het delen van gegevens is het voorkomen van terroristische aanslagen.

De EU en de VS werden het vorig jaar oktober na moeizame onderhandelingen eens over een tijdelijk akkoord voor de uitwisseling van passagiersgegevens. Dat loopt echter in juli af. De EU wil een nieuw akkoord met een looptijd van zeven jaar.

Onder het tijdelijke akkoord geldt ook de afspraak dat de EU de gegevens levert, maar de Amerikanen willen naar een systeem waarbij zij gegevens zelf kunnen verzamelen. De EU wil daar dus niet aan.

Onder de nu geldende afspraken moeten Europese luchtvaartmaatschappijen tot 34 categoriŽn gegevens leveren aan de VS, waaronder adressen, telefoonnummers en creditcardgegevens van de reiziger. Frattini heeft vorige week in het Europees Parlement gezegd het aantal categoriŽn te willen terugbrengen tot negentien.

De EU wil de garantie van de Amerikanen dat zij net zo ruiterlijk zijn met het delen van gegevens als Europa in de toekomst een vergelijkbaar identificatiesysteem voor reizigers heeft opgezet. Ook wordt er in het mandaat specifiek gevraagd voor volledig eerbiediging van het recht op privacy bij het gebruik van de gegevens.

In de ogen van de Europese landen moet de uitwisseling van gegevens niet alleen tot doel hebben om terroristische aanslagen te voorkomen, maar moet het ook bijdragen aan de strijd tegen grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit.

#1 - 10-02-2007, 14:11 uur
In april terug naar Amerika

Chiefram

Ondanks ik het standpunt van de EU goed kan begrijpen (en ze ook wel gelijk moet geven), vind ik toch dat ook Amerika gelijk heeft in haar standpunt. Hoe vaak 'glippen' zaken niet door, omdat gegevens worden achtergehouden? Het gaat om de veiligheid van alle passagiers en ik wil ook graag heelhuids terug komen van een vlucht. Dan mogen ze van mij alle gegevens hebben die ze willen.

Als het straks een keer fout gaat en er honderden doden zijn gevallen, mekkert ineens iedereen dat dit is gekomen omdat de systemen (gegevens) niet werden vrijgegeven. Dan is toch de EU verantwoordelijk voor het resultaat.
#2 - 10-02-2007, 15:27 uur

jerbia

Citaat
Het gaat om de veiligheid van alle passagiers en ik wil ook graag heelhuids terug komen van een vlucht. Dan mogen ze van mij alle gegevens hebben die ze willen.

Maar de gegevens in 34 (!) categoriŽn. Dat is natuurlijk wel absurd veel. Ik vraag me af wat daar dan allemaal onder valt.
#3 - 10-02-2007, 16:43 uur

Ruud2004

Als ze dat maar na deze zomer invoeren, anders kunnen we weer allemaal een visum halen voor een vakantie naar de VS.  Daarna hebben ze weer een jaar lang de tijd om te steggelen. 
#4 - 10-02-2007, 22:45 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

Verelle

Tot nu toe was het vrij geven van gegevens vrij eenzijdig en hadden de Amerikanen geen verplichting om gegevens van Amerikanen te delen met de rest van de wereld, hier heb ik dus wel een problemen mee, want Amerika vindt het namelijk wel nodig om voor anderen regels op te stellen, maar wil niet dat dit dan ook voor hen geldt.

In 2001, vlak na de aanslagen, zijn alle passagiers, die naar Amerikanen vlogen, door de CIA gescreend en deze gegevens zijn opgeslagen, dit is tegen alle verdragen in gedaan en hadden er geen toestemming voor.

Aangezien wij 11 dagen na de aanslagen naar Amerika vlogen, zijn ook onze gegevens al lang bekend, dus voor mij maakt het dus helemaal niets voor ons uit.

Voor mij is het meer een principe kwestie dat het nu gewoon twee kanten op gaat werken en dat het niet voor Amerika geldt en wel voor de rest van de wereld. Bovendien laten we niet vergeten dat de rest van de wererld al lang bekend was met het fenomeen "terrorisme" en in Amerika, pas sinds een relatieve korte periode.
#5 - 11-02-2007, 09:42 uur
In april terug naar Amerika

Longboat


Waarom reageert Europa toch altijd zo panisch op die dingen. Wij waren in de US tijdens de aanslagen. Van mij mogen ze alles weten. Meer nog dan ze nu vragen. Ik heb niet te verbergen en ben te gast. Ik schaam mij eerder voor de Nederlandse reacties dan voor de amerikaanse vraag...
#6 - 11-09-2007, 19:08 uur

Bakvet

Het is 'Europa' niet te doen om niets betekenende burgers, die op vakantie gaan naar Amerika. Ze maken zich meer zorgen over het kunnen nagaan van de gangen van politici, captains of industy, vakbondsleiders, dat soort mensen. Of zou 'Amerika' daar niets mee doen?
#7 - 12-09-2007, 10:17 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15